Protože fanoušci netrpělivě čekají na další lahůdku, tak sem přidám nedělní oběd. Co jiného v neděli, než halal výpečky. A protože nikdo zde pořádně mimo konzerv vařit neumí, tak je to na mě. Maso musí být z mladého kusu a halal. Knedlíky jsem už někde popisoval, Důležité jsou suroviny. Vždy ty nejlepší. Bez toho je jídlo dobré do popelnice. Knedlíky musí být vzdušné a žluté, jako kanár.
Jako předkrm může být piroh nebo libanonský kibbeh. Na pití hořké pivo nebo Rulandské šedé.
To mi právě přišlo divný :-) asi si plete slovíčka halal a haram.
Ale kdež, je mu to úplně jedno. Jedinný smysl toho tématu je exhibice. Nejspíš je to Čech a žádný muslim.
Tak ho nech vycukat a nereaguj. Je to tak těžký?
Podle obrázku soudím, že jsi jehněčí asi ještě nikdy neviděl. Ale co už. Když chce někdo veřejně a opakovaně dělat ze sebe kašpara, netřeba mu bránit:-))
No rozhodně z mladého kusu a halal, Pohádkáři.
Muslim od Čejkovic, co žere prasata a denně se nalejvá alkoholem. Nejsi v knize rekordů?
Minulé vaření se rychle uzavřelo a tak jsi nestačil odpovědět na naše všetečné dotazy, MUSTAFO. Rád bych ti tady dal znovu prostor.
1. Jak se stravuješ na svých celodenních výletech na kole, když musíš mít jen ty NEJ potraviny? V okolí tvého bydliště jsem nenašel žádné halál restaurace a nechce se mi věřit, že by sis v noci uvařil výpečky a druhý den si je bral s sebou do ešusu a ohříval na ohništi. A víno do bidonu! To by přece udělal jen barbar, že jo?
2. Stále mi vrtá v hlavě tvoje povinná páteční modlitba v mešitě. Nejbližší a jedinou mešitu na Jižní Moravě máš v Brně na Vídeňské. Jak se tam dopravuješ, když si před každým jídlem dáváš poviný aperitiv?
3. Tato otázka souvisí s předchozí. Máš za povinnost se 5x denně modlit. Současně s tím platí, že pokud se muslim napije alkoholu, není jeho modlitba 40 dní přijata. Ty piješ denně. Znamená to tedy, že se vůbec nemodlíš?
4. Jak se halál stravuješ, když jedeš 600 km do přísně střežené oblasti pro kotrče? V tyto dny vynecháváš poviný aperitiv nebo piješ i v autě?
5. Už jsi našel povolení ke vstupu do vojenského újezdu Boletice? Kdo je dole podepsaný?
6. Prohlédnul sis o víkendu dostatečně podrobně zakrnělé penisy českých mužů na swingers party v Brně na pryglu? Byl jsi zvolen bejkem celé akce?
Díky za krátké odpovědi :-))
V chladnějším podzimním počasí je ideální polévka na zahřátí. Dýňová.
Nejlepší je orientální recept, kde je
kardamom, koriandr, med, olivový olej, zázvor, šalotka, pórek, kokosové mléko, smetana, pomerančová šťáva.
Dýňový olej musí být zásadně štýrský Berghofer nebo Wiberg. Jinak je polévka zničená a chutná jako z bufetu. A samozř., kardamom musí být. Bez kardamomu se nedá vařit ani připravit káva...A servírujeme pouze do misky. Z talíře je to velká nechutnost...
Odpoledne je samozř. čas na kávu. Jak jinak, než na zoůsob Orientu. A kopi luwak. Nejlepší káva. Kdo nepije tuto kávu nebo řekne, že mu nechutná, je absolutní neznalec a barbar. Uvařená v džezvě na horkém písku, na zkaramelizovaném cukru. Cukr musí být Demerara, z ostrova Mauricius. A nesmí chybět kardamom. Ten je zásadní pro celý výsledek. Samozř., pití kávy nemůže nahradit chuť kávy pod arabským půlměsícem, za zvuků ney a al úd, kdy má člověk na sobě pouze thobu a shemagh. ..
