reklama

Rady a nápady

Máte fígl, který se vám osvědčil?
Sem s ním!

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: AV

Re: Rady a nápady

     

Cukr v termosce
Termosky, které nepoužíváte, zůstanou bez pachu, když do nich vložíte kostku cukru. Nezapomeňte cukr před použitím termosky vyndat.

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: AV
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Rum v termosce.
Termosky, které nepoužíváte, zůstanou bez nežádoucího pachu, když do nich nalijeme trochu rumu. Před použitím je možné rum v termosce ponechat.

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: Hrabosh
Hodnocení: +10 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Klidně může být i více rumu, než jen trochu... ;-)

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: hekynen
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Benzín v kanystru.
Kanystr na benzín, který nepoužíváte, zůstane bez cizorodého pachu (od nafty, čaje ...), když v něm necháte trochu benzínu.

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: Radix
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

V kanceláři jsme tři - já a dvě holky. No a když přijde klient a rozhlídne se, ke komu by teda jako šel se poradit, tak (když se mi nechce s ním zrovna mluvit) se zatvářím jako debil. Docela to umim. No a on pak jde rovnou holkám a já mám klídek... :-)

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: Airline
Hodnocení: +5 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Ano mám. Hajzlpapír překládám natřikrát. A na pravé ruce mám nakrátko ostříhané nehty.

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: Zden42
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Žlutý sníh není k jídlu.

[ Zpět ]
Datum: 17.12.2011
Autor: hekynen
Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Jak uchováváte chléb (chleba 8-) ), aby neztvrdl, neplesnivěl, nebyl oslizlý, vydržel chutný(pokud možno) co nejdéle?

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: AV
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Obávám se, že chleba takových parametrů dneska neexistuje, tudíž je tato otázka víceméně bezpředmětná.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: mira.l
Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Musíš hledat chleba z opravdových pekáren, ne z těch, kde pečou podivný rozpraskaný buchty a říkají tomu chleba.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Vozíme sebou elfský chléb Lembas (neboli cestovní chléb Eldar, jak je nazýván v jazyce Šedých elfů), zabalený ve stříbřitých listech a nitky, které jej svazují, jsou na uzlících zapečetěny královninou pečetí - oplatkou bílého vosku ve tvaru květu Telperionu.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Lanna
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

No jo, ale ten mají jenom v Tuzexu...

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

V kterým, zbyly mi ještě nějaký bony. Hned tam letim.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Neuchovávat, sníst dokud má požadované vlastnosti!

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: vokaty
Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Mrazák a pak mikrovlnka.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Žulda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Mam-li doma vice peciva, nez snim za 3 dny, tak cast zmrazim, protoze po rozmrazeni je skoro jak cerstve.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: lucierut
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Příšernost z "vlastní pekárny" v supermarketu tím možná i získá :-) Kvalitnímu chlebu to ale moc nepřidá. V nouzi nejvyšší je ale každej krajíc dobrej.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

zamrazit + mikrovlnka

a nebo upéct domácí
jenže ten nám stejně nevydrřží dýl než tři dny, lebo ho dřív zežereme ... :-)

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: macikm
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

V žaludku. Břicho je nejlepší konzerva.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Joe-CUBE
Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

pokud si koupíš nějakej tu věc, co dnes běžně prodávají s názvem chlém superrhypermegamárketech, tak tvá otázka postrádá smysl.
Pokud si kupuješ či pečeš kvalitní chléb, nejlépe kváskový, tak to samozřejmě jde.
Mám dřevěnou chlebovku a v ní chléb zabalený do lněného či bavlněného plátna. Po týdnu je stále velmi chutný. Lze i déle, ale už začíná výrazněji ztrácet na chuti a sesychá.
Na vandrech či kolocestách mám chléb v plátně a v igelitové tašce. Na té igelitce se ale sráží vlhkost. Pokud však chléb alespoň jednou denně vyvětráš pak se nic nestane a vydržel mi tak i dva týdny. Pokud to neuděláš, zplesniví. I v té chlebovce zplesniví, ale zpravidla za týden a déle, když ho tam dám po upečení a už nevyvětrám.

