Jen mne tak napadl takový dotázek pro příznivce MTB.Je nějáká možnost dostat se z Ostravy do Beskyd co nejvíce mimo cesty?Myslím lesem například z Běláku přes Palesek a dál (nebo přes Frýdek,Ostravici)?Ještě jsem nekoukal do mapy,jen mne to zajímá jestli už to někdo zkoušel :-) Ideální by byl případ čistě pouze cestování přes pole,les,louky,brody atd. :-)
Přes FM po cyklostezce (je součástí plánované cyklomagistrály OV-Beskydy). Přes Bašku kolem řeky, přes Pržno taky (nebo kolem trati). Pak kolem autokempu ve Frýdlantě n/O a dál kolem vody, kolem koupaliště směrem na Ostravici.
Asfaltu se bohužel nevyhneš. Ale dá se přežít :-)
Dá se to takhle: Ostrava-Kunčice podél řeky po vyšlapaném chodníku přes Vratimov, Paskov, Lískovec až do FM, kde navážeš na dlažděnou cyklostezku a pokračuješ směr Dobrá po štěrkovité cestě, za Dobrou jedeš již po hlavní cestě směl Morávka, část úseku se dá jet po značené stezce mimo hlavní silnici do Vyšních Lhot. Dále se dají taky najít nějaké alternativy, jak se vyhnout silničnímu tahu. Více či méně je to značené jako cyklo stezka.