Už jednou jsem se ptal na druh zrnek kávy, co tam sypeš. není káva jako káva. To jen v Česku se prodává káva v pytlíkách podle ceny a ne podle druhu a rozeznává se jen způsob přípravy.
To nemůžu souhlasit. V česku je dost pražíren, kde můžeš koupit kvalitní kávu dle své chuti. Jeden příklad z mnoha:
https://www.profikoreni.cz/1-Kg-baleni-c163_338...
Zmiňovanou Kopi Luwak jsem si koupil také, ale vrátil jsem se ke kávě z jiných plantáží.
Ano, dá se to koupit, ale kolik lidí to takto vůbec vnímá? Když zajdu do běžné kavárny, tak se mne zeptají zda chci presso, lungo, kappuccino, latte, ristreto. Do všeho sypou ten jeden pytlík kávy, co jim koupil majitel kavárny. Dokonce ani neví, jaký druh kávy a odkud tam sypou. Pan Mustafa má na to patrně také klasický český názor, jak se dalo čekat.
Do kavárny, kde říkají "presso" nechoď.
Kavárny, kde by si člověk mohl vybrat kávu z mnoha různých plantáží jsem ještě neobjevil, ale kavárny, kde je dobrá káva jsou. Je třeba je hledat a vybrat si chuť, která ti vyhovuje. Dobrou kávu si uděláš hlavně doma.
Hodně (možná většina?) lidí neřeší ani oblast, ze které káva pochází, natož konkrétní plantáž. Hodně kolegů si ráno vaří do čtvrtlitráku turka z tři týdny otevřeného pytlíku tmavého prášku s nápisem Tchibo a cucají tu tekutinu s mnoha kostkami cukru celé dopoledne. Ale když jim to chutná, proč ne. Když ochutnají moje hořké espresso, tak jim nechutná. Každý máme prostě jiné chutě.
V Brně na Masné, v bývalých mrazírnách byla výborná kavárna. Majitelé tím podnikem žili. Bohužel, už tam kavárna není. Pokud někdo víte, že nezanikli a jen se přestěhovali, uvítal bych tip. Díky.
Tak já mám doma Nespresso a vždy alepoň 5 různých tub s kávou. Takže pokaždé volím, odkud si tu kávu dám. Ty tuby průběžně měním a zkouším. Je to moc dobré :)
Tak tohle se s kavárnou, která nabízí různé druhy kávy, opravdu srovnat nedá :o)))
Ale je to doma a hned k dispozici. Výsledek je na hodně dobré úrovni.
Tak různé druhy zrnkové můžeš mít doma rovněž.
Ale chápu - kapslovar je pohodlnější. Jen je s tou zrnkovou nesrovnatelný.
Nevím jak hodnotíš "hodně dobrou úroveň", ale podle mě, chceš-li dobrý kafe, tak základ je čerstvě namletý zrnkový.
Jaká odruda a odkud je individuální volba každého jedince, ale tyhle instantní kapslovary jsou chuťově někde jinde...
Zkoušením jsem dospěl ke kubánské kávě Serrano Superior z pohoří Sierra Maestra. Dělám si ji doma i v práci. Jednou do roka si koupím něco z Etiopie nebo Keni. Je to jiná chuť. Špičková káva s vyšší až vysokou aciditou a nějakou lehce ovocnou chutí... A pak zase zpátky na Kubu.
Mimochodem - pokud zavítáš do Ostravy, pak vřele doporučuji kavárnu v nové galerii Plato (bývalé Masné krámy) https://mapy.cz/s/mocedujeje
Je to poblíž Stodolní.
Pan barista se s kávou doslova mazlí a vaří i naprosto bezkonkurenční kávu z džezvy. Kávu před přípravou poctivě nahřívá ve velkém měděném kotlíku, ze kterého pak potřebné množství odebere a uvaří skvost. Lepší kávu z džezvy jsem nepila ani v jižních přímořských estanciích.
