...,že je nezebou nožičky?!
Může tady někdo fundovaně vysvětlit, čím se my lidi- cyklisti lišíme od těch ptáků? Včera + předevčírem mě šíleně zábla chodidla - a kachny vedle v polozamrzlý Sázavě lážo plážo havaj, zima jim očividně nebyla...
:-)
Protože jsou ve vodě, a tekoucí voda nemůže být studenější než 0. Cyklista, kterej jede dejme tomu v -7C se pohybuje ve studenějším prostředí:-p
Takze radis v pripade promrzani na chvili zalezt nekam do reky? ;-)
Kachny mají peří tak promaštěný, že se jim do něj nedostane voda, který by na nich pak na vzduchu zamrzla. Jestli to máš vyřešený podobně, tak do toho:-))
Zacina se mi to (jakozto vodakovi) libit cim dal vic. Takze se mam pred jizdou navic jeste poradne zmastit? Aby pak z toho nebyl clanek na raft.cz, misto na nakole.cz. ;-)
Nejak takhle: http://www.raft.cz/clanek.aspx?ID_clanku=1072
ale tady de o nožičky...ty peří nemají
Už vím. Dole to pak vyřešil jeden ornitolog.
sou zvyklý. Lidi jsem taky viděl plavat v tomhle počasí a nezábly je nožičky.... :-)
Musíš ponořit aspoň třetinu těla jako ty kachny. Pak si takový prkotiny, jako že tě zebou chodidla, ani nevšimneš.
A nebo celý tělo, tak jak to dělají vorvani.
Vynikající léčebná kůra !!!!!!!!!
To 100% zabere :o)
Jak se dělají kachničky ? No čím déle tím lépe.
Jednoduše nejlepší je ji dát dělat v patek nebo v sobotu v 23:00 a pomalu péct
7 hodin na 90°C přiklopenou ( přiměřeně posolenou, pokmínovanou, mírně podlitou někdo dává i mléko ) pak dalších 6 hodin na 120°C, z toho 5 hodin přiklopenou a poslední hodinu odklopenou a natřenou medem ( medem smíchaným s výpekem) případně tím co na tom máte rádi....
Mám elektrickou troubu ani při tak dlouhém pečení není spotřeba velká když vydržíte neotvírat .
Pekáč mám nerez Tescomu s vnitřní mřížkou na které kachna leží - neplave pak v tuku . Výhoda je , že maso je pak jako máslo a všechen tuk je venku , nevýhoda je v obtížnějším porcování - sype se pod rukama.
Dá se též péct jen 5 hodin na 120 °C ... ale já to nezkoušel ( obdobně se peče 3 hodiny "pomalé kuře).
Doporučuji dokoupit ke kachně ješte mražená 2 až 4 stehna která přidám a mám 4-6 nohou kachnu :-D
Taky někdy dělám to, že zhruba v 9té hodině pečení dám pod kachnu rozpůlené celé kuře přímo do toho jezera sosu a kuře pak po vyjmutí kachny ( během pojídání kachny ) pokmínuju a nechám doběhnout pod grilem a mám "falešnou kachnu na zítra" .....
Těch 7 hodin se to musí podlejvat? Nechce se mi celou noc podlejvat ptáka...
nemusí vůbec nemusí, ale musí to být přiklopený
Pomalu pečená kachna vychází ze staré finty hospodyňek, které musely celé dny pracovat a přitom mít navařeno.
http://www.apetitonline.cz/recepty/4217-pomalu...
Pomalé kuře jsem už dělal. Sice trochu jinak, ale chutnalo super. Chvilku jsem ho popekl (20 minut?) a pak to jenom vypnul a nechal dvě hodiny "dojít" (potřeboval jsem jít pryč)
Kdysi tu dával tuším že Joe vynikající recept na krocana na whisky. Až žena nebude delší dobu doma, udělám si ho.
Já dělávám kuře na víně (červeném)... Ženu nemám doma už delší dobu, takže mi to doho nikdo nekafrá :-)
ha jen jestli si tu ženu neupek jak kachničku :oDDD
Bohužel ne... Ve skutečnosti ona vypekla se mmnou...
sakra vypečená ženská :oDD
Ty vogo, čtu to záměrně až po obědě, ale stejně slintam :o))) to si z dovolenim opíšu
My jsme byli vloni napodzim v Laponsku a každej den jsme bojovali v mytim v jezerech, protože byly děsně ledový. Běžně se v alpách v létě koupu v horských řekách a potocích, takže to zvládám celkem dobře, ale jeden den byla voda tak studená, že jsem udělal sotva 6 temp. Kámoška co je fakt otužilá uplavala 20 temp. Pak přišel jeden fin, skočil šipku a to jezero přeplaval tam a zpátky (cca 500 metrů). Nahej se pak sušil na slunci (teplota vzduchu 10 C, vodu odhaduju tak na 2-3)
Tak si třeba zajeď na školení do finska :o)))
před pár lety jsem takhle viděl nějakou bajkerku v Rakousku u takového horského jezera ve kterém jsme si se sebezapřením šplouchali nohy ( asi nádrž pro sněhová děla).
Přijela, uřícená, hodila se do naha, přeplavala to tam a zpátky oblíkla a šup pryč.
