Paradni cyklostezka vede z Radotina pres Berounku na Zbraslav. Zacina to tim, ze na znacce pred lavkou pres reku je vyzva "Cyklisto sesedni z kola". Od Velkotrznice Lipence se pak cyklista musi mit na pozoru pred spechajicimi osobaky, nakladaky a tiraky. Zkratka vynikajici cyklotrasa, bravo!!
Navic neni moc jasne jestli cyklista, ktery sesedl z kola, muze hned zase nasednout nebo musi zbytek cyklotrasy absolvovat pesky.
Nesmyslná značka "Cyklisto, sesedni z kola" už naštěstí z lávky zmizela. Její použití je stejně nesmyslné jako případná značka "Řidiči, vylez z auta". Pokud je stezka určena i pro chodce, máme tady přeci značení "Stezka pro chodce a cyklisty". Ta už sama o sobě cyklisty vybízí k opatrnosti, protože jsou na stezce i pěší. A pokud nebudujeme dostatečně široké stezky, stačí dosadit na zúžená nebo méně přehledná místa značku, která omezuje rychlost třeba na 10 nebo 5 km/h. Anebo tabuli, která na nebezpečné místo bude upozorňovat. Občas je pak dobré na stezce vidět na kole městského stražníka (jako např. v Chuchli), který by fungoval jako prevence před bezohlednými cyklisty.
V zahraničí jsem zatím podobnou hloupost jako "Cyklisto, sesedni z kola" ještě neviděl.
Tady je to celkem tragický. Navíc když se sunete ke krajnici před tirákem, zahučíte do jedné z nesčetných děr, které náklaďáky za dobu existence tržnice na cestě vymlely. Oprava zatím žádná. Přitom by stačilo, aby se magistrát nebo městská část s provozovatelem dohodli na spolufinancování stezky/chodníku , který by vedl souběžně se silnicí. Místa je tu dost.
Jela jsem tuto trasu včera vůbec poprvé a moc se mi líbila. Žádné omezení pro cyklisty jsem neobjevila. Dál jsem to vzala na keltské oppidum Závist, kde jsem se také částečně vzdělala v historii. Celý okruh (z Velké Ohrady, přes Řeporyje, Ořech, Radotín, Chuchli a Hlubočepské údolí) vyjde na necelých 50 km. Pěkná odpolední procházka. Mimochodem, kdybyset se chtěli stavit v cukrárně na náměstí ve Zbraslavi, je tam nepříjemný vedoucí, nemá rád cyklisty. Vadí mu, když si kolo opřete OPATRNÉ o objekt curárny, ale stojan na kola pořídit nechce...
Tak to je pan vedoucí cukrárny pěknej bl.ec. Jinde si mnou obchodníci ruce, když mají kolem kšeftu zavedenou jakoukoli stezku pro pěší nebo cyklisty.
Díky za tu reakci. Jinak když už pojedete tu trasu ze Zbraslavi do Radotína (a třeba pak do Černošic), rozhodně doporučuju občerstvení U Ondřeje. Je to v Radotíně, kousek od té lávky, co po ní musíte přejet vodu. Na dohled je kostel i škola (žlutá budova). Podle počtu kol, kterými je toto občerstvení téměř v jakoukoli denní dobu obklopené, je zřejmé, že tady jsou skvělí. Stojany na kola mají. A navíc obsluha je příjemná. Sedět se dá uvnitř i venku, i když pro lepší přehled je jistě lepší sedět venku a "hlídat" si své kolo...
Souhlasím, hospůdka U Ondřeje patří i mezi moje pravidelné zastávky před cestou zpátky do Prahy.