reklama

Děláte pečenáče?!? Jak?!?

Tak jsem se rozhodla letos vyrobit ze zbytků pečených ryb pečenáče. Koukala jsem na net, ale tam se předpisy dost rozcházejí - zejména co se týká poměru vody a octa do nálevu.

Děláte pečenáče doma?!?
Pokud ano, podělte se o vyzkoušený a osvědčený recept.

Díííííky :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

A budou zítra k ochutnání?
(podotýkám, že "jak to chutná" se pozná až tak po šestým - sedmým kousku :-))) )

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: Airline
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Já to čekal, že tohle téma najdeš hodně brzy po čuchu!!
:))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: mira.l
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Hele, sníst se to může až se to udělá. Nejdřív ten recepis.
Ale zítra nebudou, ledaže by někdo znal nějakej urychlovač.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Nam zbydou z pecenejch ryb vzdycky akorat ohlodany kostricky.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Tak z těch se pečenáče dělají dost blbě, jen co je pravda :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Ne tak docela, jednou jsem to zkusil, ale nikdo je nejed. Mozna chyba v laku.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Lákem se právě dá zkazit mnoho, právě proto se ptám, co má kdo vyzkoušeno.
Po té, co mi první odkaz ze strýčka Gůgla nabídnul lák v poměru 200 ml vody, 200 ml octa a 35g cukru, tak bych raději neexperimentovala :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

To uz je skoro jako kyselina z baterie!

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Mě se taky zkroutila huba jen když jsem to četla :o)))
A paradoxně to bylo na nějakých stránkách Třeboňských kaprů :o)))

Sem to našla
http://www.trebonskykapr.cz/pecenace-z-kapra
Já si to teda už vydělila na polovinu.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

proč? Já kdysi když jsem dělával utopence, tak jsem ocet ředil jen lákem z nakládanejch feferonek.
Nejdřív mamka, babí a další tvrdili, že to nebude k jídlu a pak jsem to dělával dost často a všichni se ptali na recept...

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: Jurimír
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Tak tohle si fakt neumím představit.
Ale asi si cvičně nějaké malé množství toho láku zkusím udělat. Zatím mám dojem, že se tam někdo u octu uklepnul minimálně o jednu nulu navíc.

Jinak teda lák z nakládaných feferonek na pečenáče by vůbec nebyl špatný...
Já jsem do toho ale nějaké pomleté feferonky přidala, takže to mdlé rozhodně nebude :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Mě taky nepřijde voda:ocet 1:1 až tak hrozné.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: petrp
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Tak to mě tedy jo. Já to nechtěla na čištění varné konvice, ale na pečenáče :o)))
Nakonec jsem udělala poměr 200 ml vody a 20 ml octa a vrchovatou lžičku cukru a pro mě to bylo tak akorát.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

inspirován tímto vláknem sem se včera taky pokusil. Udělal sem to stylem přiměřeně, přiměřeně tak, aby mi to při nalévání nevypálilo oči a uvidíme. Vyhodit se to dá vždycky :-D

[ Zpět ]
Datum: 28.12.2012
Autor: Billicek
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Inspiroval jsi mě k první ochutnávce.
Ačkoli mi samotný lák připadal vyvážený, výsledek je trošku sladší. Takže příště rozhodně snese více octa.
Jíst se to ale dá a řekla bych, že docela dobře :o)))

[ Zpět ]
Datum: 28.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Když jsme kdysi byli v nějakým JZD na brigádě, tak v místní hospodě jsme si nechávali do polívkovýho talíře nakrájet tuším Gůůthááj a utopit v neředěným octu. Oči slzely, huba se kroutila, ale i to pivo mi pak chutnalo :-)

[ Zpět ]
Datum: 27.12.2012
Autor: ronda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

osvědčený recept na nálev na pečenáče. Jdu do obchodu a koupím si okurky ve flašce. Okurky sním a nálev použiju na zalití smažených ryb anebo rybích karbenátků. Měly by v tom nálevu pobýt 14 dní ale k tomu zatím nikdy nedošlo, protože už po týdnu je ochutnám, jestli už náhodou nejsou hotové a už po týdnu chutnají skvěle. :-)

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

A jo, pravda, tohle už mi někdy někdo říkal.
Už jsem tu něco vyexperimentovala a už zatahuji sklenice. Tak se uvidí :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Tak v tom případě je to klasickej nálev na okurky?

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: mira.l
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Yo, něco jsem tu dala dohromady, aby to chuťově ladilo :o)))
A zítra to vyzkouším na Ainovi, pak se uvidí :o)))

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

My také používáme nálev na pečenáče stejný jako na okurky.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: petrp
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

tak ten poměr voda ocet 1 k jedné je určitě správně... škoda, že nemám tu druhou knížku od Romana Vaňka tam je recept určitě... ale víc octa je tam kvůli kostím :) změknou

http://recepty.vlasta.cz/recepty/maso/ryby...

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: újezďák
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Ahááá, tak to mě nenapadlo, díky.

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

použiť toľko octu, ako komu vyhovuje kyslosť, od 1:3 až 1:1, väčšinou sa k nakladaniu použijú väčšie ryby bez kostí, (väčšia časť konzumentov má kostru už vybudovanú :-), dostatok korenia, dá sa použiť aj deko, o tri dni sa dajú jesť. Viac octu treba keď sa robia malé rybky, najskôr naložené pol hodiny v soli a náleve, riadne opláchnuté,

[ Zpět ]
Datum: 26.12.2012
Autor: gruntubel
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Děláte pečenáče?!? Jak?!?

     

Dneska jsem zapátrala v lednici, co bych si tak asi mohla dát k obědu, a narazila jsem na zapomenuté skleničky s pečenáči :o)))
Nikdo mě nepochválí, takže si svůj první pokus pochválím sama - fakt dost dobrý. Je to opravdu jedlé :o)))
Pro příště si ale budu pamatovat, že s octem se opravdu nemusí šetřit. Byla jsem s ním zbytečně opatrná.

Příště ale zkusím ten nálev po okurkách - to by mohlo být zajímavé.

[ Zpět ]
Datum: 27.03.2013
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

Hledám: Parťáka nejen na kolo

30.08.2024
Ahoj, já 180 cm, 52 let, mladistvého vzhledu i myšlení, hledá parťáka na kolo. Odpoledne, víkendy, okres Plzeň …
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

597 cyklistů (7 přihlášených)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás…
Peggy | 24.09.2024

Dámská 2024 – jezero Milada, Děčínský Sněžník, Ploučnice, Husí cesta a z Roudnic

Začínáme další desítku naší tradiční Dámské, dlouho jsme nevěděly kam vlastně pojedeme a kdy pojedeme. Radka…
HMS | 18.09.2024

Slovinsko – Rakousko – relax v lázních Zreče 13.6. až 18.6. 2024

Letos opět s Mamutem, líbí se nám precizní připravenost tras i znalost místa, kde vedou trasy po cyklo i…
HMS | 18.09.2024