Musím říci, že jsme celá rodina zírali.
Zaujala tenkrát i naše batole :-D
..taky bych zíral....na tu babu :-))
To bylo ale fakt zajímavý, že i batole koukalo... :-)
Naha zena ve studene vode zpravidla zkrasni, muz nikoli.
jo když přijeli na sraz lehkolo fini a my měli všichni dlouhý kalhoty i rukávy a dvě vrstvy oblečení na těle a jeden z těch finů jel do půl těla, tak jsem si říkal, že do týhle země na dovolenou prostě nepojedu! :-D
Jestli to nebude tím, že nejezdí na kole :o)))
Někde jsem slyšel/četl (už nevim), že tihle vodní ptáci nemaj v nohách některý nervy (termoreceptory), tak tu zimu prostě necítí.
Lidi se tímhle způsobem asi budou muset pro budoucnost nechat geneticky upravit - zase předpovídají -20 :o)
Jo řek bych že je to tak, nemají v nochách nervy.
Jestli jim chybí termoreceptory, tak jim sice není zima, ale pak nejsou chránění před omrzlinama. To musí mít podchycený jestě nějak jinak.
Asi tam nemá CO zmrznout... Ale je to jen můj dohad...
To určitě má, kachní noha je z normálních kostí, šlach a kůže. Svalstva tam asi moc nebude, ale i ten zbytek musíš aspoň trochu prokrvit, jinak odumře a upadne.
Asi tak nějak. Ono když se jí náhodou povede si natrhnout/roztrhnout blánu mezi prsty, tak z toho docela teče krev ;-) Alespoň to mám okoukané od domácích kachen, ale ty divoké na tom budou asi úplně stejně...
etylenglykol?
Právě se mi dostalo fundované odpovědi od kolegy - ornitologa. Takže stručně shrnuto:
Za prvé : mají pod kůží tekutinu se zvýšeným obsahem glykogenu.
Za druhé: mají nohu minimálně prokrvenou.
Za třetí: mají v noze minimum nervových zakončení.
Tož pokud si ze mně netropil šoufky (na což ho teda taky docela užije), tak asi tak.
Řekl bych, že v tom hodně hraje roli ten glykogen...
Chlast slast, na držku je mast... a neumrznou nožičky ;-)
Ale musíš do sebe lít glykogen, a ne ethanol:D
... zavážou si tkaničky!
Njn. Blbý, ale hezky se to rýmuje. 8-))
Super!! Myslím že jsi na to kápla :-)))
...a namlátí si tlamičky.
:-))
...ty naše český kachničky :-)
Ale jenom samičky.
Samečci se divně koukají,
po břehu se potloukají.
...barevný peří si čechrají.
Nejdříve se ale tlemili, když pozorovali čumily zkoumající proč mají nohy teplé, mysleli že je z toho smíchu klepne.
A na břehu tam Airline stál a zimou kachny nechápal. Však klouček bystrý spřádá plány, jak si nechat narůst blány. :-))))
:-)))
možná by se stačilo trocha napít fridexu...
...nedávno o tom psali v Reflexu.
Kachničkám prý pěkně zabarvuje peří,
jen ekologové tomu "bůh ví proč" nevěří.
Pěkně si tu básničkujete. Mne po přečtení názvu tématu, ještě než jsem to otevřel a přečetl o co jde, napadlo: Jak to dělaj kachničky? Přece zezadu. Ne?
Jj, při vzpomínce na někdejší sexuální kamarádku Katku jsem se tomuto prvoplánovému a lascivnímu dvojsmyslu rovněž neubránil...
Jsem rád, že nejsem sám, koho to napadlo. Šestnáct let práce s puberťáky člověka poznamená...
Děkuju vám oběma. Ani nevíte jak jsem rád, že nejsem jedinej koho to napadlo :-)
...pořiď si návleky a nefňukej ;-) Kachničky Ti pak budou závidět..
Tak, a teď by někdo mohl zodpovědět jak to dělají kačenky :-)
Že je nezebou nožičky? Zkus zadat do googlu "footfetish".
Ach jo :-)))
Myslíš, jako že třeba tohle? Fakt, že ji asi nožičky nezebou :-)
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&...
Ono se to neotevře celé, je to to předposlední ve sloupci
No fuj tajbl...
A tak pěkně se to téma rozvíjelo...
Taky mě to překvapilo a přímo i mravně pobouřilo, myslel jsem si, že se dozvím něco nového a poučného a ono tohle
No tohle! Překládat pornostránky automatickým překladačem, to mě ještě nenapadlo:D
Hezký, že jo? Podívat se na ten klip jsem neměla odvahu, ale ten doprovodný text mě málem hodil pod stůl! :-D
Je fakt, že ženy nemůžou patřičně pocitově docenit některé záběry.
"Kulervoucího 20 roky-starý Lindzee Leigh " - no to teda musí bejt žůžo labůžo... :-))) nebo že by to ten překladač myslel jinak ? :-)
OT:
Víte k čemu mají kachny na nohách plovací blány? Aby s nimi mohly zašlapat oheň.
A víte proč mají sloni ploché nohy? Aby jimi mohli zašlapat hořící kachny...