Ve městě Náchodě byla konečně zbudována cyklotrasa označená číslem 22 a to jen díky faktu, že město slaví 11.-12.9.2004 750 let od první zmínky o Náchodě. Cyklotrasa snad začíná ve Starém městě, vede podél řeky Metuje, v jednosměrce pro cyklisty obousměrně, do Bělovse kolem hraničního přechodu do Polska na louku do Malého Poříčí. Zde byl dobudován nový úsek přes pole z drceného válcovaného asfaltu. Trasa pokračuje do Žďárek přes Doly do Polska a nese název "Cesta T.G.Masaryka".
Ještě by bylo přínosem, kdyby se náchodským radním podařilo zprovoznit tuto trasu až do Pekla přes Ostrovy. Ale o tom se již mluví minimálně 13 let a zatím bohužel nic. Snad se dočkáme.
O víkendu jsem cyklotrasu vyzkoušela a byla jsem naprosto nadšená. Jede to po ní skoro samo. :-)))
Já to zkoušel i na kolečkových bruslích a je to super. Včera už dodělali i zbývající úsek v Bělovsi. Dost dobrý!!
No Lucko, to nevím kam až jsi dojela, ale jestli ti to v Polsku do toho kopce až nahoru jelo samo, tak to jsi frajerka. Já tam málem nechal plíce a nohy o kolu ani nemluvě.
Ale máš recht, po Bělovsi až k čáře je to super a o tom asi byla řeč ne? :-)
Já jela z Hronova do Náchoda a na tu cyklostezku jsem narazila úplně náhodou někde kousek za Poříčím.
Teď nevím jaký kopec máš přesně na mysli, ale já jezdím všechny kopce levou zadní :-)) Samozřejmě si dělám srandu. Jinak jezdím ten okruh obráceně - tedy z Polska "dolů" do Náchoda.