Na soutoku řek Svitavy a Svratky v Brně byla otevřena nová cyklistická stezka dlouhá asi 1600 metrů. Spojila stezku Brno-Vídeň na jižním okraji města a další trasu protínající město podél koryta řeky Svratky a vedoucí až k Brněnské přehradě.
„Jsme rádi, že se průtah podařilo vytvořit. Nicméně dnes otevřená stezka mohla stát již před čtyřmi roky,“ řekl Jiří Jedlička z klubu Bicybo.
Vybudování stezky přišlo na 9,5 milionu korun. V souvislosti s projektem bylo nutné postavit i dva mosty. Výstavbu oddálily problémy s výkupy pozemků, na nichž trasa vznikla. Členové Bicyba připouštějí, že jednání o výkupech jsou složitá, podle nich je ale město odkládá na poslední chvíli.
V letošním roce by se měla připravovat výstavba 2,2 kilometru dlouhé stezky od soutoku Svitavy se Svratkou do Kaštanové ulice v Brně-Tuřanech. Cyklisté to vítají. Větší radost by ale podle Jedličky měli z protažení cyklotras přímo do centra Brna.
Zdroj: ČTK, 23.3.2006
Jestli se rozvodni reka tak odnese cyklostezku az do Vidne.
Letos bylo vody vic nez dost a bylo to v pohode nekolikrat jsem tam byl a vylitou vodu jsem videl az vzadu za Rajhradem tusim u Vojkovic.
do Bratislavy možná, ale do Vídně? To by musela být opravdu hodně rozvodněná;-)
Líbí se vám jízda po cyklostezkách?Mně to připadá dost stereotypní,radši mám les a terén.
No neni to spatne, ale nesmi se tam jezdit o vikendech a slunecnych odpolednech.
To pak jedes jak na dalnici v kolone a predjizdeni rovna se kolize.
jde o to, kam a jak rychle jedeš. Jet lesním terénem s nákupem nebo jet lesním terénem 200 km za den je poněkud únavné. A např. do centra města se lesem a terénem dojet nedá. Jestli ty nebudeš jeden z těch, kteří považujou kolo za sportovní náčiní a ne za dopravní prostředek...:-(
Každý má právo si volit jakým způsobem bude kolo užívat. Od Tebe to znělo jako výtka, že si někdo na kole sportuje!
Možná se ti tedy líbí více kličkování pod koly kamiónů, kam tě stávající zákonná úprava přivádí? (Na chodníky chlapče nepatříš - žádné stezičky a parčíky a lesíky ve městě - zapomeň, a na silnicích jsou králi jiní.)
Už jsem po ní jel a je dobrá,ale chtělo by to takových tras více!!!.Nevím proč si Brňaci vyskakuji za novým usekem nové cyklostezky (1,6Km),je to žalostná délka.To co jsme vyděl v jinych městech jako je např.Ostrava,nebo České Budějovice,tak tomu se říka pořádná síť cyklostezek.Ale toho se snad asi nikdy v Brně nedožijem :(.Ale doufám že se ze stavbou bude pokračovat jako v jiných městech a nebude se jen slibovat
Tenhle úsek cyklostezky je fajn, bohužel někdy je tu více in-linestů než cyklistů, a ti jezdí neraději 2 až 3 vedle sebe.
Jezdí ve smečkách a na uších mají sluchátka, takže ani zvonek nebo pokřikování nezaberou. A opravdu je jich víc než cyklistů.
Je to asi podobne ako na hradzi v Petrzalke (cast Bratislavy) tam je tolko inlinistov, ze pre cyklistov museli vybudovat osobitnu cestu, aby sem sa navzajom nepozabijali ( ale bol tu uz aj smrtelny uraz)