Tak co? Nebyla vám dnes na kole zima? V neděli 36 st a dnes 14 st... To už je docela pěkný rozdíl!
Naštěstí jsem pod dres hodil mono moiru a na rafičky lehké návleky, takže zima nebyla. Teda kromě konečků prstů. No přece si ale nebudu v srpnu brát na kolo celoprstné rukavice! :-)
Bylo akurat...velice prijemne:-)
Příjemně tak možná pro Eskymáka:-). Já jen, že v neděli to do nás peklo a pražilo, a dnes bylo nějak "čerstvo". Mám si už zase zvykat zpět na chladno a zimo?
No me je tohle pocasi mnohem prijemnejsi....
No jo, ty sis přivezl vlněný kilt, tak je ti teplo ...
Nenene...zatim:-) Navic by mi tahlo na.... A na kole by mi to bylo asi i videt:-)
Pro mne taky. Ale tak v prosinci a ne v srpnu...
No vidis...me zas stvou ty hnusny vedra....
36 je moc, 14 málo... Navrhoval bych uzákonit kompromis - celoročních 25 st. A na horách celoroční sníh a cca -5 st.
:-))
No nemam moc rad tyhle temata, ale ty hory ne-e. Snih na ne proste nepatri, byly urceny k jezdeni na kole :o)
Tak v tom se asi nikdy neshodneme...
Ale jen kvůli tobě jsem ochoten rozdělit hory na zasněžené s teplotami kolem -5 st a cyklistické s teplotou 21 st (nebo kolik by jsi tak chtěl?). Když už ten zákon koncipujeme, tak ať tam zahrneme všechno.
:-))
nad 2000 m.n/m jsem ochoten akceptovat i 10 st.C :o)
A nebo....dole teplo u pruzracneho jezera. Do 2000 pro cyklisty a vejs pro snehulaky....existuje nekde takovy raj?:-)
...a v 0 mnm koupačka v kafoidním moři a slunění na pláži
Jooo, to jsem myslel...jen nenapsal. U toho pruzracneho jezera by se to valelo.
Jo táák, ty myslíš hory jako HORY... :-)
Tož dobrá, do 1000 mnm 20 st, 1000 - 2000 15 st a nad 2000 mnm těch tvých 10.
Ale jen ty "cykloidní"; u lyžoidních trvám na celoročních -5 st. Klidně jsem ochoten připustit i mix vysněženého svahu a nad/pod/vedle oněch 20 st na cyklo.
Po tom, co už skoro rok počasí předvádí, by to až takový problém být nemusel...
Nenene....hory jsou pro horolezce:-)
Bylo dnes (a i vcera) trosku chladneji, vzala jsem si dokonce navleky na ruce. Ale zima na dalsi vrstvu na dres (windstop vesta) jeste e-eee :)
na noc hlásili v Luxu kolem 3 stupnů a nevyloučili ani zimní mrazíky.... schovala jsem všechny kvítka :-)
jinak k tomu počasí, dnes večer odjíždím do ČR a těšila jsem se na pěkný a teplý víkend na jihu Moravy, a asi to nebude pravd, že? :-/
...nebrzdit a pokracovat dal na jih:-)
Bóže, vy toho naděláte! Tak se trochu ochladilo. Jestli tohle je zima, co máme čekat za 4 měsíce? Klimakterium na vás a bude vám horko pořád. 8-)))
Souhlasím s Tebou. Počasí je stále paráda, jezdí se super. Mám ráda také teplo, sluníčko, ale musíme si uvědomit, že léto je už pomalu za námi. Takže krátké rukávy nahradí dres s dlouhými rukávy a jede se dál .... Na cestách se se všemi těším - AHOJ!
a ono nejake leto bylo? ze jsem letos letni hadriky neuzila :(
Aha, ty jsi jezdila na kole nabalená, dlouhé kalhoty, bundu apod., tak to jsi letní oblečení opravdu nemohla užít...
