Když vidím několik témat s náznakem cyklo, jak se ubírají bůh ví kam, tak se musím podělit s dnešním kupem, kterej je absolutně mimo cyklo témata, ale třeba někoho potěší víc, než knihovny, kulomety na psy apod(( ve výprodej v makru měli kbelík mozzarelly velikosti třešinek za ty peníze jak se píše v titulku))) přátelé, mozzarelly bych se ujedl a vždy mě odrazovala cena) ale dnes se mi sen splnil)) rajčátka, papričky a kousek okurky, vše doplněno dost dobrým množstvím sýrových kuliček, zakápnuto olivovým pepřovým olejem, balzamikovým octem a solí a přál bych Vám ten pocit zdravé výživy :-))) A co Vy na to? Nemáte někdo tip, jak dojíst ten zbytek kbelíčku???? Aby byla změna :-)
Zkus z něj udělat tlačenku!
Jako z toho prázdnýho kbelíku??? Tak ta by se nepovedle, to mi věř!
A ze wert umi skoro kouzlit:-) Ale tohle nedokaze:-) Hele, tys SEZRAL dve kila mozzarelly?:-)))
nene, jen asi slabý kilčo jsem si dal .-))) ale zítra jedu do makra ještě pro jeden kýbl .-))) jestli ještě bude :-( jo a u toho jídla mám krásný pocit, že to jím jen se zeleninou a ta mozzarella je vlastně skoro s energií na nule .-)))
Vlastne polykas takove nic a pritom se citis stastnej, protoze bastis:-))) Ty jo, to je zivot:-)
Je fakt, ze ja nad neochucenou ohrnoval nos. Ale predevcirem mela Kamila nejakej salat a na nem kulicky s mozzarellou s bylinkama. Tak mi to nedalo a ochutnal. No ale pak jsem se nejak rozjel a malem jsem dostal pres dlzku, protoze jsem ji snedl snad vsechny koule:-)))) S bylinkama je fakt dobra.
Jj, jsi můj člověk komu chutná něco bez chuti :-))))
Me mozzarella chutna i bez ochuceni. Ona totiz chut ma. Stejne jako neosolena michana vajicka nebo chleba se sadlem bez soli, vsechny ty veci maji zajimavou chut.
ono je to trochu tím, že mozzarella, která se koupí u nás fakt nestojí za moc......... s opravdovou se to nedá srovnat.
Ta bylinková je docela dobrá, nedostatky chuti sýra přeřvou bylinky a je to OK
No ja salaty moc nejim, ale malinky rajcatka s mozzarellou, olivovy olej, sul a cerstva bazalka, k tomu krupava bageta... to je dobrota!!! :o)
no jsem myslím docela kuchař ale asi mi nebudeš věřit, ale čerstvou bazalku jsem nikdy nejedl((( ale vážně o ní uvažuju že ji zítra s tím druhým kýblem koupím :-)))
tak to vyzkoušej! Výborná věc! a pesto!... Hele ještě chvíli budu jíst tohle téma a jdu znova večeřet. Tak dost! :o)
"budu jíst tohle téma" ;o)))))))
no to je právě vidět, jak už to na mě působilo, když místo číst píšu jíst:o)))
Nakonec jsem to nevydržel a tu ledničku navštívit šel:o((
Co ses v tý ledničce dočet?
že jsem přežírající se čuně:o)
Tak jako Ty bych se chtěl taky přežírat :-))))
já jím jinak ale to neznamená, že málo :o)
Nejsem si jist, zda by jsi mojí porci zbaštil nebo by to na tebe bylo moc. Ale samozřejmě tě nechci podceňovat! :o)
Ale jen tak pro příklad. Na brambory jsem si musel koupit speciální mísu. Talíře na který by s emi vešla moje porce jsem ještě prodávat neviděl:o))))))
No ale je fakt, že jsem se začal drobet krotit, že se třebas teď už snažím tu mísu nesežrat plnou ;o)
No já jsem co se týká jídla taky pěknej vepř :-( ale do soutěže s Tebou bych klidně šel)))) suchý brambory tedy asi ne, ale dnes jsem měl placky ze škubánků smažené a to bych potřeboval tak dva lidi aby smažili a stíhali :-))))
Hele...ja ho videl. Fakt zere jak ...:-))) Ale same takove podivne nazelenale veci:-) Ikdyz domaci chleba mel fakt dobrej!!!
Doporučuju. Přítulka chtěla po bytě rozmístit nějaké květináče, tak jsem jí na okno do kuchyně schválil: Pažitku, petržel, bazalku, mátu a takový ty pálivý papričky (nejsou to pravé chilli). Po měsíci bylo všecko orvaný a sežraný, asi máme malé okno:o)
no jo, zase caprese.............mně to teda zas tak nechutná, ale je to koukám oblíbený
No jestli do me Pavla narve neco cerstvy zeleniny, tak asi jenom takhle :o)))
a před věčeří, jinak je to marný boj :-)
S tou energií na nule to není tak slavné.
100 g má 240 kcal (1 008 kJ) 1,1 g sacharidů, 14,6 g bílkovin a 20 g tuků
Jestli jsi dal kilíčko, tak potěž to je energie minimálně na jeden den.