A tu galerii vřele doporučuji i bez návštěvy kavárny. Zajímavý počin.
Přes ulici je pak další galerie - ta je pro změnu přetvořena z bývalého Bauhausu. Rozhodně také stojí za návštěvu.
Svého času nabízel na 30 druhů kávy tento podnik https://mapy.cz/s/fadelemuga
Já ho mám ale v nelibosti, neb oni mají ve velké nelibosti cyklisty, páč jim opírají kola o fasádu.
A pak svého času měli dogu (možná ji ještě mají), která hostům zvědavě nahlížela do talířů a šálků. A popíjet kávu s štrúdlíkem, když si vedle talířku oírá hlavu slintající doga, to se mi také zrovna nelíbilo...
Znám dobře :-)) Ale chodím do Masných krámů vedle Bílého koníčka. Jmenuje se to Fajn café. Těch peněz, co jsem tam za ty roky nechal...
Jj, znám. Jednou jsem v Masných krámech v jednom malém penzinku i bydlela. Velmi zajímavé domečky.
Příští týden jedu na Třeboňsko. Podívám se tam. Díky. Ale budeme na kolech...
Pak neopírat kola o fasádu. Ono v té úzké ulici není moc kam kola dát. Ale mám pocit, že už si majitelé i obstarali nějaký ten stojan.
Jo a prosím pak podej zprávu, zda mají ještě tu obří dogu.
Kubu mám na mrazáku teď, ale jinak většinou piju tohle
https://www.kavaprodej.cz/brazil-fazenda-lagoa
To je taková spolehlivá ke které se vždycky vracím po "experimentech".
Nikdy jsem se nepovažoval za výraznýho fajnšmekra, ale poté co v práci padl kávovar pod centrální zprávu firmy a mě se dělá zle jen z toho připálenýho smradu lógru když si jdu do kuchyňky umejt hrnek, přešel jsem raději na instant. Žádný terno, ale člověk alespoň ví, do čeho jde.
Ale zbytek patra to tam nadšeně sosá, navzdory tomu že to "kafe" smrdí vyloženě kysele, teda alespoň mě. Možná jsem ale jen divnej...
Řídím prodeje z kafových prodejních automatů. Je zajímavé, že prodejci umí to své kafe docela chuťově vyladit. Ale po třetím kafi zjistíš, že se ti zalepila pusa a už to nemůžeš.
Jednou mě synek vzal do kavárny Alchymista u Sparty. Lahůdkovější kafe jsem ještě nikdy nepil. A to prostředí, jako v botanický zahradě.
Jo tak Alchymista je vyhlášenou kávovou estancií. Dneska si tam musíš místo rezervovat. Jen tak "na blind" si těžko sedneš. Je to malé, tak je to neustále plné.
Tak po masitém obědě, večer trochu dietní. Škubánky s mákem. Celkem jednoduché jídlo, většina lidí však z toho udělá nechutné pomeje, neboť použijí nejlevnější mouku. Bohužel, v ČR není na trhu žádná kvalitní, použitelná mouka. I zahraniční jsou pro český trh odpad. Z tuzemských snad jen Perner. Miuka se musí objednat v zahraničí. Mák naopak musí být modrý, český. Máslo kupuji ve Švýcarsku, jelikož má 88% tuku, někdy v Rakousku. České máslo je nepoživatelné, s odpornou chutí. Brambory musí být z Vysočiny, aby škubánky byly žluťoučké, ne
bílé. Takže, škubánky jsou velmi dobré, pokud se uvaří z dobrých surovin. O cyklistech je však známo, že jsou to konzervožrouti a konzumenti chemických polotovarů všeho druhu. Je to vidět i na tom, že na webu neexistuje žádný příspěvek z vaření. Tak alespoň nějaká záchrana v mých vstupech.
Já jsem si vždy myslel, že tyto charakterové typy jsou jen ve filmech, románech a v dramatu, pro zvýraznění děje, ale vidím, že opravdu existují.