Tak asi tak...

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Jurimír
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

V našem Globu pečou a prodávají různý chleby, já kupuju Horala. Kilovej bochník, po vychladnutí ho přechovávám v mikroténovým pytlíku. Tejden spolehlivě vydrží, pokud teda vydrží.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Myslím, že úplným základem je koupit kvalitní potravinu ;-)

http://life.ihned.cz/jidlo/c1-43526780-kde...

Obzvlášť tahle hláška mne zase celkem vytočila:
"Část plísňového porostu měl na svědomí jistě i obal. Zejména v případě některých balených chlebů bylo jasné, že je někdo do igelitu uzavřel předčasně - na vnitřním obalu se srážela vlhkost, a ta je pro plísně také živnou půdou.

Potravinářská inspekce takové případy neřeší. Čtyřiadvacet hodin, což je záruční doba u většiny chlebů, bochníky obvykle vydrží bez kazu. Nicméně ještě před dvaceti lety existovala norma, která v případě chleba nařizovala čtyřdenní garanční lhůtu."

Jj, ať žijí zprasené normy dnešní doby :-/

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Jarda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Nevím jak teď, ale když jsem byl na vojně, tak musel chleba ležet tři dny ve skladě a teprv poté se mohl vydávat mužstvu.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: HonzaK
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

za mě to bylo taky.
Když jsme měli "flaxu" jak se říkalo službě v kuchyni tak když jsme šli občas pro chleby sami (klíče měl jen furťák přes kuchyň) tak jsme si šlohli jeden dva bochníky toho čerstvýho a na rotě zmizleli v pupcích během pár minut:-)

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Jurimír
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

To bylo proto aby mužstvo nadměrně neprdělo a ženstvo nepšoukalo.
Čerstvej chleba na vojně nešel krájet v armádních kráječích- tak musela kůrka trochu ztvrdnout.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: mech
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Bojové plyny už jsou přece zakázané, jestli se nemýlím.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Burajda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Zásadně v mrazáku a vždycky vyndám jen pár krajíčků. Rozmrazuji ale přirozenou cestou, v mikrovlně ani omylem.

V poslední době jsme si ale oblíbili chleba k dopečení - ten je super a vydrží v pohodě ty dva dny než zmizí :o)))

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Mám dva dotazy:
Proč je lepší chleba rozmrazovat přirozeně a ne v mikrovlnce? Mě ještě nikdy nenapadlo chleba rozmrazovat v mikrovlnce, ale měl jsem pocit, že to musí dopadnout podobně. Vůbec mikrovlnkové rozmrazování nepoužívám, raději si počkám, než bych poslouchal její hučení, takže nemám zkušenosti.

Je chleba k dopečení levnější než normální, když pekárna ušetřila?

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: petrp
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

No teď mě napadá, jestli to někteří výše rozmrazují defrost programem nebo ohřevem.

Já měla na mysli ten ohřev - občas to taťka nebo dcerunka udělají, a to pak pečivo strašně rychle tvrdne a okorá.
Houska je tvrdá dřív než ji stihneš sníst :o)))

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Já rozmrazuju v toustovači, v mikrovlnce prej je to po defrostu jedovatý.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Jedovatý ? Leda že by byla mikrovlnka fakt dílo ďáblovo... :-)

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

No tak možná že ne přímo jedovatý, ale škodlivý, jak kdysi vyplynulo z jakýsi odborný spekulace zde. A já tady chci ještě aspoň půl roku pobejt.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

To říkáš, co tě tady znám :o)))

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Taky koukám, že mi ty půlroky nějak moc naskakujou. A žádná přítrž.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Připraveným štěstí přeje :o)))

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Všechno dělám v normálním režimu:
rohlík na 20% 2:25 min
krajíc chleba naplno 30 sek
přílohy (cca 250 - 300g) vařím v propíchaným igeliťáku vše naplno:
- brokolice 5 min
- květák 6 min
- brambory 7 min
- ostatní zeleninu podobně dle tvrdosti (mrkev dýl, rajčata míň)
- houskový knedlíky nevím, ty vaří v mikrovlnce moje žena

Jediný co z mikrovlnky nesnáším jsou párky, ale i ty se z nouze dají ohřát ponořený v misce s vodou.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: HonzaK
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

Z mikrovlnky je bezvadná rejže.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Tak to mě teda ještě v mikrovlně vařit nenapadlo.

