Zdravím, mám jeden problém. Neustále se mi povolují špice výpletu zadního kola a už vážně nevím co s tím. Zkoušel jsem je zajistit barvou v závitu - funkční jen na chvilku. Mám silniční kolo Author a3303. Prvních cca 5000km vše bylo v pohodě, pak mi začaly postupně praskat špice, tak jsem dal nový výplet - originál špicemi (zapletené jsou správně), stejným typem, co tam byly původně. Od té doby se mi špice povolují. Stačí tak 200km a musím sundat kolo a utáhnout, vycentrovat. Zkoušel jsem i několik druhů matiček, ale nepomohlo to. Už mě to rozčílilo natolik, že pomýšlím na koupi loukoťového zadního kola. Na tomto kole mám najeto cca 10000km a těch posledních 5000km mám strach vyrazit někam dál. Budu moc vděčný za nějaké další nápady, co s tím. Myslel jsem na nějaké "lepidlo" v závitu, ale nic se neosvědčilo, protože se to nakec vytřepe a povolí..
Díky
jo a ještě jsem zapoměl na důležitou informaci.. ..mám stále svých 75-80 kg, takže to není důvod :)
Ten model znám.... Tohle není častý problém u silniček, těžko radit. Je tam relativně krátká zadní stavba, tedy možná trochu tužší. Zřejmě byl originální výplet příliš tvrdý, proto praskal. S tím může být v interakci i měkčí ráfek Alex (jen odhaduji). Potíže s povolováním drátů vidím v materiálu následného výpletu, zřejmě zrovna smůla. Zkusil bych dráty i niple DT (osobně bych vyměnil i ráfek ale chápu, že to je už komplikovanější řešení, nemusí každému vyhovovat). Pokud tedy po loukotích nějak moc netoužíš.......
To je skutečně zajímavý "Syndrom zadního kola". Já bych koupil nový ráfek s novým osazením a přehodil to. Ten ráfek může mít nějaké vnitřní pnutí - tzn. výrobní vadu - a může takhle vyvádět. Taky bych zkontroloval, jestli máš vhodný plášt´ se správnou patkou na ten tvůj ráfek. Jinak mě nenapadá jediný důvod, proč by se to mělo povolovat....