...hlavně na červený Felicie...a úplně nejvíc na červený Falicie s SPZ AHK 58-98 patřící pí. Benešové z Proseku, která se ovšem pohybuje velmi sobecky i na Smíchově, konkrétně v ulici Radlická. Tato řidička mě, jakožto protijeoudcímu vozidlu nedala přednost při odbočování doleva a já byl nucen nejenže změnit rychlost, ale směr své jízdy...přes kapotu její Felicie. Řidička souhlasila s náhradou mé škody(poškozená přilba, kalhoty, kolo) z jejího povinného ručení, na pojištovnu se však ne a ne dostavit a když uz se konečně po třech dnech téměř doprošování na pojištovnu dostavila, uvedla do spisu že stála a já jsem naboural jí !!! Nebýt devět večer, nevézt řidička v autosedačce malé dítě a nebýt promočený na kost, asi bych volal Policii...vzhledem k okolnostem jsem se však BOHUŽEL smířil pouze s nacionály, telefonním číslem a ujištěním že mi škodu zaplatí pojištovna. POUČENÍ : Pakliže budete mít štěstí v neštestí a po nehodě vstanete, nebudete mít nic zlomeného a škoda bude "jen" na Vašem miláčkovi, případně přilbě či oblečení, přesto IHNED volejte Policii a nehodu nahlašte. Druhý den už je pozdě a i když viník slibuje náhradu a pojištovna by v zásadě nebyla proti, druhý den tomu může být jinak a s fakturou za servis si pak leda můžete.......pouštět vlaštovky. Přeji hodně kilometrů bez nehod
P.S.: to nechutně dlouhé čekání na policii je opravdu pádný argument proč ji nevolat, ale nepospícháte-li zrovna na hokej, nebo na rande, volejte policii a uveďte že se necítíte být v pořádku...při podezření na vnitřní zranění si policie sama vyžádá okamžitou lékařskou pomoc a i očekávání příjezdu Policie se jaksi mnohonásobně zkrátí ;-) a to že vám nic není je potom jedin+ě dobře, ne ? I šok může udělat své...
Doporučuju všem cyklistům v Praze a okolí nalepit si na řídítka tu spz a jak ju někde uvidí, tak odřít lak, vykopnout koncovou svítilnu a podobně. Jestli si ta paní myslí, že bude někomu beztrestně působit škody (o ohrožení zdraví nemluvě), a není-li cesty, jak z ní nějakou náhradu vyrazit, tak ať ju to aspoň nakonec přijde draho.
nejsem zadny militantni kolar,ale podobne trestiky magorum s volantem se mi libi.Jenom upozornuji,ze je asi trestny navadet k "vendette" a jestli by nestacilo nekde uvadet,kdo nas "nahneval" a cim... a ostatni at sami uznaji,jestli a co provedou.Zakladni predpoklad:bude to psany uprimne...uz vidim,jak se ale timhle zpusobem msti nekdo sousedovi (treba parohac).Jinak se po te felde podivam...mam podobne zkusenosti z bouracek:nekomu vyjdes vstric a nakonec aby jsi se jeste branil.Mozna by to chtelo par precedensu (cyklista poda trestni oznameni, svedek k tomu).Je to sice opruz, cajti to neumi a nechteji resit ale nekdo je vycvicit musi-Kolar to nebude...
Já myslel, že's vysokoškolák, ale nápady máš jak malej kluk!
To je ještě dobrý. Já jsem se jednou srazil s autem, které mi mělo dát přednost, ono ujelo (bylo z Vyškova..), volal jsem policajty, ti řekli že je to nezajímá (tedy že když tam 3 hodiny počkám, tak možná přijedou). Že by ho někde chytali (přestože jsem věděl, kterým směrem ujíždí, i jsem věděl spz) by je ani nenapadlo.
Jinak musím říct, že červené nové felicie s pražskou značkou jsou opravdu nebezpečné - jednou se mě troubením a najížděním do mě jedna snažila vytlačit ze silnice, a když se jí to asi 1 km nepodařilo (asi se bál že si odře lak), nasranej chlap za volantem stáhl okýnko a začal mě nadávat, co si jako myslím. A pak si máme o Pražácích myslet něco pozitivního, když se u nás tak chovají:-)))))
Není to o pražácích...není to o značce auta...je to o lidech. Jak sám říkáš, smutné je, že policajti nehodlají řešit. Nenabádám tu nikoho k ničemu...jen říkám...na co dávat bacha ;-) co kdo udělá, to je každého věc. Jen si myslím, že stejně jako existují seznamy autodopravců, kteří porušují předpisy a seznam jim nedělá zrovna reklamu, určitě i vyhlašování v rádiu, nebo vypsání na internetu kdo co kde komu...ostuda je pro mnohé lidi mnohem horší než třeba pokuta...dát na místě 500 je přece mnohem lepší, než být u všech známých za piráta...třeba ;-)
Každý den vidím nějakýho piráta za volantem. Nenadávejte na pražáky, problém je stejný všude. Je to tím, jací naši řidiči jsou. Právě pro tu bezohlednost a agresivitu máme pověst nejhorších řidčů v evropě. Řešní? Bez milosti tyto piráty pranýřovat, odebrat jim řidičák a nepustit je na silnici. Dokud nebude proti nim účinná represe, situace se nezlepší. Zatím jsou jen akce trypu Kryštof a převažuje buzerace slušných řidičů.
