Jedeme s manželkou na kolech do Drážďan.Máme si v Německu dát na něco pozor?Dík Elvis
Každý rok jezdím alespoň na týden do Německa.Vloni jsem objížděl Ašský výběžek.Rozdíl NDR, NSR je stále patrný v chování lidí. Pozor na křupany - stojí popř. jde po stezce nebo silnici (ač tam nemá co dělat) a neuhne, uhnout musíš ty. Při jízdě po silnici Tě v "NDR"bude hodně řidičů předjíždět i tam, kde je to nebezpečné, popř. zakázané(to se v "NSR" prakticky nestává). V přímém kontaktu jsou Němci lidé přívětiví, ochotní pomoci (i zdarma). Cyklisté se zdraví "servus", tschu"s(čus).
Omluva. Přehlasované u, které naumím na počíteči napsat se čte jako temné y, ne jako u.
Díky za odpověď.Ještě se zeptám jakou uzavíráš pojistku cestou do německa?Nějaký standart?Dík
Jo ještě dotaz.Jak jsi přenocoval v kempu nebo po širákem?
I silniční lišej je lepší ošetřit, takže pojištění vždy; ve zdrav. pojišťovně uznali, že standard bude stačit. Nocuji zásadně pod širákem, stan nevozím, pouze velkou vojenskou pláštěnku (přes hlavu)-do ní se má tělesná schránka ve spacáku v pohodě vejde.Přeji vítr v zádech.
A jedeš i do velkých měst, nebo se jim vyhneš? Já měl před rokem problém s mládežníkama (byl jsem only sólo) v NDR v Drážďanech. To víš pivo, rockovej koncert a chtěli se po zjištění národnosti prát.... tak jsem jel spát jinam...
Takže shrnuto: bacha na křupanství, v nich i v nás (nebo naopak?)!
Přes větší města pojedu taky (Pirna atd.), ale spát bych chtěl spíš někde bokem v přírodě.