Léto bylo a jaké! Já jsem svoje nové letní sexy triko užila vrchovatě. Teda doufám, že se to v mém věku ještě smí.8-))) Nevím, kde jsi jezdila, ale na Jižní Moravě léto nemělo chybu. Akorát je tam problém s koupáním, v Novomlýnských nádržích to opravdu nejde. 8-(
mělas jet do Lednice na Apollo. I když nevím, jaká je tam letos voda.. V Luxu léto taky nic moc, před týdnem říkali v rádiu, že z 83 letních dnů jich zatím 60 propršelo... takže asi tak... Ale koupat jsme se jednou byli :-)))
Apollo bych moc nedoporučoval,nebo si střihneš ostudu.Voda zelená a toto smrdí toto smrdí..........Jinak léto na jihu Moravy nemělo chybu.Bylo krásně a sem tam sprchlo tak jak to má být :-)
Nám na táboře bylo taky příjemně, teplo přes den a přes noc déšť... fakt pořád... a přes den pršelo jen 2x, takže léto bylo dobrý, jen pár lijáků v poslední době....
Btw dneska byla fakt super počasí..
Taky jezdím na tábory,jako vedoucí a už 4 roky po sobě si vybereme počasí,jako namalované.Vždycky nám pršelo jen jeden den a jinak 35 na sluníčku a rybník na dohled :-)
U nás je problém, že rybníky jsou momentálně daleko.. Loni prej proleželi kvůli vedru 3 dny v táboře a já sem si říkal, jak mi je v tý klmatizovaný Arizoně vedro, přitom doma bylo asi ještě hůř :-D
Nejsou ti zdejsi bikeri nejak rozmazlen?:-)))) Nedavno se tu kazdej chlubil, jak jezdi v zime a na me se tu koukalo jako na lenocha (nejezdim, v zime provozuji neco jineho) a ejhle. Trosku se ochladilo a hned je tu plno reci, ze je spatne pocasi:-)))
Ne nemyslim to zle, jen me to nedalo:-)
To víš, v létě umí jezdit každý. Ale teprve v zimě je to ta správná frajeřinka! :-)
Problém tohohle počasí je, že občas fakt nevim, co na sebe... Docela prudce spadly teploty a to chvíli trvá, než si na to člověk zvykne...
Taak, taaak. Ja sice v zime taky nejezdim, ale tohle pocasi mi vubec nevadi....
Tak jsem dneska vyrazila na kole do té "zimy". Dres s krátkým rukávem, přes něj tenkou neprofukovou vestičku a kalhoty 3/4. A bylo mi fajn. A to jsem vyrazila v 17 a vrátila se před 20. hodinou (ujeto 50 km v okolí Plzně). Kde máte tu zimu??? 8-)))
Pokud si někdo myslí, že mě hřála tuková vrstva, tak tu jsem přes léto shodila. Jsem teď za hubenou. ;-)
Přesně tak, taky jsem si nevšimnul té zimy. Možná ale tady k nám do Plzně ještě nedorazila.
Ve čtvrtek jsem dojížděl v 8 večer z vyjížďky a měl jsem také 3/4-teční (tenké) a k tomu progress s krátkym rukávem a přes to trošku teplejší dres s krátkým rukávem. Při dojezdu jsem ani návleky na ruce, ani vestičku nemusel vytahovat.
No jo, to se to jezdí v krátkém, když si počkáte, až se zase oteplí... :-)
Tady bylo nejchladněji ale snad právě včera, předtím žádná větší zima nebyla.
Tady u nás bylo nechladněji v tu středu. Dneska bylo na švihu přímo báječné počasí. Sluníčko, 24 st, žádné vedro. Takhle by mohlo být furt:-) Krom toho větru ovšem...
Potvrzuji.Dneska jsem se ohodil jako v červenci a teploučko.Jen když jsem si dal ve stínu u Janohradu nealkopivo tak mi naskočila husina.Ale nevím jestli to nebylo tím nepivem.
Nemáš pít nealkopivo... :-) A navíc ještě ve stínu!
OK, já "to" chlemtal v Lednici po švihu (cca 13 h), byl jsem v polostínu a bylo mi fajn. Dokonce jsem i mezitím uschl (jako záda, ne nic a nijak jinak). Odpo jsem dal druhou bajkovou fázi; a stále bylo fajn (jen to slunce žblunce bylo schované za mraky). Pádů bylo méně, než posledně (to byl jeden, tedy dnes žádný:-)), takže neděle z hlediska cyklo a počasí naprostý ideál. Jen tak houšť!
Je to teda trošku starší téma, ale zaujal mě název a to konkrétně slovo "klemdra".
Já vždycky myslela, že je to klendra, ale vlastně nevím proč.