Ano, pranýřovat! Třeba na http://pirati.ic.cz/ . Ovšem je otázkou, kolik lidí si to přečte.
super nápad...něco takového jsem měl na mysli...díky za adresu...už tam dotyčná směřuje ;-)
Bacha musíte dávat na jakýkoliv auto.
Mně dneska cestou do práce málem sejmul asi 60-ti letý chlap ve starý zrezlý stodvacítce a na hlavě měl klobouk. Taky si asi myslel, že trojúhelník postavený na vrchol znamená HLAVNÍ SILNICE.
Souhlasím, že bacha si musí dávat člověk na všechna auta. Po cca sedmi letech, co mi kolo ukradli, jsem si koupil nové. Poměry v Praze se neuvěřitelně zhoršily a cyklistika se tu rovná adrinalínovému sportu. Co jsem zažil během prvních vyjíždek netřeba komentovat. Mrzí mě jen to, že je to (jak to tu už někdo psal) opravdu jen v lidech. A že v ČR a Praze obzvlášť se řidiči atomobilů chovají hrozně (oproti jiným národům) je jen smutný fakt, jak benevolentní je u nás Policie a jak si řidiče "vychovala"...
Hurááá....světe div se...ať žije Allianz a internetbanking :))) 19.7. z pojištovny odešly peníze na můj účet...konec dobrý, všechno dobré...ale bez svědků a mravenčí práce se sháněním viníka, likvidátora a servisu...nevím, nevím... hodně šťastných km bez nehod ;-)
gratuluju chlape...
Ahoj všichni,co nemáte rádi červené Felicie,
hlasím se vám coby kolařka(každodenní,když zdraví dovolí) a současně jako majitelka červené F.a vlasnicví obého si neoporuje!!!
Ovšem Honzi má mé sympatie a podporu!
Nemyslím si,že zastoupení trumberů coby vlastníků č.F.je %vyšší,než u jiných značek!
V.F.
Po dnešní zkušenosti navrhuji zavedení "Registru nebezpečných situací". Webová stránka, kde bysme evidovali veškeré prasárny, kterých se řidiči na cyklistech dopouštějí. Hezky v databázi, podle SPZ. A až by tam měl nějaký kolík tři záznamy, tak by se ti, které ohrozil nebo sejmul, dohodli a šli mu společně rozbít hubu. To by se pak vyplnilo do téže statistiky do kolonky "potrestán".
I když dneska to bylo "jenom" předjetí s následným zabočením doprava, při kterém mě do té uličky málem vzal s sebou, nasranej jsem tak, že bych tu databázil klidně naprogramoval.
tak programuj, budu také doplnovat, pokud mne někdo nazlobí, i chodci, co přechází mimo přechod a pak se motají uprostřed vozovky ...
Možná trochu mimo mísu, ale počítají se i přestupky proti bruslařům ? Nedávno mě v Bráníku, mimo normální komunikaci (vjezd pouze se zvláštním povolením) sundala nějaká slečna do škarpy, protože tam najela dost ostře a nečekala že jí pojedou v ústrety cyklisté. Naštěstí se mi nic nestalo. Asi se ji bruslař (měla štěstí, na kole bych ji dojel) zdál jako menší škoda. V každém případě jsem bohužel nestačil zpozorovat SPZku, ale kdybystě někdo videl stříbrnou Fabii s blondýnou (cca. 90kg odhadem) za volantem a obtloustlým retrievem na sedadle spolujezdce , tak ji ode mě pozdravujte. Poznávací znamení: jedna vetší prohlubeň v P.P. blatníku (ruka) a 4 menší ve P.P. dveřích (kolečka). ...... kolo je fakt podstatně bezpečnější, ty brusle člověk na malém prostoru proste nezastaví ;o(
Bacha na zveřejňování informací o komkoli, bez jeho souhlasu! Je to trestné!Bacha Honzi, mohl bys spadnout do prů....!
Díky za radu, ale myslím, že zákon na ochranu osobních údajů jsem neporušil ;-)
A k registru "škodné" se taky přikláním, sám bych tam při každodenním cestování do práce měl pár adeptů ;-)