Tak po masitém obědě, večer trochu dietní. Škubánky s mákem. Celkem jednoduché jídlo, většina lidí však z toho udělá nechutné pomeje, neboť použijí nejlevnější mouku. Bohužel, v ČR není na trhu žádná kvalitní použitelná mouka. I zahraniční jsou pro český trh odpad. Z tuzemských snad jen Perner. Mouka se musí objednat v zahraničí. Mák naopak musí být modrý, český. Máslo kupuji ve Švýcarsku, jelikož má 88% tuku, někdy v Rakousku. České máslo je nepoživatelné, s odpornou chutí. Brambory musí být z Vysočiny, aby škubánky byly žluťoučké, ne
bílé. Takže, škubánky jsou velmi dobré, pokud se uvaří z dobrých surovin. O cyklistech je však známo, že jsou to konzervožrouti a konzumenti chemických polotovarů všeho druhu. Je to vidět i na tom, že na webu neexistuje žádný příspěvek z vaření. Tak alespoň nějaká záchrana v mých vstupech.
Cyklisté - konzervožrouti...
Jsi také cyklista (tvrdíš) a jezdíš 10.000 km ročně (tvrdíš). Proto jsem se tě výše ptal, jak se na svých celodenních výletech stravuješ ty, když jsem kolem tvého bydliště nenašel halál restaurace používající výhradně švýcarské máslo.
Opakovaně se tě tedy ptám, jak se stravuješ při celodenní vyjížďce ty? Odpovědi na ostatní otázky můžeš přidat.
Prosím o sdělení značky švýcarského (nebo rakouského) másla s obsahem tuku 88 %.
Děkuji.
Taktéž prosím o sdělení, jakou mouku jsi na škubánky použil. Tím myslím jak druh mouky (pšeničná, špaldová, ječná, žitná....atd.), tak typ mletí (hladká, polohrubá, hrubá, krupice...)
Děkuji.
Dlužno říct, že tvé recepty jsou sice plné exotických destinací, ale základní a důležité věci pro správnou přípravu pokrmu v nich nějak jakoby čistě náhodou :-)) absentují.
Takové přízemní otázky! Recepty ber jako uměleckou nadsázku. Skutečný umělec se tímto vůbec nezabývá, žije s hlavou v oblacích :-)))
A Pohádkář nám buranům přece neodpovídá...
Jen mě to tak zaujalo:-))
Že náš vařící "Babica" dovede napsat dlouhé pojednání o mouce, kde mouku dělí na podřadnou českou a nadřazenou cizáckou, ale nenapíše nám, zda myslí pšeničnou, žitnou, či třeba kukuřičnou nebo hrubou či hladkou.
Já dělám škubánky z hrubé pšeničné mouky, i když to nemusí být dogma. Záleží na tom, jak vodnaté a škrobovité jsou brambory (i ty úplně nej-nejlepčí brambory z Kerčkova mohou být na sklonku zimy už dost jeté, že?).
Důležité je, aby mouka byla zahraniční a hóóóódně drahá. Hrubost a druh není podstatný - to vyrovná to švýcarské máslo 88% :-)))
Jen mě to tak zaujalo:-))
Že náš vařící "Babica" dovede napsat dlouhé pojednání o mouce, kde mouku dělí na podřadnou českou a nadřazenou cizáckou, ale nenapíše nám, zda myslí pšeničnou, žitnou, či třeba kukuřičnou nebo hrubou či hladkou.
Já dělám škubánky z hrubé pšeničné mouky, i když to nemusí být dogma. Záleží na tom, jak vodnaté jsou brambory (i ty úplně nej-nejlepčí brambory z Kerčkova mohou být na sklonku zimy už dost jeté, že?).
Hrubost mletého máku a druh použitého cukru tě nezajímá?!?
Když kompletní report, tak kompletní :o)))
Máš pravdu. A úplně chybí aperitiv!!! Tipoval bych na koňak Louis XIII - ten se skvěle doplňuje se švýcarským máslem...
