Radi bychom na kole dojeli z Mikulova do Vidne a chtel bych se zeptat, kudy byste doporucili jet. Cestu bychom nejradsi zvladli za den, nekolik dni pobyli ve Vidni a vratili se zpatky do Cech a to uz ne treba do Mikulova, ale i jinam. Dik za odpovedi.
Existuje iste vela moznosti, jednou z noch je ist po Greenways Praha Wien. Mikulov lezi priamo na nejlepsie povedane cyklotrasa vedie tesne popri hranci a tesne mina Mikulov). Mapy v Rakusku (weinviertel) sa daju zadarmo objednat cez Internet (skus a pozriet na http://www.radviertel.at/default.asp?id=63611... ). Potom uz len staci vybrat si tu spravnu cyklocestu.
Záleží jak otrlí jste cyklisté.
Já jezdím Blansko Brno Pasohlávky Laa Mistelbach Wolkersdorf Wien po cyklostezce ale trvá mi to den a půl.
Teď jsem zkusil jet po silnicích a je to větší fofr a pohoda. Je tam pár kopců ale dají se vyšlapat.
Do Mistelbachu jedu po méně frekventovaných silnicích. Z Mistelbachu směr Neubau Niederkreutzsteten Wolkersdorf. A u Ulrichlkirchenu se napojím na cyklostezku, abych se nemotal s silným provozu okolo hlavního města.
Rakouští řidiči jsou velmi ohleduplní, takže cyklista tam na silnici má stejná práva jako auto (nemusí jet v příkopě).
Naposledy jsem cestu z Novosedel do Vídně ujel za necelých 6 hodin.