Letos v létě jsem několikrát projížděl Třeboní a mám pocit, že to tady cyklisté začínají mít snazší. Když jsem tu byl asi před pěti lety naposledy, cyklostezku jsem nenašel. Nejen že tu vyrostlo několik značených okruhů kolem třeboňských rybníků pro cykloturisty, ale i ve městě se začínají objevovat rozdělené chodníky a stojany na kola.
Nebyl jsem sice primo v Treboni, ale v lete jsem jel okruh po okoli Trebonska po znacenych trasach a nemuzu si to vynachvalit. Cesty vedou vetsinou lesem nebo odlehlymi lokalitami, kde je minimalni doprava, znaceni je taktez perfektni. Takze Trebonsko muzu vrele doporucit.
Kolem největšího rybníka ČR trasy většinou kvalitní asfalt a hlavně krásné udržované lesy, borůvky, houby. Přes dobré značení doporučuji mapu.
Už asi čtvrtým rokem jezdím z jara pravidelně na Třeboňsko a musím dát za pravdu, že se to tam mění jen a jen k lepšímu. Jak jsou tam značený cyklotrasy a nějaké místní okruhy nevím, vždy jedu po takové značené trase kousek, ale myslím si, že jsou značený dobře. Já jezdím jen podle mapy. Takhle z jara, kdy je člověk po zimě ještě takovej "ztuhlej", tak se tam jezdí perfektně a je to tam moc krásný!