Tak v Brně se už taky konají pravidelné cyklojízdy. každý třetí čtvrtek v měsíci, v 18:00 na Moravském náměstí.
Ještě bych se zeptal kde přesně se na tom Moraváku schází?
v lednu sme se sešli přímo uprostřeed.
a já tam tento měsíc nebudu,bo to vychází na jarní prázdniny-jsem pryč.
máte nějaký web? nechcete se připojit k portálu cyklojizdy.cz ?
www.brnonakole.cz
tam je první půlka textů zkopírovaná ze stránek pražských cyklojízd (což je pouhým překladem ze stránek Criticall Mass Hub). Dále je neaktuální (...V Brně se každoročně můžete zúčastnit dvou tradičních cyklojízd. První je organizována u příležitosti Dne Země (kolem 22. 4.), druhá na Den bez aut (22. 9.)....). Stránky se zaměřují na různé aspekty cyklistiky ve městě (nic proti tomu). Na druhou stranu web specializovaný na cyklojízdy by umožnil výměnu informací a zkušeností mezi jednotlivými městy, ušetřil by spoustu práce (kromě místních reálií se asi v ničem lišit nebudeme), porovnání s ostatními by dodávalo motivaci je překonat....
Tož dneska jsem se tam nakonec vyjímečně dostal, musel jsem kvůli tomu zdrhnout z přednášky o fuzzy logice, ale stálo to za to. I přes menší cvičení v lepení a výměně duší na konci. Stihl jsem zapomnět jména všech co tam byli, jak mám ve zvyku. Nicméně jim děkuji za pěknou vyjížďku.
ahoj vsichni
mam dotaz, nemuzou to byt patky?, slysel sem od jirika ze tam moc lidi nebylo avsak i tak meli respekt v provozu
ctvrtky nemuzu vubec jen patky ale jel bych
diky
bo se po celem světě jezdí vždy třetí čtvrtek v měsíci, tak to asi pujde ztuha... a v pátek zase většinou nemužu já...
no v tom případě se těžko dá domluvit :-) když každý můžeme jinak, já bych to nechal na tom čtvrtku, v létě zase každý totiž v pátek vyráží na víkendovku, takže čvrtek je ideál, ale držte mi palce, abych se tam v březnu dostal
Po celém světě se jezdí obvykle v třetí pátek. Nicméně v zahraničí není tolik rozšířeno cestování na hory, chalupu atp. Takže když jsme před dávnými lety začínali v Praze s cyklojízdami, zvolili jsme čtvrtek. Takže se brňáci zasučí od pražáků.... A že si jim musíme vymýšlet i reklamu na pivo, raději nezmiňuji :)
Ahoj, to neni kopirovani Prahy, domluvili jsme se tak s Michalem Krivohlavkem z Automatu, aby se jezdilo v cele CR ve stejny den acas. Tot vse:-)
tož, dnes večer na moraváku.... je pěkně, tož přijedte všichni...
já Radku přijedu určitě, dnes jsem to byl kapklu provětrat, ale jak jsme dojel domů, začal sjem kašlat, tož přehanl jsem to, vyjel jsem jen v letním olbečení, takže večer, dojedu v zimním :-) už s etěším, poprvé to vyjde, ten větr mě ale rozčiluje, těch 20km šlapat proti mě bavit moc nebude...
dnes nás tam bylo 17..... nádhera....
přišlo mi že polovina jízdy se skládala s naskakování na obrubník a čekání na druhou pulku... ale pylo to fajne...
tož moc krásně mi bylo a bylo to fajn, už se na příště moc těším..... Zpátky těch 20km byla hrůza, ale dalo se to, jo no Blučina je kapku daleko. Ale což doprovodil jsem fajn slečnu alespon až do Kobylnice, a prosím, milá SLEČNO, OZVI SE MI... na email: [email protected]. Zapomněl sjem se i představit, že jsem Jirka ..... tak přátelé, příště ať je nás více... bude o nás slyšet... už dnes jsem povyku udělali dost. a to je jen dobře. Mimochodem Radku, že se ptám, Ty jsi který z těch lidí co tam byli?
mno, mam černe kolo author stratos s brašnama od sport arsenalu, červená mikina, většinou sem byl s takovou blondatou slečnou s kudrnatýma vlasama a jezdil sem, aspon tak poslední 2/3 jízdy v předu... tož to su já... jo a nevim jestli to jde poznat, ale tušim že sem tam byl nejmladčí....
jj Radku, tož už vím kdo jsi, byl jsi s takovu fajn slečnou, jj už vím vím vím... Tak příště jedeš doufám znovu a vy ostatní doufám také a propo, moc jsem tam potom na konci neposlouchal, jak je to s tím 3. čtvrtekm a Dnem země? nekryje se to teď v dubnu?
jo a já abych dodal, který to jsem, měl jsem červenou bundu a modré tepláky, brasny na nosici a kolo Kellys Axxis, a helmu též Kellys.... jsi si jist, že ta slečna byla blonďatá? já tma viděl, že s Tebou jezdila spíše hnědovlasá :-D možná to bylo tou tmou
něco mezi tím...
A propo, v dubnu se to kryje naprosto zcela s Dnem Země na Svoboďáku, tudíž sledujte server www.brnonakole.cz a rubriku cyklojízdy či aktuality, vše by tam mělo být dopředu řečeno, jak to tedy bude v dubnu s pravidelným setkáním cyklistů
Díky moc za květnovou jízdu, byla super, i když se nás sešlo jen 7. Byla sranda a pohodička. Moc se mi to líbilo, takže díky vám všem a příští měsíc dojedu :-) A hned den na to jedu cyklomaraton K24 (viz. http://www.k24.signaly.cz) :-)
Na název "cyklistické čtvrtky" nebo "cykločtvtrky" sice nemáme ochrannou známku, ale zrovna tady v Brně se tento název vžil pro úplně jinou aktivitu - pravidelné vyjížďky za Brno (http://www.cyklostranky.cz/kalendar... Myslím, že by bylo lepší používat "čtvteční cyklojízda", aby se to nepletlo ... :-)