Od 1.5 se může kolo přepravovat ve VŠECH VOZECH soupravy na poslední plošině.V jednom voze mohou být přepravována nejvýše 2 jízdní kola.
Hele to zní hezky, ale já nevim, co je poslední plošina. U nových meter to možná je, ale na béčku sou poslední plošiny jen 2 a jinde sou vždycky sedačky, nebo se mílím??? V novějších vozech je to realizovatelnější.....
Ahoj. Ber to tak, že se musí použít poslední dveře každého vagonu(po směru jízdy). Dnes jsem si to přečetla v Peletonu na webu.
Jo zkouknul sem to na stránkách www.dpp.cz. Tam o tom taky píšou, ale ještě bych to potřeboval přesně vyjasnit. Ale je to fajn, lidi to stejně nemaj rádi.
Podrobnosti i tady: http://www.praha-mesto.cz/...
Není už to tedy omezeno jen na dobu snížených přepravních nároků. Ale nesmí být plošina úplně ucpaná a nesmí tam být kočárek. No, jsem zvědav. Někdo je schopen tu plošinu úplně ucpat, i když je metro poloprázdné. Uvidíme, jak to bude označené.
Nesmíme zapomentou, že toto opatření je pouze zkušební! Takže je třeba, aby k jeho vyhodnocení existovala nějaká odezva od cyklistů. DPP sice udělal toto opatření, ale zapomněl to sdělit cestujícím. Na dveřích plošin by měly být nějaké samolepky nebo něco, protože se mi často stává, že mě lidi z neznalosti prudí, co tam s tím kolem dělám. Hlavně na trase C - Hlavní nádraží, Vyšehrad.
Proto prosím pište na magistrát nebo DPP svoje zkušenosti a náměty na zlepšní, ať mají nějakou odezvu a ještě to vylepšují. Nebo to zase zruší a bude to naše smůla.
Ke značení je dobré si uvědomit, že poslední plošina je v opačném směru plošinou první...
Lidi prudí nejen v metru, ve vlaku mají kecy,přestože jsme ve dveřích se samolepkou kolo
Proste se musis smirit s tim, ze jsou lidi, pro ktery je pruzeni smysl zivota ;-)