docela špatná co?
Jela jsem minulý týden z Mariánských Lázní do Karlových Varů a nadchla mě jak cyklistická stezka z Lokte do Varů, tak cesta pro cyklisty z Karlových Varů do Dalovic. Neměli jsme ani problém popojíždět na kolech po městě.
Milá Johano.Pokud jedeš do varu na výlet,tak chápu tvé nadšení.Ale zkus si představit,že tu žijes a kolo užíváš také jako dopravní prostrředek.Vary jsou poměrně rozlehlé město a pokud jedeš ráno v 6h do práce z mnohých okrajových částí se na Tebou avizovanou stezku vubec nedostaneš o nebo si hodně zajedeš.Přesně takhle si onu cestu vychvaluji i nasi zastupitelé.Já netvrdim ze ve varech neni kde jezdit,ale chybí nám tu učelové a spojovací stezky.Jinak tady muzeš najezdit třeba 30Km po lesnich cestách aniž by si vyjela z města.
No Johana prostě jela po těch de facto JEDINÝCH cyklostezkách, co v KV jsou (zajímavé je zjištění, kde tyto začínají resp. končí!), ostatní nestojí za řeč (třeba v Roli podle potoka). Mimochodem ta cesta do Lokte tudy vede už léta, takže zcyklostezkování spočívá ve třech pitomých mostcích za Svatoškami, montáží dřevěných zábradlí co už hnije a odpadá (ocel by asi nepovolili "ochránci přírody") a stavbě altánu v zatáčce pod Koulemi a instalací žlutých cedulek s čísly, případně eliminací škod, co tam způsobují lesáci.Těším se, až ze zbylých peněz za multifunkční halu (hahaha) někdo postaví přípojku na tuto stezku z Tuhnic a dovybuduje něco použitelného. Tak v roce 2020 by se to dalo stihnout...né, vlastně až 2040, nejdřív se dodělá obchvat a postaví první úsek dálnice do Prahy
Schvaliji zcela příspěvky crowa a Jeníka. BTW, okolí K.V. je na kolo dobré, ale jedině s turistickou mapou v ruce a znalostí sjízdnosti turistických tras, případně neznačených lesních cest. Dá se vypadnout do Slavkovského Lesa, Krušných Hor ( cyklostezkou na Novou Roli a Nejdek), nebo do oblasti Tepelské vrchoviny. Cyklostezky, těch pár km, jsou zcela přecpané. Značené cyklotrasy vedou po silnicích s čilým provozem , nebo-li je to o život. Brát na ně děti je nezodpovědný hazard. Zajímalo by mě, kam zmizely ty prachy z evropských fondů na budování cyklostezek. Jsou snad uloženy v těch pár budnících kolem tras, které využiji tak jednou za rok , když si potřebuju vytáhnout bundu z batohu? K odpočinku každý raději zapadne do hospody!
Snad se dočkají aspon naše děti.Ještě se vrátím ke spokujené Johaně.Možná by si měla zkusit zajet na oběd třeba do Jakubova.Doporučuji všední prázdninový den.V místním mlýně dobře vaří a díky hojnosti vodáků je tam vždy veselo.Cesta vede okolo řeky pohoda.HLAVNE PROBOHA BEZ DETI