V Regensburgu jsem strávil pěkný týden, i když pouze pěšmo. Ale velice jsem litoval, že tam nemám kolo. Město je protkané cyklostezkama, oddělenýma pruhama na silnicích, semafory pro cyklisty, prostě super! Tam projet městem a i si prohlédnout celé město na kole není vůbec složité a nebezpečné!
Naprosto souhlasím.
V Regensburbgu jsem byla taky jen pěšmo, zrovna bylo šíleně hnusný počasí - ale i přesto jsem se nestačila divit, co lidí tam jezdí na kole (a to jak cykloturistů "natěžko", tak i těch, kteří se prostě jen někam přepravovali po městě). Musím se přiznat, že jsem jim šíleně záviděla - takový zázemí jako mají oni, tu asi nikdy mít nebudeme :-(
Ano, těch lidí co tam jezdí na kole je skutečně hodně. A ty parkoviště pro kola před každým velkým obchodem, to je prostě super. A bohužel jsem taky toho názoru, že takový suprový zázemí u nás nikdy nebude. Nedovedu si totiž představit, že by naši "oblíbení spoluobčané" nechali na pokoji takovou hromadu šrotu!
Jo byl jsem tam jednou na výletě a je tam fakt krásně... sice to bylo jen na jeden ale i tak - taky pěšmo:-)
Ale jelikož se o víkendu stěhuji do Domažlic tak to budu coby kamenem dohodil a zbytek dojel na kole tak se tam určo vydám - a sem slyšel že se má dělat stezka z Domažlic do Regensburgu takže by to mohlo být super..
Ty stezky tam jsou skutečně všude. Nejvíc mě ale fascinovala ta ohromná plocha plná kol před Bahnhofem (nádražím). Tolik kol pohromadě jsem snad ještě neviděl.