A to je právě špatně. K švýcarskému máslu jedině whisky Staré tenisky, není-li zbytí pak alespoň devatenáctiletá Bowmore. A švýcarské máslo nakrájené na krychličky 6,5x6,5 mm, podávané na talířku, vychlazeném v lednici MIELE KFN 4795 DD. :-)
Samozřejmě, že zajímá! A on nám to Mustafa určitě napíše a naučí nás to správně dělat.
O tom nepochybuji, ví to nejlíp, a proto zde žádné svoje recepisy nedávám.
Tohle je téma pro ze všech nejlepčího exhibicionistu, škoda mu to kazit, že:-))
Stejně si ale myslím, že nám, se kterými denně stoluje (ačkoliv o to nestojíme) a nechává nás nahlížet do svého talíře, odpoví, že s póvlem a chátrou se nebaví.
To je taková úniková hra. Když s tebou chci mluvit, tak s tebou mluvím a poučuji tě. Když s tebou nechci mluvit, tak tě urazím.
Docela mě to baví. Už dlouho jsme tu neměli takového exota:-)))
Jj, od dob Pavlínky s bublající pizzou se žádný takový kádr neobjevil.
Jen mě mrzí, že se chudák dobrovolně zahrabal na tomto okrajovém nákoláckém serveru. Takový velikán!
Měli by ho ukazovat celému národu v televizi v hlavních zprávách. Něco jako Borec na konec:-))
Tak pobavit nás může. A jestli se mu tím uleví, tak nechť si exhibuje.
Jen bych Pohádkáře, který si stěžuje, že na webu není žádný příspěvek o vaření, rád upozornil na celé téma, které se vaření týká:
https://www.nakole.cz/diskuse/26128-cykliste...
Prozradím ti, že tyhle konzervové blafy, jejichž porce neatakuje 3.000,- CZK těžko bude považovat za pokrmy ;-)
Pohádkáři, ještě jsi nezabrousil do žádné asijské kuchyně. Nebo to je pro tebe moc levné?
Když byla řeč o kávě, tak k té neodmyslitelně patří doutník a vodní dýmka. Doutník kvalitní, ne seno z prodejny tabáku, který je v hypermarketech. Doutník musí být z humidoru. To je věc, kterou by měl znalec mít doma. Většina lidí kvalitní doutník nepozná, neumí ho zapálit a neumí ho ani kouřit. Doutník je styl. Většina dotníkových analfabetů to má tak, že doutník zakoupí když jde někam na oslavu, aby měl image. Image burana bez znalostí. K doutníku patří sanozř. pomůcky. Několik druhů štípátek, kvalitní popelník, santalové dřevo, cestovní pouzdro. Ke kouření doutníku jsou nutné znalosti, stejně jako k řízení auta. Doutník z řezaného tabáku je pro pepky. Když člověk splňuje všechny podmínky, teprve potom si může vychutnat kvalitní doutník. Já preferuji zn. Cohiba, ten je na úrovni cibetkové kávy. Potom Hoyo de Monterrey, Romeo y Juliet, Partagas a některé Brazilské a Dominikánské. Výtečný je také Honduras, Don Thomas siglo V. Osobně jsem navštívil některé závody na Kubě, v Dominikánské, závod Partagas. Neskutečný zážitek. Zkrátka, když kouří doutník někdo, kdo to neumí, je to jako pít víno z půllitru...Jsou zkrátka věci, které nejsou pro každého...Tak jako řidič náklaďáku nevypadá dobře v žaketu, stejně tak by neměl kouřit doutník...
Proč si musíš rozmazávat tvář? Máš něco s policajtama?
Když jsem cestoval po Kubě, viděl jsem:
- spousty doutníků,
- spousty různě zpodobněných revolucionářů,
- spousty žebráků, ale
- ani jednu mešitu!
Stále mi vrtá hlavou, jak řešíš svoji povinnou páteční modlitbu v mešitě, Pohádkáři? Ledaže bys z Kuby odletěl už ve čtvrtek přímou linkou na letiště ve Slatině - to bys do mešity na Vídeňské možná stihnul. Že to tak bylo?
