Ahoj :-), tak mám asi problém:
teď jsem si právě přečet na Seznamu článek „Kuchyň musí padnout jako šaty na míru“. A tam píšou, že (cituji) „kuchyň se dělí na pět zón - zásobovací, ukládací, mycí, přípravnou a varnou. Logicky na sebe navazují, abychom se při vaření příliš nenaběhali“.
Tak jsem si promítnul uspořádání naší (= Aniný) kuchyně - docela prů.er :-). Zásobovací část totiž máme jak nalevo, tak napravo, a někdy to vyndaváme i na kuchyňským stole a všude, kde je místo (při velkým nákupu), ukládací část je taky nalevo i napravo a navíc nahoře i dole, suchej chleba pro krávy a rohlíky na strouhanku máme až úplně nahoře, to se musí se štafličkama, a část zásob máme i v obýváku v likérce, lednice je na chodbě a mrazáky ve sklepě, varná oblast - taky špatný - jednak vpravo (sporák), jednak vlevo (mikrovlnka + konvice) … logika „navazování“ je jaksi totálně v urdeli :-))). Jenom tu mycí (dřez) a přípravnou část dodržujeme…
Tak jsem z toho ňákej takovej celej po ránu duševně rozháranej - na jednu stranu mi to naprosto vyhovuje, ale zase při pomyšlení, že v kuchyňským uspořádání nejsme in…
Otázka zní: nevíte, kde jsem moh dneska nechat občanku? Ráno jsem seděl jen v tý kuchyni… :-)
Hele, kolikrát sis nechal šít šaty na míru?
8-)))
Ai, a jak dlouho se vlastně v té vaší kuchyni denně zdržuješ? koukni do lednice, jestli jsi jí tam nedal místo másla. Znám příběh, kdy v lednici skončily nové bačkory :-)
Kuchyně je zcela jednoznačně nejdůležitější místo v domě, denně tam jsme hóóódně dlouho :-)
Spíš by měla Ane říct jestli i jí vadí, že nemá kuchyň "in" to si dovedu představit, v jaké době se tam zdržuješ. To znám, když pustím šlehač nebo něco podobného, hned je v kuchyni plno a začnou se slejzat jak švábi :-)
To se hned pozná, že nebydlíš v paneláku.
8-))
ááá ptáček přeorganizovává hnízdečko. o))))
Zaujalo mě, že se Vám vejde suchej chleba pro krávy do kredence, mě se tam vejde sotva pro králíci. Nemáte těch krav nějak málo?
Ty mrazáky ve sklepě to je výborný nápad, vejde se tam alespoň celá zabijačka a když je potřeba tak si člověk pro kus tý flákoty, trochu sulcu a trochu krevní tučnice dolu taky dojde těch pár schodů.
Naposled jsem občanku zapomněl u recepční v hotelu, zkus zavzpomínat.
Znal jsem prostoduchou rodinu, která měla mrazáky v kuchyni a dvířka do nich situovaný tak, že každá návštěva zabijačku při jejich otevření viděla. Je to normální?
Svým způsobem je to praktické: "Dáš si jitrničku, jelítko, dáš si i polívku? Než se to rozmrazí, pojď na panáka, bude to mastný..."
Ale to pak zásoby dlouho nevydrží. Aha, už chápu, proč takovou rodinu považuješ za prostoduchou:-)
Přesně tak, lednice se, pokud je v kuchyni, musí umístit a otvírání dvířek nastavit tak, aby do ní hosti od stolu neviděli. To je zásada č. 1, Hubáčku. :-)
Je snad samozřejmé, že hosté nejsou obtěžováni hlukem, pachem, nedej přírodo přímo pohledem do kuchyně.
Pokrmy a občerstvení přece nosí služebnictvo do jídelny, menší společnost je možné pohostit i v salonku pro návštěvy, je-li k tomu vhodně vybaven.
Jistě, husu pak schovat pod lavici, koláče za pec...
Kdepak, v těch pohádkách je přece jenom ukryto velké množství moudra :o)))
tak to máme taky špatně, od stolu je vidět do lednice, ale jen ze dvou míst. A minulá návštěva odmítla jít si sednout do pokoje, že se v kuchyni dobře sedí :-), tak jsme jim nebránila.
V bývalým bytě byla dvacetimetrová kuchyně centrem všeho rodinnýho dění.
Taky jsme dřív měli kuchyni jako centrum všeho dění, teď jsem se ale nejvíc zabydlela v posteli.
Tam mi nechybí vůbec nic.
A do kuchyni si chodím jen pro kafe, čaj a jídlo :o)))
Mě pobavilo, jak je potřeba zajít do kuchyňského studia a plně se spolehnout na odborníka. Člověče, za chvíli si bez odborníka ani neutřem prdel.
Jen blbni...
Být tebou už vyhledávám kuchyňské studio nebo si začnu malovat plánek na novou kuchyň :o)))
A hlavně dej bacha, aby tam pak pro tebe nějaká ta zóna zbyla :o)))
Mimochodem, pokud by jsi potřeboval šikovné řemeslníky na výrobu kuchyňské linky, tak si řekni. My jsme s naší kuchyní spokojený :o)))
Využij toho, že nemáš občanku a nevidíš datum narození. Udělejte si se ženou holčičku (to by ti nemělo dělat problémy) a té pak vyrob na hraní kuchyňku pro panenky podle posledních módních trendů - základní informace už jsi načerpal. Alespoň budeš mít v důchodu co dělat.
8-))
Tak tomuhle se teda říká dobrá rada nad zlato :o)))
Ještě že Ane svoji občanku nezaložila :o)))
Tak takovou radu v kuchyňským studiu asi nedostaneš! :-)))
Mrknul bych se do likérníku. Mimochodem, likérník by měl bejt tak vysoko, abyste do něj nemuseli ze štafliček.
zkus se po občance pohlídnout v zásobovací, ukládací, mycí, přípravné či varné zóně...
Já mívám občanku v peněžence, zkus kouknout tam.
Mám ji!!! Byla zastrčená tady u mě v lejstrech a omylem jsem to celý zastrčil ze sebe do tralalářku :-). Ufff...
Jinak vám děkuju za účast a praktický rady :-)
Dobře míněnými radami vetšina z nás ráda poslouží. Co je to tralalářek?
Ty nevíš, co to je tralalářek !!!???
No přece taková skříňka s fochama = tralalářkama :-)
V životě jsem to neslyšel. Ale může to existovat, připouštím.
Vždycka je všechno někdy poprvé, milý chlapče :-)
Teď jsi pošimral moje ego. Kdyby to tak čet ten neuctivej postarší vidlák.
Obávám se, že tady někde krouží kolem :-)))
to musím říct babičce. Používá podobný slovo. Tralářek. TO je pro ní plaňka v plotě:-)
Tady je ovšem velmi důležité rozlišovat mezi tralářkem a tralalářkem! :-)
No prosím, takový hezký název a u nás v práci to má takové bezduché označení skříňka A201 :o)))
A nenosí tvoje babička tralalák?
nee, ona na čepice moc není, na rozdíl od me má vlasů habakuk, ale říká tak pár hučkám, který nosím já :-)
spal si "s občankou" , si vo vlastnej kuchyni? mrkni z okna :-))