Ostatně, já vlastěn v mikrovlně jen ohřívám nebo si tam max. rozpejkám sýr, event. dělám vajíčka.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

V práci se mi povedlo v mikrovlnným troubovi zapomenout rohlík k rozpečení. To bylo najednou kouře! A novou, nahnědlou barvu jeho vnitřku se mi nepovedlo vyčistit. Ještě že se firma nelítostně loučila s kandidáty důchodu.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Kamarádova babička rychlosti vaření v mikrovlnce nevěřila, tak si tam jednou dala ohřát knedlík na 25 minut.
Když pro něj babička přišla, že "asi hoří", byl z knedlíku zářící meteorit :o)))
Sice se pokusili mikrovlnu zachránit, ale ten smrad nešel ničím zlikvidovat. Zájem o ni nebyl ani když ji postavili k popelnicím :o)))

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

A to bych ti přál vidět ten fofr, když jsme přidělali plato vajec na zářič radaru :-)

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Tak to zprubni. Já do plastovýho hrnce dám lžici tekutý Ramy, drtek soli, 0,7 litru vroucí vody a 0,33 litru (hrnek) rýže. 3 minuty na plný výkon, zamíchat a dalších 12 minut na nejnižší výkon. Případně chviličku odstát a dlabanec.
Časy a množství vody případně doladit podle výkonů mikrovlnky.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Hmmm, zajímavý...

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

protože když cokoli vyndáš z mikrovlnky už to není jídlo...?

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Jurimír
Hodnocení: +4 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Myslím, že to, co odrazuje tebe od mikrovlnky, Radku netrápí.

Její vysvětlení je logické, z povrchové vrstvy se odpaří voda - proto to okorání.
Já jsem zvyklý "suché" jídlo před vložením do mikrovlnky opláchnout, takže mě problém s okoráním nedošel.

Několik let jsem projížděl v elektromagnetickém poli radaru, já jsem imunní. :)
Zato musím vždycky vzpomenout, že během té doby se nám narodili kluci. Když radar demontovali, narodila se holka. :))

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: petrp
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Mě trápí s mikrovlnkou jedinej problém - občas vyrazí v kuchyni pojistky, když se zabouchnou dvířka a spustí se jediném okamžiku :o)))

Jo a pak nelze současně vařit vodu v konvici a vařit v mikrovlně, ale to je slabým jstičem :o)))

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Heh, nápodobně :-) Máme to ale trochu jinak... Mikrovlna je schopná po určitém počtu (ještě jsem to ale nepočítal) spuštění shodit jistič i sama. "Rozdvojka" u mé PC aparatury to dělá také celkem pravidelně.
O tom, že bych při mikrovlnění pouštěl rychlovarku nebo měl puštěnou pračku v koupelně, tak na to fakt můžeme zapomenout :-) To samé kombinace pračka v koupelně + rychlovarka v kuchyni ;-)

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Jarda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Že by to už bylo přímo houno?

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: HonzaK
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé -1

Re: Rady a nápady

     

ani to ne...
"Zmítání molekul přímo uvnitř jídla vyvolá třecí teplo, které ho vaří zevnitř. Násilím vyvolané molekulární tření ovšem současně značně poškozuje strukturu všech okolních molekul; nezřídka je úplně roztrhá nebo přinejmenším značně deformuje. Děje se tak zejména u bílkovin, které získávají strukturu, která jinak není v přírodě známa. To znamená, že si naše tělo neumí poradit s jejich správným trávením"