Aby se nenašel někdo, kdo mi chce zkazit chuť :-)))))))))
neboj nezkazíš :-)
Mocarela je sejr, takže z něj.
http://recepty.vareni.cz/bezmasa-tlacenka/?idp...
Hmmm, kozí sýr dobrý, ale sólo.. Ne jako přísada do jídla..
Zkoušel jsi ho někdy politý medem ? ;-) Dokud jsem to neochutnal, tak jsem nevěřil, že se to dá vůbec jíst...
Mozzarellu nebo ten kozi?
většinou se s medem a třeba i vlašskejma ořechama jí ten kozí.....
Jj, přesně tak.
Ja mel kozi v hube jen jednou a letel pres celou farmu, jak jsem ho vyplivnul:-) Moc mi nejede...a myslim, ze nepojede ani s medem a ani s vorechama. Ani s cokoladou. Proste kozi ne:-)
Potřebuješ, aby Kamilka zkusila nějakej recept z kozího .-)) třeba se chytíš :-))
Jako za kozy?:-))))
To záleží na kuchařce :-))))
Predam informaci Kamile....ta se mozzarelly muze uzrat. A ja ji taky prichazim na chut...hlavne kdyz je s stema bylinkama.
No a kdyz to nebude chutnat, nabijem tim ty kulomety proti psum:-)
Jj, sýr je to bez chuti a bez zápachu :-) takže je jen na kuchaři, kterým směrem ji nasměřuje .-) Ale ta akce byla na zboží, který končilo s trvanlivostí, takže asi nijak zajímavý pro jiný makra, než Průhonice :-( toto byla asi náhoda..
tak tohle taky miluju ;oD
tipy nějak pošlu, ale teď už mě od compu odvolává syn...
jo jo u nás se dělá všude jenom caprese, přitom mozzarella je úžasná i smažená, nebo jsou výborné tzv. arancini - recept je sicilský a jedná se v podstatě o smažené koule z těsta, které se dělá z rýže (nejlépe uvařené ve vývaru, do kterého se přidá šafrán, ale může být samozřejmě i voda se šafránem). Když je rýže uvařená, nechá se prochladnout a přidá se máslo a strouhaný parmezán. Z těsta se pak dělají koule plněné vším možným, nejčastěji masem, ale plněné jen mozzarellou jsou taky úúúúžasné............a tak dále.......možností je spoustu
Jo, akorát že než bych se s tím vším uklohnil, tak to mezitím sežeru rovnou z kyblíku :-))))
A co nejakej recept??? Na neco dobreho z mozzarelly?
Jdu si dat chleba s pasikou, at tu alespon neslintam a nekoulim hladove ocima....
Skvělý téma, werte, kvůli takovejmhle pokecům lituju, že nemám doma počítač :-)))
Jj, musím říct, že je určitě lepší než některé okolní :-)))
Podobné dotazy řeším zadáním do googlu, "recept mozzarella", případně jiný seznam toho, co potřebuji zkrmit.
Já bych zkusil část naložit, poďobně jako hermelín, do olivového oleje, s cibulkou nebo česnekovou pastou, barevným pepřem a pekelně pálivou květináčovou feferonkou. Nikdy jsem to nezkoušel a zajímalo by mě, co z toho vznikne. Nejmíň půl kila bych nastrouhal na picu, lasaně nebo nějaký těstoviny.
Jj, naložení do olivového oleje beru .-))) tak se taky stane .-)
Tak poslušně hlásím dojedení celkem 4 kila mozzarelly)) uz tedy trošku zaváněla, ale když se dodá olivovej olejíček a balzamiko tak to přehluší .-) jo a když mi včera přišlo makro(časopis), tak když jsem viděl že v nabídce je ten můj kbelík za víc jak 600,- s daní ((( tak mi spadla čelist(( no ale zase abych pravdu řekl, tak pár dní, či týdnů ji asi vidět nebudu muset :-) jo a na to naložení s feferončičkama nezbylo .-)
Ty se fakt třída :-)))
Dnes jsem nadrtil pár km po silnici tak odměna mě neminula :-)))
Pár jsou dva, to bylo do obchodu pro olej a balsamico, né :-)
ee, byl to kousek okruhu co jsme jeli s Jurimírem)) to víš, mám to u chalupy. 17 směšných km, nastoupaných 200m a AV 22) jel jsem až v půl pátý. Potřeboval jsem vyvětrat hlavu. +4 mě moc na delší vyjížďky nebere. A oleje a balsamica mám doma do foroty :-)))
No jó nó, to byl pokus o joke :-)
Zavidim ti, kdyz vyrazis "az o pul paty".. Ja se ted porad vracim strhanej z prace domu az po seste vecer :o( A to jeste spravujeme dum.
nezáviď, jsou na tom i hůř...
Já se vracím tak v 19:30 až 20:00
No i to uz je realitou, navraty po sedme hodine. S tim, ze vyrazim v 7 rano, ty taky? :o/
Ta nasledna prace doma uz je pro nas samotne, dobre nam tak :o)
většinou začínám v 8:30. Někdy dřív, jak kdy. A když dorazím domu a najím se tak už se většinou k žádné další fyzické aktivitě nedonutím:o( Jak to děláš?