Jak a proč je to vlastně správně?!?
Že to nemá vliv na fyzické dojmy z tohoto slova, to vím :o)))
Já bych to viděl na překlep, na klávesnici je to hnedle vedle:-)
Myslíš?!? No to mi teda nejpřijde, ale jako jednoduché vysvětlení by to možná obstát mohlo...
Tak to nemá chybu - zadala jsem to do googlu a první dva nalezenci je diskuze nakole :o)))
No vidíš, vynalezli jsme nový terminus technicus:-)
http://www.nakole.cz/home/userdetail.php3?id...
:-)
Já jsem z toho srna...
...
Jo aha... Ty provokatére... To od tebe vůbec, ale vůbec není pěkný :o)))
"Klendra" se skutečně píše pouze s "n". "Klemdra" je překlep nebo prostě chyba. Slovo "klendra" je uvedeno pouze ve "Slovníku nespisovné češtiny" spolu s dalšími, jako je "klandra" nebo "kláda". Původ slova je dost nejasný. Pravděpodobně vychází ze slovesa "klepati se zimou" - z toho: "klepačka", "klepanda". Přidáním expresivní přípony z toho mohl vzniknout výraz "klendra".
Tak teď tedy zírám, pane doktore. Ruku na srdce, dát ten odkaz já, tak je oheň na střeše, že?!?
Ale nic, to jen tak na okraj, odpověď nežádám a děkuji za vysvětlení.
Je fakt, že v googlu jsem našla i další odkazy s "m", takže to nebylo jasné.
Proč předjímáte, jak bych reagoval na ten odkaz, kdybyste ho dala Vy? Opravdu to nemůžete vědět. Proč hned "oheň na střeše"? Copak jsem někdy na slušně položenou otázku bez osobních útoků reagoval podrážděně?
Ještě k problému "klendra/klemdra": Pokud jste použila vyhledávač Google, pak Vám po zadání tohoto slova s "m" (po vyloučení opakovaných odkazů) vyjelo 6 relevantních odkazů. Po zadání téhož slova s "n" přes 5200. Myslím, že je to dostatečný důvod považovat pravopis toho slova s "m" spíše za odchylku od normy. Ale můžu se samozřejmě mýlit.
Tak musím říct, jak to (asi) je. Je to překlep. Klávesnici, kterou používám, mám přes deset let. A za ty roky se mi na spoustě kláves podařilo již zcela nebo částešně smazat popisky. Takže píšu z hlavy. Týká se to jsou kláves: <tab>, levý shift, ctrl a alt, Delete, End, <šipkadolů>, 1, 2, 3, 0 na numerické klávesnici a z písmenek o a s d k l x c v b n m (,<) (.>). Zkuste si vygumovat popisky na klapkách a psát...:-)
PS: komentáře typu "kup si novou klávesnici" si laskavě nechte od cesty. Za ty roky jsem vyzkoušel spousty, ale tato jediná má ten správný dosed kláves... :-))
Jo, tak to znám. Najít klávesnici, která by sedla, to je snad ještě horší než mít sedlo, aby sedlo :o)))
Ale díky :o)))
Ještě nedávno jsem měl klávesnici s DIN konektorem a redukcí na PS/2, protože jsem lepší nějak nemohl najít. Ale pak už nějak odešel Enter a mezerník. Mimochodem, byla fakt stará, písmenka pálená laserem, nikoliv tištěná ofsetem, takže se nesmazala, pod každou klapkou vratná pružina. Rok výroby 1989. Cena 153 DM, tedy téměř 2000 Kč (měsíční plat programátora).
Se prodávají za dvacku samolepící popisky na nepočeštěné klavky...
"v" a "p" je od sebe ale dost daleko :o)))
"Klavky" jako "klávesnice", ne klapky ;)
Neboj, vím, ale spíš mě to svádělo k názvu "klovky" jako klovat. A že někteří klovají pilně :o)))
To by zavazelo. Raději risknu občasné překlepy. Word mi to opraví a kompilátor mne pošle do patřičných míst... :-)
Tak piš rovnou binární kód, 1 a 0 si nespleteš ;)
Bejvávalo... Bušit stroják přímo... :-)
http://old-computers.com/museum/computer.asp?c...