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: brum
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Tak moj nazor na mikrovlnku je taky ze ju ani nemame doma.Ale na druhu stranu ked ohrievam nad sporakom sa stava ze spodok trosku prismahne co je podla doktorou karciogeenne. Z coho dalej vyplyva ze neexistuje fakt 100% sposob upravy jedla.Imho podla hesla "hovno vies od coho priberes" je to za krk alebo za hlavu. 2dni do zadu nejaky mudr pudr gastro ginekolog v telerane tvrdil ze prepeceny chleba (teda ten najchutnejsi so zlatavou a chrupkavou hnedou korcickou) je vraj karciogeenny. tak ak si raz za cas niekto ohreje nieco na radare tak je to v poho.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Konečně argumenty, se kterými bych se mohl srovnat.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: petrp
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

zdroj: http://confession.blog.cz/1003/skodliva...

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: brum
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

ta grafika tej stranky mi pride ako "vesmirni lide" ci podobne sekty :-D ale to je len 1 dojem
nestudoval som ju nejako

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

jj, může za to střídavej proud :-)) To je jediná informace, kterou ti šoumeni srozumitelně pouští normálnímu člověku. Jinak se to hemží rádobyučenými výrazy a obraty. Klasika, jak přes šablonu...
Například mě zaujal výraz "radiolytické směsi". Zajímavé, že strejda gůgl mě navedl zase jen na takové a podobné stránky, i když by mě měl především směřovat do výzkumných ústavů a univerzit.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Tak zmítání molekul uvnitř jídla mohu potvrdit.
Teď jsem si rozpékala syrečky s vajíčkem - abych při neděli tu naši domácnost trošku provoněla :o))) a molekuly se zmítaly tak až jedno vejce bouchlo. V důsledku toho mám teď vnitřek mikrovlny plný vaječných molekul :o)))

Pro šťouraly podotýkám, že jsem rozpékala ve stylu volské voko se syrečkem, nehřála jsem vejce ve skořápce :o)))

Ale uvařila jsem si to móooc dobrý, jen co je pravda :o)))

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

skoda ze si tomu nevypociitala a nenastavila trajektoriu mohla si servirovat priamo z radaru na tanier. :-D Takto si vela energie vlozoila do priestoroveho rozptylu a pritom stacilo to cele usmernit ako v urychlovaci castiic .........:-D

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Hele, mám kamaráda, který si při pořízení mikrovlny vzal návod a vyzkoušel všechno, co tam bylo stritkně zakázáno. Teda kromě sušení živých zvířat :o)))
Dost se divím jeho ženě, že byla ochotna tu mikrvlnku po těchto pokusech ještě používat :o)))

Konkrétně u vajíčka (vlněného ve skořápcě) si pochvaloval, jak se rozprskne krásně rovnoměrně. I u opakovaných pokusů :o)))
Vždycky si na něj vzpomenu, když slyším, jak jídlo v mikrovlně bouchá a když otevřu dvířka, první co mě napadne je, zda je rozprsk rovnoměrný nebo ne :o)))

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

inak zavreta plechovka z colou (pivo nie toho je skoda) efektne zaiskri a zdemoluje pol kuchyne :-D

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Ukazovali v televizi, jak balónek naplněný propanbutanem zavřený do mikrovlnky společně s kovovou drátěnkou zdemoluje tu kuchyň celou

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Vás dva bych nechtěla mít doma ani vyfocený. Jistota je jistota :o)))

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Rady a nápady, ne ? :-))

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +6 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

http://www.stream.cz/zijnax/528868-vybuch...

je to sice energetak ale ucel to splniii aj tak :-D

[ Zpět ]
Datum: 13.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Taky jsem tradicionalista, co se tyka mikrovlnky. Jidlo se proste ohriva v rendliku na sporaku nebo na kamnech.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: lucierut
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Co nevezme mikrovlnka a indukčka, to holt zůstane studený... :-)

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Z mikrovlny vyjde nacucaná houba. Když mi chléb přebývá, tak jej nakrájím a zamrazím a rozmrazuji jej na plotýnce, je pak teplý, křupavý (dámy teď přestanou číst) a parádně se po něm prdí.