Bez tvých odpovědí už několik dní špatně spím. Nenechej mě už déle čekat!
Vidíš to, vidíš.
Kdybys nenosil na ghurtu agal, mohl by sis nasadit na hlavu tepanou železnou svatozář zvící nejméně metr v průměru.
To by ti slušelo.
Tak nikdo zde evidentně neumí nic uvařit, pouze o tom mluvit. Prázdné řeči a schopnosti nula. Tak dnešní oběd byla opravdu luxusní gastronomická lahůdka pro chuťové pohárky. Tortiglioni pastifico dei campi s žampiony (hříbky), na másle, karamelu, česneku a koňaku.
Žampiony se osmahnou na másle(Máslo samozř. švýcarské, české se přepaluje), poté na zkaramelizovaném cukru, samozř. Demerara (Mauricius), poté se zastříkne koňakem, žampiony se oddělí a přidá se lehce tamari, česnek, bylinky.... Vše musí být v pravý čas a přesné množství. Několik druhů zeleniny a toskánská pancetta musí být restováno zvlášť, aby nevznikla spojená kaše jedné chuti. Na závěr nasypeme originál Parmigiano Reggiano, samozř. s označením D.O.P, z oblasti Parma. Jinak je výsledek nedokonalý a práce vyjde vniveč...
Já jsem zvědavý, jak dlouho tě to bude bavit.
Asi dlouho a my se budem bavit tebou;
Opět je vidět, že vařit neumí nikdo, za své výtvory se stydí, hloupě mluvit však každý. Typicky české...
Jelikož všichni závistivě a mlsně čekají na další pokrm, tady je dnešní.
Kuře Bresse Gauloise. Nejlepší kuře na světě. A protože je nejlepší, vyžaduje nejlepší suroviny a nejlepší přípravu. Recept na africký způsob. Lehce pikantní, s výrazně zeleninovou chutí a japonskou černou houbou. Důležitá jsou sušená rajčata. Aby byla chuť dokonalá, musí být zn. Fiordelisi. Jako příloha brambory(samozř. z Vysočiny). Šťouchané. Brambory se lehce předpečou v troubě(ve slupce), potom se dají vařit a následně udělají šťouchané. Tak vynikne víc zemitá chuť brambor. Jeden z nejdokonalejších receptů na kuře.
A sůl samozř. Maldonská...
Nejsa specialista na druhy rajčat, vykačeřil jsem si obrat: rajče Fiordelisi.
Nezobrazily se mi však stránky s rajčaty, ale výhradně s melouny. Neudělal jsi někde chybu, třeba v přepisu ze tvé kuchařky?
https://duckduckgo.com/?q=Fiordelisi&atb...
:D mě se tam zobrazily rovnou nějaké baby, celkem hezké.
https://www.fiordelisisrl.it/
Rajčatový Tricatel.
Ty fotky tvých jídel jsou fakt děsný. Takhle sprasit vizuál jídla z Bresse Gauloise, to se jen tak nevidí. To už i obyč kebabárna na stojáka prezentuje jídlo na lepších fotkách. Při pohledu na tu fotku nemám vůbec chuť to ochutnat.
A i když zde není žádný gourmet, gurmán, jak se komu líbí, tak musím říct, že to, co nadejde, je skutečná událost. Mám objednané Wagyu, které by mělo dorazit příští týden. Objednáno před čtrnácti dny, doba dodání je trochu delší, neboť jde o Wagyu přímo z Kobe, tedy z Japonska. Jde o nejlepší maso. Cca kilo za 20tisíc korun. Za to už se dá pořídit něco na kolo. Ale ta chuť za to stojí.....Kdo neochutnal za život alespoň jednou Wagyu, nežije plnohodnotný život.
Maso za 20k/kg bych vědomě nevzal do huby ani kdybych ho dostal darem.
Hanba by mě fackovala takhle plýtvat...
Že jsem tě neznal dřív, ty bodrý moravský muslimský chasníku! Vloni jsem si na kolo koupil za dvacku brzdy. Kdybych nebyl hloupej, mohl jsem si koupit kus masa a brzdit podrážkou... Chjo!
