Přihlásila jsem se na cyklozájezd do Norska s CK Loudatour na 16. -29.08. 2008. Máte někdo zkušenost s touto dovolenou. Hlavně mne zajímá, jak vypadají chatky, kolik norských korun je asi potřeba sebou mít, co se dá kouipit za jídlo v NP Jotuheimen. Dovolená je bez stravy, proto se ptám, jak přežít. A jestli jste tam někdo byli také v srpnu, jaké je tampřibližně počasí a teploty.
Díky Lída
A co se obrátit s těmito dotazy přímo na CK Loudatour. Byli jsme s nimi před několika lety ve Francii. Před cestou jsme dostali informační materiál, kde byly kromě popisu cesty například i ceny základních potravin a další zajímavé informace.
Byl jsem v Norsku na poznávacím (ne cyklistickém) zájezdě v červenci 2001. Navštívili jsme i pohoří Jotunheim. Teplota byla cca 8-25 stuňů, většinou zataženo. V srpnu počítám, že bude ráno o něco chladněji. Jídlo jsme měli většinou s sebou, v obchodech (Coop) stálo cca 4x víc než u nás. Dalo se ale koupit pečivo (staré 12-24 hod) bez známky snížené kvality za zhruba třetinovou cenu. Hory a krajina vůbec jsou tam moc pěkné.
http://www.turistforeningen.no/english/ Proč s cestovkou? FUJ.
Jo a norští řidiči jezdí jako dobytek. Ani jsem nepoznal, že jsem pryč z Čech. Na druhou stranu Švédové byli ztělesněním slušnosti.
Já mám úplně opačnou zkušenost, projel jsem Norsko na motorce (6000km) a ani jednou jsem neměl žádnou prekérku na silnici. (ale magoři jsou všude, to je jasný)
Moc děkuji za Vaše reakce na můj dotaz.
To já jsem to teda sakra poznal, jezdili jsem tam asi tři týdny a nebyl žádný problém, doma mi stačila cesta z prahy domů asi 15km a měl jsem toho provozu až pokrk. Buď jsme měli štěstí, nebo se k nám v Norsku opravdu chovali slušně.
možná jak kde. Ono v některých částech Norska se na silnicích častěji potká stádo krav či ovcí než auto. Norsko je velká země. Ve Slovinsku jsem si říkal, že tam jsou řidiči extrémně ohleduplní, jeli za námi trpělivě třeba kilometr a čekali, až nás bude možno předjet. Popojeli jsme o 50 km a najednou mi všichni připadali málem jako vrazi.