Mno si tak hezky slapu tusim nekdy kolem 26.6. "cyklostezkou" ve Flajske obore, libuju si, jak se tam bez aut hezky dycha a ze se tam po asfaltu jede hezky i na pologaluskach, protoze vetsina cyklostezek je asi bohuzel jen pro horska kola a i ten kousek mezi Mostem a Litvinovem je sama prudka zatacka a dira (kdyz jeste nejezdilo tolik aut, tak se mnohem lepe jelo po silnici) a kdyz uz jsem mel nejhorsi kopce za sebou, tak mne dojeli "jacisi 2 prihrati bratri ve smrdutem Peugotu" a jestli pak vim, ze je ztezka pristupna jen od 1.7. do 31.8. ;-( ...
Ptal jsem se kde je to napsano a ze pry na vyvesni desce MU ;-( a take na ceduli u vjezdu do obory.
Kdyz mne poslali z toho kopce zpet zpet (a mohl jsem byt rad, ze to bylo bez pokuty anebo ze mne dokonce nezatrelili...), tak tam opravdu takovy maly napis v rohu byl (nenapadlo mne si z jedouciho kola cist celou tabuli od naucne ztezky...) a mezi jinym v pravidlech i ze se nesmi v obore zastavovat (pokud nahodou uz nebudu do kopce moct, tak asi musim jet zpet, anebo umrit, ale zastavit za zadnou cenu ne!!!...).
Mel jsem vylet zkazeny a jel samozrejme po tom nejhorsim kopci, po kterem jsem jeste chtel jezdit po Krusnych horach domu a jsem tak znechucen, ze uz mne to tam vubec nelaka a radeji jezdim po silnicich ve Stredohori, i kdyz tam obcas bohuzel nejake to auto jede.
Asi v te obore bude ted o prazdninach plno a mohl bych se tam s nekym srazit, kdyz se tam smi jezdit jen 2 mesice v roce, jeste jen v urcitou dobu a nesmi se zastavovat.
Pekne dekuji za takove "cykloztezky" (urcite stala miliony) a hlavne ze se o ni urcite muselo kdysi take psat v novinach, kdyz se se slavou otevirala - mam pocit, ze se mozna kvuli nicemu jinemu ani nestavela :-( ...
Ano to mě taky dokáže naštvat! Aby měla cyklostezka otvírací dobu??? Vím přesně o čem je řeč a mám jedno malé řešení, ale pouze pokud se jede ze strany Dlouhá Louka dá se pokračovat podél přehrady (pouze pro MTB nebo treking) až vyjedeš na silnici :-( Dluhá Louka - Fláje. Je to pouze nouzové řešení, ale komu by se chtělo u vrat obory vracet, že?. Pokud jedeš od Litvínova dá se kolo vytlačit podél obory do prudkého kopce na Klíny,ale je to "záhul". Přeji mnoho příjemnějších zážitků na kole. Dandy
...Zlatej západ...
Fláská obora je chráněné území a proto zde platí zvláštní režim. Vyskutují se zde tetřívci, čáp černý, atd. V červnu vyvádí srnčí kolouchy. To, že cyklisty pouští do tohoto prostoru alespoň na dva měsíce v roce je úspěch. Na druhé straně je zde provozována komerční činnost, viz. www.oboraflaje.cz. Nemužete mít za zlé, že cyklistiku provozovatel do své činnosti nezahrnul.
O.K To to chápu a respektuj. Jsem milovníkem přírody a vím, že Flájská obora je pro zvěř "oáza klidu"nehulákaj tam houbaři, hledači pokladů atd., ale myslím, že by mělo být výrazněji upozorněno na skutečnost, že je otevřena jen v určitou dobu a na místo toho by cyklistům měla být nabýdnuta"objížďka". Jezdím v této lokalitě hodně a vím, že i mimo oboru je plno jiných hezkých cest a pověsit cedulku od - do jeďte touto cestou není zas, tak finačně náročné. Dokážu si představit rozčerování cyklisty, který si v mapě najde tuto cyklostezku a po vystoupání na Dlouhou Louku následnému sjetí k oboře zjistí že tudy cesta nevede. Hezký den Dandy
Ano, to je ale vina vydavatele té mapy, že neuvedl dodatečné informace :)). Teď ale vážně, taky mně to omezení žere. Stejně jako stále odmítané propojení Litvínova a Mostu cyklosteskou.
No to by bylo super páč po té hlavní do Lv se fak nedá ještě tak přes Braňany. Naštěstí bydlím v Lv, tak to do hor namám daleko. Dandy
Nevim jakou mapu jsi videl, ale v Shocart Krusne hory mostecko z r. 2006 je vstup do obory uveden.
Nepsal jsem, že jsem koukal do mapy, reagoval jsem na to co napsal Dandy.
Ještě mě tak napadá... Máte tam sníh? Řekl bych,že kdyby nebyly vidět stopy na začátku trasy, třeba by se orgáni tolik nenamáhali naskákat do auta a vyrazit za narušitelem...
V červnu tu sněhu moc nebývá :-)