Dá se pořídit o polovinu levněji.
https://www.terrys.cz/produkty/wagyu-98?gad=1...
Ovšem záleží na tom, jaký konkrétní kus masa z toho japonského skotu požaduješ. Což zase záleží na tom, jak ho hodláš kulinářsky zpracovat. Což nepíšeš.
I když...pokud z toho budeš dělat halal hovězí výpečky, tak je to v podstatě jedno:-))
A dodají ti ho dřív než za tři týdny a až domů. Takže, když se rozhodneš, že za dva dny pozveš rodinu nebo přátelé na skvělou večeři, máš dost času si promyslet, co konkrétně budeš z toho masa dělat, a pak si operativně objednat příslušný kus.
I když dnes už není problém sehnat skutečně kvalitní hovězí maso z masných plemen chovaných v Česku.
Doba, naštěstí dávno minulá, kdy měl člověk jednou v týdnu šanci ulovit u řezníka kousek hovězího, mnohdy ze starého vola nebo z už vydojené dojnice, je dávno pryč. Tehdy dokonce skot neměl některé části těla, jako třeba svíčkovou nebo veverku (on je měl, ale na pulty se nedostaly). Udělat stejk z kupovaného masa v podstatě nešlo a i roštěná byla jak guma, pokud ji člověk netrápil mnoho hodin.
Ta doba naštěstí minula a dnes můžeš nakoupit kvalitní české hovězí a znát plemeno a stáří.
To se to vaří!
Pamatuji si, jak jsem před svatbou pozvala mojí budoucí tchýni k nám na Oravu. A jak byla překvapená, dokonce snad konsternovaná, že u nás se pořád krávy vyháněly na pastvu. Ona, ač holka ze statku, kde krávy chovaly, už za ta desetiletí komunistického zemědělství zapomněla, že kráva se běžně vyháněla na pastvu a nestála jako za komoušů v betonové jezedácké stáji celý rok po kolena v hnoji.
A taky se již čeští producenti naučili, jak správně to maso bourat, porcovat, větrat uskladňovat a nebo dokonce stařit.
Protože na tom záleží nejvíc, zda se ti stejk povede nebo to bude propadák.
Samozřejmě nesmíš šmejdit v obchoďáku v chladícím boxu s výhodnou cenou.
Musíš hledat. A já sice nehledám často, nemám potřebu, klidně vydržím měsíc bez hovězího.
Ale když se rozhodnu, že najdu a pohostím rodinu nebo známe, najdu:-))
O krávu je třeba pečovat. Dopoledne na pastvu a odpoledne zasloužený odpočinek... :-)))
Mám další otázku, Pohádkáři - i když vím, že zásadně neodpovídáš.
Rád tady na fotkách exhibuješ se svými zlatými prsteny a hodinkami. Nějak mi to opět neštymuje se zásadami islámu.
Jako muslim máš zapovězeno zdobit se zlatem a stříbrem, jinak skončíš v pekle. A pokud porušíš úmluvu s Alláhem (třeba že se nalejváš denně alkoholem, nemodlíš se, hromadíš zlato...), dá Alláh sílu tvým nepřátelům aby tě ovládli a sebrali ti tvůj majetek (třeba brambory z Vysočiny, sklep zkyslého vína ročník 89 nebo ten tvůj 30 let starý kabriolet).
Myslím to s tebou dobře, chlapče. Zamysli se nad sebou a kaj se. Možná ti bude odpuštěno!
Jak jsem již psal, večer, po dobré večeři, je ideální čas na skvělý doutník. A proč si ve čtvrtek večer nedat Romeo y Juliet. Dokonalá vůně a ještě lepší chuť. Dokonale člověka nastartuje.
Co je "oroč"?
Dals to rychle, smekám svůj toaletní papír.
Vaření nebude. Na fotce si můžeš všímnout, že si Pohádkář právě šlehnul dvě lajny.
Smažka od Novomlýnských nádrží...
A jakpak se nám staví islám k drogám?