[ Zpět ]
Datum: 10.02.2012
Autor: Joe-CUBE
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Když chléb přebývá, začnu se těšit na topinky s česnekem. Někdy si záměrně koupím víc chleba než potřebuji, právě proto abych měl surovinu, protože normálně pečivo doma moc nezbývá.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: petrp
Hodnocení: +7 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Jo, to je jeden způsob spotřeby přebývajícího chleba. Já teď ujíždím na pořádně opepřených smaženkách.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: Joe-CUBE
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Páni, taková diskuse o chlebu :). Co já mám ozkoušeno tak nej chleby mívaj ve zdravé výživě, sice jsou dražší, ale jsou moc dobrý a v papírovym sáčku vydrží třeba týden.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: zdendazzz
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Cesta od nás ze vsi do ´Zdravé výživy´ by mi ho set-sakra prodražila ...

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: AV
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Máš recht, a k čemu taky už by tobě byla zdravá výživa? Taková marnotratnost!

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Ked chces fakt kvalitny chleba zostava si ho upiect saam .Dovod je jednoduchy v obchode je trhove hospodarstvo trhni prachy kde mozes. Tak setria kde sa da a jedine ty sam na sebe nebudes setrit............

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

I kdybych sehnal biožito, biovodu, biosůl, biokvásek a jánevimcoještědotohopřijde, stejně nemám zaručenou bioelektřinu na pečení.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Určitě bys v Rakousku sehnal nějaký gerét, který by ti odfiltroval jen ty správné elektróny.

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: petrp
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

TAK ZAS TAK TO NEBOLO MYSLENE ALE DOMA SI URCITE NEZAPECES MYS ALEBO SVABA ALA TESCO CHLEBA A PODOBNE. URCITE POUZIJES CERSTVY KVASOK ALEBO PRI ZEMIAKOVOM NEDAS NAHNITE ZEMIAKY ATD........

[ Zpět ]
Datum: 11.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Před několika lety jsem přines domů chleba, do kterýho potměšilej pekař zapek ropuchu. Kdyby ropuchy neměly žlázy s halucinogenem, klidně bych ji vydloubal a zahodil, ale takhle došlo k reklamaci a mimosoudnímu vyrovnání (jinak by dopadli jako Julius M.). Pět let jsem moh pak v tesku nakupovat zadarmo.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

5 let nákupů zadarmo?!?

Kde seženu ropuchu?!? :o)))

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: radka
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Uz nemozes? ze by si mi kupil plazmovy televizor :-D

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

A jakej bys chtěl? 55", Full HD, 100 Hz? Ten nemají, nejvejš dvaatřicetipalcový prcky.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

tak ja nejsom narocny 50´´ staci pozeram na to so 6m tak to by tak zodpovedalo :-D

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Tak to jseš bez televize, na padesátku se dívá ze dvou metrů, 6 je hrozná dálka.

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: abernathy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

100Hz a ze dvou metrů ? Riskuješ, že se ti začnou měnit a rozpadat bílkovinový molekuly :-)

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: ronda
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

127 cm na 6 m je pohoda alebo nemaju tam projektor :-D

[ Zpět ]
Datum: 12.02.2012
Autor: colombo.ii
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Poradil by mě někdo, jak zařídit, aby dveře zůstávaly otevřené v poloze, do které jsem je nastavil?
(Buď se otvírají nebo zavírají, MRCHY!)
Pochopitelně bez zarážek, židlí a podobných nesmyslů ...
8-)

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: AV
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Nešlo by místo vazelíny do pantů nasypat písek? ;)

Nebo reálněji, do pantu dát gumovou podložku.

Nic jiného, než zvýšit tření v pantu mě nenapadá.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: petrp
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

To není obecné řešení. Jsou i dveře bez pantů, různé zhrnovací, zasouvací... Nevíme, jaké dveře a v jakém prostředí má tazatel na mysli.

