Velice mě překvapily cyklostezky na jižním a západním okraji Kladna. Cyklistické chodníky se sem hodí i lesní pěšiny jsou pěkně upravené, ale chybí mi značená cyklotrasa do centra města.
lesní pěšinky byly pěkné vždy,cyklostezky na Sletišti o okolí
se na ně jen přejmenovaly a tam ,kde
by jich bylo třeba jako soli(od nádraží dál) nejsou,ale hlavně že se o nich
léta hovoří ...
ať to jede Macin
Z části je to pravda, ale tím jak se cyklostezky neupravují, začínají chátrat. V lese po dešti je na nich blátýnko a mimo les už jsou od sucha dost popraskané. Chtělo by to, aby se někdo z magistrátu občas šel na cyklostezky podívat a občas je poopravit.
Ano, cyklostezky na Kladně jsou super i v okolí Kladna. Ale máme trošku problém s pokutováním cyklistů ve městě, např. na pěší zóně. Takže cyklisti pozor, který z vás by se chtěl projet po pěší zóně, ať si připraví dostatečnou fin. hotovost na zaplacení pokuty při potkání hlídky městské policie.
Co to je za nesmysl? Proč není pohyb cyklistů povolen na pěší zóně tak, jako je to běžné v celé Evropě? To kladenští nesmějí jezdit na kole nakupovat?
Kladenský okruh je příjemný a je i dost využívaný. Trochu mi ale vadí prašný povrch. Byl projektovaný tak, aby se nevytvářely louže při dešti. To je sice příjemné, ale v suchých obdobích roku je prachu až trochu moc. Trpí pak řetězy a odpružená vidlice. Typický příklad je cesta pod Lapákem v létě.
Jízda o slunečném odpoledni přes Sletiště je pak kapitolou sama pro sebe. Především nelogickým umístěním cyklistů na chodník a chodců na silnici.
Ale abych jen navzdychal. Jsem za cyklostezky rád a rád je využívám.
...když už jsme u toho Lapáku, moc mne potěšil krásně upravený sešup z lesa směrem Doberská Horka.
Je tam najednou bez varování natvrdo železnice, která je vidět v posledních dvou vteřinách. Kdo nezná když už nepadne na hubu, přejede ho vlak - moc povedené !
K tomu Lapáku značená cyklostezka nevede přes koleje.Právě proto,aby jsi tam někdo nerozbil hubu.
Letos už to je hrozné. FIRMY V LESE ZAČALI TĚŽIT DŽEVO A TĚŽKÁ TECHNIKY CYKLOSTEZKY PONIČILA. A RADNICE? TA ASI DĚLÁ, ŽE NIC NEVIDÍ.
Nekňourej !
Cyklostezka na lesní cestě není silnice (na furt), a protože kladenské lesy nejsou rezervací, dřevo se tu těžit bude. Když se těžilo mezi Ostrovcem a Beraníkem (cesta do Vinařic), byla cesta jako tankodrom. Uplynuly cca 3 měsíce a cesta byla opět sjízdná a postupně se lepší ...
S Barčou plně souhlasím. Firmy vytěží dřevo, těžká technika která naloží jen kmeny stromů a větve nechá na hromadách nechá po sobě na cyklostezkách spoušť a nikoho ze zastupitelů to nezajímá. Asi ani jeden člen zastupitelstva nejezdí na kole nebo nechodí do lesa, protože jinak by s tím město něco dělalo. Už jsem to i vyfotil, ale nevím kam to poslat.