Mě to vrtá hlavou. On se neprezentuje, že by podnikal, rozmazává si tvář, asi dělá do koksu.
Klid chlapci:-))
Tenhle hoch v hábitu, nejspíš lehce nenormální český či moravský chasník, se rozhodl, že vás rozhodí.
A tak to dělá.
Nenechte se rozhodit. Zatím nenapsal nic, co by z něj dělalo "víc než internetové hovínko":-))
Myslíš takto? :-))))
https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=arab+kost...
Nevím jak, ale je mi jasné, že přišel provokovat.
V jeho přístupu k věci není nic, co by šlo nazvat sympatizováním s kolem, které by člověk zde u nově příchozího cyklisty mohl očekávat.
Nevím, čí je, nevím, kdo ho pase, vím jen, že falešný jak pětník:-))
Jen aby neskončil jako seriálový pan Gerard. Aby si na něj Columbův následovník nedošláp:-)))
"Description episode Smrt ve sklence vína
Paul Gerard je známý a uznávaný gurmán, který obchází věhlasné restauranty a píše o nich doporučení do odborného tisku. Jeho hodnocení se však bohužel neopírá o skutečnou kvalitu nabízených pokrmů, nýbrž o tloušťku podstrčené obálky. Jeden z gastronomů, Vittorio Rossi, má již jeho podivných praktik dost a rozhodne se vše zveřejnit. Nato se k němu Gerard nechá pozvat na luxusní večeři a pomocí speciálně upraveného otvíráku otráví jednu z jeho lahví vína. Rossi umírá v náručí svého synovce a číšníka Maria Deluca... Columbo stojí před hádankou, čím byl vlastně Vittorio otráven. Šéfkuchař, který ochutnával všechny připravované pokrmy, se těší nejlepšímu zdraví a Gerard, který se okamžitě poté, co se o neštěstí doslechl, dostavil na místo, si rovněž nevšiml ničeho podezřelého..."
https://www.prevcentrum.cz/informace-o-drogach...
"Intoxikovaný:
Typická je zvýšená sebedůvěra, která může hraničit až s egocentrizmem a agresivitou.
Pro pozorovatele je intoxikovaný nápadný energií a aktivitou, je velmi hovorný, může mít rozšířené zornice, někdy i bizarní projevy chování, vysoké sebevědomí. Stav bez dalšího užití během relativně krátké doby (hodiny) přechází do útlumu a pocitu sešlosti."
Všechno to na Pohádkáře celkem sedí.
Je to tady nějaký chcíplý. Celý den se těším na obrázek dalšího talíře a ono nic :-((
A to mám na jazyku další otázku. Fakt mi to vrtá hlavou... Nekecám :-))
Už jsi nám Pohádkáři sdělil, že z baráku vidíš na Děvičky a Stolovou horu - což znamená, že bydlíš, baj voko, poblíž nádrží Nové Mlýny. OK?
Už jsi nám také sdělil, že tě sice golf nezajímá a nehraješ ho, ale jsi člen klubu a CHODÍŠ tam na doutník, drink a velmi filozofické diskuze. OK?
Otázka: Není to nepraktické, CHODIT si zakouřit a pokecat cca 40 - 50 km na nejbližší hřiště? Nepochybuji, že jsi špičkový chodec (Jožka Pribilinec by jistě bledl závistí), ale stejně mi to vrtá hlavou. Neměl jsi spíš na mysli minigolf a jeho klub? Minigolf je v kempu Merkur v Pasohlávkách a má plných 18 jamek!
Opět děkuji za krátké vysvětlení. Jsem jak na jehlách...
Jen jetli je to Bé em vé dostatečně halal...
No jo, ale říkal, že tam CHODÍ. Možná se jen špatně vyjádřil... Asi tam jede tou starou Z3, dá si pár drinků a někde tam přespí. To bude ono :-))
Osmnáct jamek, není to málo? I na minigolf? Kámoš projektuje golfová hřiště a odmít žádost Íránců na padesátijamkový. Prej barbarství.