Poměrně dost mi vadí, že nádraží v Přerově není nijak napojeno na "síť" cyklostezek ve městě. Podle obrovského množství kol zaparkovaných před nádražím je vidět, že by to napojení mělo smysl...
Kdysi jsem byl zaměstnancem ČSD. dnes bych se asi propadal hanbou, kdybych se k tomu měl hlásit. Tzv. „služby” ČD prakticky neexistují. Na přerovském nádraží bylo kulturní středisko s televizí a čítárnou, čekárna pro nekuřáky, čekárna pro kuřáky, čekárna pro cestující s dětmi, dvě restaurace, bufety. Dnes je to tam jak po vybombardování a mezi půl druhou a třetí ranní dokonce vyhazují cestující mimo prostor nádraží.
O nehorázné ceně za jízdenky se nemá cenu rozšiřovat. Za dob ČSD jezdilo běžně 12 až 14 většinou plně nabitých vagonů. Dnes vidím 4 vagony s přesilovkou vlakové čety.
Česká pošta už dávno přepravuje zásilky letecky a po silnici (proto ta drahota) a počet kamionů na silnicích svědčí o tom, že ani nákladní dopravě u ČD pšenka nekvete.
Skoro by možná bylo lepší vytrhat koleje (aspoň v jednom směru) a udělat tam cyklostezky.
Svatá pravda.Hlavně,že machrujou s pendolínem.
No s těma kolama před nádražím, ani se mi nechce věřit, že všechna mají své majitele, protože tam stojí v létě v zimě ve dne v noci, navíc 80 % z nich bude starších než já :-) a popravdě jsem tam moc lidí s těma kolama neviděl manipulovat. Docela by mně zajímalo, jestli někdo ví, co jsou to za kola, popřípadě pokud se do míst kolem nádraží dopravuje tolik lidí na kole, tak klobouk dolů před Přerovem :-)
V přerově je cyklistů celkově dost, když byl sníh tak v něm u nádraží trčely kola myslím jenom dvě :-).
takže všechna ta kola někomu patří jo??? tak to je hezké.. :-) škoda jen, že se ti cyklisti v tom Přerově musí cítít jak v džungli... Tolik aut a minimum cyklostezek...
Jako Přerovský rodák žijící 30 let v Jihlavě můžu Přerovu množství cyklostezek jenom závidět. Tady kromě předváděcího úseku od nikud nikam není nic.
Souhlas. Jako přerovák žijící v exilu v Kroměříži můžu zodpovědně prohlásit, že se pro cyklodopravu v Přerově udělalo v posledních letech opravdu docela hodně - třeba stezku na komenského a 17. listopadu vám můžeme jen závidět
Bydlím na Přerovsku třetím rokem a musím potvrdit že jen málo měst má vyřešen průjezd obcí pro cyklisty včetně napojení na další trasy jako např.cyklostezka Bečva, směr Lipník nad Bečvou a Hranice.Jistě,stále je co zdokonalovat,věřím že se v tomto duchu bude pokračovat.