Ještě se dá zvýšit tření jinde než v pantech. Například nechat den-dva na parketách stát vodu, ony se vyboulí a dveře aretují ve zvolené podloze (vyzkoušeno). Jemnější variantou téhož je tlustý koberec.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Joe-CUBE
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Hmm, nechal jsem v koupelně na dlažbě stát vodu dva dny - a nic!
;-(

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: AV
Hodnocení: +2 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Krájejte tři dny staré housky. Krájel jsem je půl dne a měl jsem jich plnou vanu! F. Holzman

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: abernathy
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Mám tu původní dřevěná futra, kterých bych se nerad zbavoval
Odmastil, piliny ´vinstaloval´, ale dveře mají furt ´svou hlavu´.
Ta guma - zkusím

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: AV
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Vteřinové lepidlo + rychle nasadit. Pákou lepidlo utrhneš, ale mělo by tam drhnout.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Hrabosh
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Křivý futra nebo dveře. Potřeba libeliho trubkou srovnat, všechny panty na futrech musí být kolmo dolů přimo pod sebou. Pokud se dají panty poštelovat, tak stačí šroubovák. Totéž platí pro panty na dveřích, musí být souosé v jedné přímce.
V průvanu žádný dveře polohu nedrží.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: bara2
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

A naopak, kdyby se panty podarilo vyosit kazdy jinam, mohlo by to take zvysit treni.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Murphy
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

To určitě, ale pak by nešly dveře otevřít-zavřít :)

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: bara2
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Nechci rýpat, ale nebylo by lepší kdyby panty byly kolmo nahoru?

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Hrabosh
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

To bude záležet na tom, odkud začneš měřit. Dá se použít i olovnice, ta se nahoru blbě spouští.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: bara2
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

na to by mohl stačit nějaký hoooodně silný magnet v ose pantů, ne? :)

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Bruca
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Mám obavu, že u futer je ta souosost všech pantů až druhotným průvodním jevem. Podstata je ve svislé ose otáčení dveří.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: bara2
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Magnet na olověnou olovnici? No to mi pověz!

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: AV
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

no já nevím, ale my máme olovnici určitě ze železa. ani ze dřeva by nebyla špatná

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: Bruca
Hodnocení: 0 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

prozraď, jak chceš zavěsit dveře (aby šly otevírat kolem svislé osy), budou-li panty kolmo ke směru NAHORU?
8-)

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: AV
Hodnocení: +1 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0

Re: Rady a nápady

     

Neotvírej okna. Draka si pouštěj někde na poli.

[ Zpět ]
Datum: 06.05.2014
Autor: abernathy
Hodnocení: +3 Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé Hlasovat mohou jen přihlášení uživatelé 0
Nastavte si vlastní barvu pozadí:
Seznamka

Hledám: Cyklovyjížďky na e-kole

19.09.2024
Hledám prima parťáka - cyklistu s e-kolem ve věku cca 60 let na společné pohodové výlety do okolí Prahy i dále. Já…

Hledám: Nejen z mého kraje - parťačku nejen na kolo :-)

01.09.2024
Ahoj,rád bych vyrazil na projížďku s parťačkou. Sdílení zážitků je přece jen prima :-). Jezdím na kole bez motoru…

Hledám: Parťáka nejen na kolo

30.08.2024
Ahoj, já 180 cm, 52 let, mladistvého vzhledu i myšlení, hledá parťáka na kolo. Odpoledne, víkendy, okres Plzeň …
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

556 cyklistů (3 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 11. část

Kolečko se uzavírá Ještě v Kazachstánu jsme byli tak trochu celebrity. „Zdrastě, jak se máte? Viděl jsem vás…
Peggy | 24.09.2024

Dámská 2024 – jezero Milada, Děčínský Sněžník, Ploučnice, Husí cesta a z Roudnic

Začínáme další desítku naší tradiční Dámské, dlouho jsme nevěděly kam vlastně pojedeme a kdy pojedeme. Radka…
HMS | 18.09.2024

Slovinsko – Rakousko – relax v lázních Zreče 13.6. až 18.6. 2024

Letos opět s Mamutem, líbí se nám precizní připravenost tras i znalost místa, kde vedou trasy po cyklo i…
HMS | 18.09.2024