Počítáš předpokládám s váhou masa za syrova, na talíři to pak na tu váhu nevypadá. A započítej taky někdy dost nenápadný masný výrobky. je taky otázka, jestli počítají co člověk průměrně skutečně sežere - nebo to, co se vyrobí a uvaří, děleno počet lidí, ať se to sblajzne, nebo nakonec vyhodí.
A já tohle mám nejen s masem, ale i s chlastem.
V chlastu ne, ale s pivem ti taky určitě dorovnávám průměr :-)
Nějakých zhruba 220g masa denně není zas až tak hrozné. 100-150g oběd, zbytek snídaně a večeře popřípadě svačina.
To jsou kecy, v těch osmdesáti kilech je deset kilo vody. Až budeš smažit přírodního šnycla, tak jedině s ochranným štítem na očích a ve vikslajvantový zástěře.
Já se klidně přiznám :-)
Asi jo, jestli do toho počítaj třeba i kosti v krkovici, žebru, bůčku, kuřeti... Maso se tepelnou úpravou smrskne. Ono je to nějakých 20 deka na den, takže 10 deka masa na talíři (nic moc, to je kousek) a deset deka v polívce, nějakým plátku slaniny..., to asi sežeru, jak maso nejím každej den. Taky když si ho udělám, tak z víc jak deseti deka, že ano, to nebudu řece na talíři hledat :)
80 kilo masa za rok snim jen v ovarových kolenech, a ty mívám enem v pondělí :-)
Jestli se do toho počítají i ryby, tak já jsem v pohodě. Řekla bych, že jich sním i víc.
A alkohol za mě musí pít taťka, ale stíhá to jen tak tak:o)))
Zeptej se v Brzku:)
Ai, já se přiznám. Jsem to i já! Můj nejlepší dort je plněn klobáskami a představa sebevraždy je inspirována filmem Velká žranice.
A mimochodem, v otázce spotřeby alkoholu piju taky za Vás.
a to si vem, že Jurimír kazí průměr :)
Juriho ze souboru pro statistické spracování vyloučíme předem, dává extrémní a tudíž nevěrohodná data :-)
Kdepak, on si to odezral a odpil s predstihem, ted jen abstinuje, aby se dostal do prumeru. 8-)
Čili rozšířit vyhodnocovaný časový úsek?
Abychom se nedostali někam do "reálného socialismu" kdy v řeznictví byly jen holé háky :-)
Mě si můžeš taky vyškrtnout, taky kazím průměr, i když ne úplně (zatím). Když ale maso nemusím, rád ho vynechám. Ale jinak, jak tak koukám po obchodech i po lidech, to někdo za nás dožene i 3x... :-)
Já se taky hlásim.
:)
Není nakonec ten průměr překvapivě nízký?
Taky si myslím, co to je 80 kg... To máš něco přes 6,5 kg za měsíc, průměr jen něco málo přes 200 g na den, běžná porce... :-)
všichni jste mrchožrouti a ještě se tím chlubíte!!!
:-D
ještěže mám teď v lednici kilo pečeného bůčku. teď už vlastně jen půl kila. ale to je zelenina, to se nepočítá. dokonce jsem uvnitř našel několik větví, hrůza, co to tam nacpou...
Spotřeba masa v ČR kulminovala v letech 1989 a 1990 a to 97 kg na obyvatele a rok.
http://www.ctpp.cz/cze/article/93-mme-jst-maso...
Páč jsme byli všichni vodvaření z toho, že konečně něco jako maso je k sehnání
Někteří vodvaření zůstali a zbytek srazil spotřebu o průměrných 17 kg:-))
Tak, v tom je namočená určitě madam, ta taky furt vaří nějaké kořínky a bobule či zrní jako Juri.
Nějak si nevzpomínám už přesně, kdo založil třeba to chutný téma o gothaji ??
Maso, to je ten nejdokonalejší pocit...!! :-)
Myslíš to bílý? :-)