Nevim. Uz nekolik tydnu treba nejezdim na kole :o(((
tak takovéhle řešení jsem číst nechtěl:o(
Jo proto ta sleva....
http://www.novinky.cz/clanek/135942-italove...
Italove se ji chteli za kazdou cenu zbavit:-)
....zdrobnělinky jako wertovy rajčátka, papričky...kbelíček....Nesnáším je. Zvlášť ne ve dvou souvislostech – jednou z nich je jídlo. Přinesli nám na pracoviště jídelníček z restaurace, fungující v budově, kde pracuji. Na pět pracovních dnů deset položek, a v nich 29 zdrobnělinek. Naprosto úchylných. Hemží se to výrazy typu: Pozor, veliká dobrůtka! Nacpěte si pupáčky! Směs masíček se směsí kořeníčka! Polévka se zeleninkou a nudličkami, chlebíček, co hrdlo ráčí pro naše jedlíčky! Kdo sní 15 knedlíčků, má zdarma obídek! Rybička s rajčátkem! Už jsem jim jednou přilepila k jídelníčku ceduli: "Ke každému talířku s dobrůtkou přidáváme lubrikační gelíček v tubičce." Od té doby není jídelníček ve výtahu, aby jej nikdo nemohl prznit. Dnes jsem vylezla před budovu, a na chodníku tabule s nápisem: "V pondělí si vaše pupáčky přijdou na své!" Zvedl se mi kyblíček. Přemohla jsem chuť vrhnout šavličku a šla jsem si do Normy pro tmavé pečivo a nezdravou pomazánku. *P.S. Ještě k těm zdrobnělinkám – pokud mi kamarádi píšou na konec vzkazu "pusku", snad mi prominou, ale raději spoléhám na to, že zapomněli použít diakritiku :o) ....
(kopírovano z jednoho blogu)
...a to jsem přehlédla pfeferončíčky a olejíček...to je opravdu na kyblíček... i bez mozzarelčíčky...brrr
Tak jdi třeba do prdelky když Ti to vadí :-)))
A nebo do zadecku:-)
Hlavně že ti nevadí JÍDELNÍČEK.
...a položka je vlastně taky zdrobnělá poloha :-)
Se nedivte, ze je ted tak levna, kdyz je asi plna dioxinu. :-)
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa...
Jak jste mohl číst v diskusích pod zmíněným článkem, buvolí mozzarela se až na vyjimky v Česku neprodává. Ale to mléko, z kterého se dělá v Česku je plné zbytků PET-láhví, které krávy žerou ze zoufalství, kolik se jich tu u nás povovaluje na pastvinách, v lesích a na loukách...Takže prašť jak uhoď jestli pravá nebo kraví mozarella. PS. Žije ještě wert po těch 2 kilech sejru?
Ne po dvou , ale po čtyřech!! Jo a mimochodem, plkejte si tu co chcete, ale další kýbl už je v lednici :-) sice jen 1,5 kila za 315,- a žádnou příchuť pet lahví v ní necítím :-) A dál se o tom nebavím, páč už to tu smrdí medvědovinou :-)
můj recept je jasnej - udělat těsto na pizzu, na to hromadu šunky a žampionů + ten kýbl mozarelly a na 15 min. do trouby :-)
To je pravda. V naší spalovně odpadů Madeta nechala před dioxinovej filtr nainstalovat mozarelovou udírnu, protože výzkum zjistil, že dioxiny v teplých spalinách právě mozarela mění na antioxidanty a dokonce je pohlcuje.
U nás se dělá tavený sejr včetně český mozzarely pod značkami...však sami víte....trochu jinak než u Taliánů.. Máme smlouvy s dodavateli šatů všech obchodních domů, soukromníků i Vietnamců na nepotřebné ramínka na šaty - ale jedině ty bílé. Ty tavíme v poměru 100 kg ramínek : 10 kg mléka. Po přidání kostní moučky. emulgátorů, umělých chutí a barviv se podle dnů v týdnu dělá bud pomazánkovej sejr, mozarellla nebo tavenej, také různé cihly, ve čtvrtek a pátek však ze stejný hmoty levný párky do umělýho střeva. Obchod jde skvěle, jsme nejlevnější a národ jak už víme, nehledí ani tak na kvalitu, peněženka rozhoduje. Dobrou chuť na mozarellu 2 kg za 107 Kč.
Apropó, smozřejmě sledujem konkurenci: Delvita - Billa nabízí za 17 kaček Mozzarellu - Čertvej typickej italskej sejr - firmy Italat CZ v Řeznický 20, Prágl 1, Provozovna 696 71 Blatnice pod Svatým Antonínkem 590, super složení:
mlíko, kyselina citronová, živný mléčný kultury, přírodní syřidla, jedlá sůl 1%.
Nálev: voda, jedlá sůl 1%...
ale s rajčátkem a olejíčkem je to baštička, tak jako ty naše ramínkový sejry.
Mňamka mňam