Rad bych se pripojil :-)
Aneb jednani s uredniky na radnici by pak snad bylo snazsi, jednotlivce asi rovnou dorucuji do kose :-(
Něco tu, pokud vím, je. Myslím, že bližšší info najdeš na www.jihoceskecyklostezky.cz
jihoceske cyklostezky jsou aktivitou obci v jihoceskem regionu na zlepseni podminek a motivaci turistu vyuzivajicich kolo k rekreaci v jiznich cechach. Bezpochyby prinaseji take spoustu moznosti ve vyuziti kola jako rekreacniho prostredku pro mistni. Dotaz byl vsak pravdepodobne smerovan k nejake platforme, schopne zastupovat cyklistiku jako alternativu pro dopravu po meste. Takoveho neco by me taky zajimalo a bohuzel nemam zadny kontakt. Nevite nekdo o necem?
Nad něčím podobném uvažuji již delší dobu,co tedy založit nějaký spolek????Přidá se někdo????????????
spolková činnost je postavena na nějaké idee, kterou dosáhnouti je snažší spolku nežli jednotlivci. Máš nějakou?
Nějakou ideu mám,jelikož mám děti uvažoval jsem o nějakém sdružení rodičů a dětí.Ale to není podmínkou.Myslel jsem že bychom se mohli pravidelně scházet,a dělat vyjížďky a soutěže pro děti.V hlavě se rodí spousta nápadů,myslím si že lepší je realizovat to s více lidmi než jako jednotlivec.Pokud je tato idea někomu blízká,nechť se ozve.
Tomáš, který tuhle diskuzi založil, už se neozval. Ale je tu Alvp a Jack.
K tomu sdružení. Buďto to může být zcela volné seskupení lidí stejných zájmů, nebo je tomu možné dát dát řád ve smyslu založení občanského sdružení. K jeho založení stačí 3 osoby. Je třeba sestavit stanovy, ve kterých, je m.j. uveden cíl sdružení. Takže jestli to myslíte vážně, dejte každý za sebe své nápady. Pokud budou aspoň v hlavních věcech společné, lze pokračovat dál.
///
Možná, Alvpe, bys mohl kontaktovat p. Cepáka. Víš o koho jde? Je to takový budějcký cykloaktivista. Nevím, zda nezastupuje něco, co už právní subjektivitu má. Bylo by možná hloupé, tříštit se, když by řeč byla společná.
Kdybyste v tomhle chtěli pokračovat, dejte vědět tady na diskuzi, ale lépe přes můj mejl. tam to určitě nepřehlédnu. Určitě by se našly body, kde by stálo za to, důrazně se ozvat a ideální by bylo dosáhnout toho, aby město už při plánování bralo v potaz zájmy cyklistů, aby se neopakovalo třeba to, že taková Pekárenská po generálce nemá cyklopruh, Lannovka ho jak se zdá mít také nebude, a když, tak nepochopitelný, na Voříškárně cyklostezka každých 50 m přerušovaná, pritože v BVudějcích neexistuje zatím žádný přejezd pro cyklisty, podobně mezi Dlouhým mostem a pežotem. Je toho dost a někde by možná stačilo málo.
spolek cyklistů který vyráží každou sobotu a neděli je při Klubu českých turistů.Jsou to především dospělí kteří ujedou v průměru 70 km,po jih. kraji. Přihlásit je se možná od 31.8. a pak každý čtvrtek od 16 hod v zasedací místnosti v nádraží českých drah - vstup od staré lokomotivy, nebo na Lannovce a v nádraží jsou skříňky kde je vyvěšen program.
Dík za typ. Není možné jen tak cvičně přijet na nějakou akci rovnou, bez přihlašování? Máte nějaký web?