http://www.sweb.cz/balek.v/8bity/pmi_80.htm
Na tom jsme se učili na průmyslovce ;)
My měli PMDčka. V podstatě to samý, ale bylo to v kufru a na víku kufru byly ještě další diody. Dalo se s tím víc vyhrát, ale bylo to šílený! Ovšem také to mělo I8080A, což byl v té době podle učebnice vrchol techniky:o) Sranda byla, že to plexi šlo odmontovat a pak stačilo jednoho toho švába, co byl zabalenej do alobalu, "přeleštit" rukávem svetru :o))
:D
PMD jsme měli ještě v pionýru na kroužku výpočetní techniky, na škole kromě PMI ještě IQ151, to byl taky úžasnej stroj. Na intru měli kluci gumáky ZX-Spectrum nebo Atari XL a jeden dokonce C-128. No a my ostatní jsme chodili na pivo a za holkama.
Jo IQadla jsme měli taky učili jsme se na tom programovat v Basicu. Maturoval jsem už na něčem lepším, ale to si nějak nemůžu vzpomenout co to bylo. Vím jen, že jsem do toho bušil Assembler a měl jsem naprogramovat na obrazovce stopky.
Hele taky jste měli místo monitorů malý přenosný černobílý televize s odstraněnou anténou? My pak na hodiny nosili v kapse drát a dělali si anténu a dívali se na OK3, kde zrovna v tu doby dávali přenosy z kulečníku a tak. To bylo dobrý:o))
ZX spectrum měl bratránek. A Atari si taky pamatuju. Byl jsem na chatě u kámoše a když mi po prostřelení okna u souseda zabavili vzduchovku, tak mi kluci pustili Strip poker, když šli nakoupit chleba a pivo. Strávil jsem s tím celý odpoledne:o)) Jinak mě ale hry minuly z naprosto stejných důvodů jako tebe. Začal jsem preferovat holky, pivo, cigarety a punk. Školu jsem dodělal jen náhodou a výukou zůstal nepoznamenán:o))
To by mohla být politicky korektní otázka na věk, zeptat se, na jaké škole se programátor/ka potkal s assemblerem.
IQ151 se "objevily" v cca 1987, existovaly do cca 1992 (max), W je z Prahe:-), takže tam mohly nebýt i o něco dříve. V té době chodila dle vlastních slov na základku (= v dobách IQ 151), předpokládám, že v první třídě počítače neměli, spíše až tak v sedmé osmé třídě, tj v cca 1989 ji bylo kolem 14. Z toho vyplývá věk od 30 do 35. Tipoval bych tak na 32...
Uber :o))) Trošku :o)))
Hele, neblázni, riskujem oba :o)))
Ale napovím ti, letos jsme s wewe slavily dohromady 72 let :o)))
No, už přihořívá :o)))
wewe "nezklamala"... Přesluhuji pátým rokem (resp šestým, pokud se to počítá od 30 včetně) a rozhodně skoky do hrobu narozdíl od wewe netrénuji a jako pára nad hrobem si také nepřipadám. Klid přátelé, ona wewe je z Prahe, takže z nás všech musí být přece nejchytřejší. Ale i na ní jednou příjde... :-))
To wewe: to aby si už začala hrabat než ti zatuhne zem :o))) Únor tu bude co nevidět :o)))
Ale když to přežiješ do 40ti, tak si teprve užiješ života :o)))
To Burajda: a jestli je to od 50ti ještě lepší než od tý 40cítky, tak už se vysloveně těším :o)))
Neboj, nic nemám za lubem. A teď to myslím fakt vážně.
Jo, ty TV byly čb Merkury.
A programování ve strojáku jsem si vytáhnul u madurýdy, naštestí jsme byly třída zaměřená na sdělovací a tv techniku, tak z programování bylo nejhůř za 4. Dostal jsem 3.
o vlákno výš mně to nepustilo. Včera jsem z pohodlí tram. v Jindřišské zahlédla kličkujícího cyklistu a určitě to byla Wewe, tak se asi ještě úplně nezačala zahrabávat. Musím přiznat, ža byla rychlejší než MHD. a taky už dost pamatuji, aplikace pod DOSem a jiné, dneska by už sotva kdo uměl kopírovat jinak než pod Windows.A souhlasím s Radkou, po 40 je to skoro lepší, než před :-)
ach jo, tak to mám jako čekat ještě nějakých odhadem 388800000 vteřin, než to bude "skoro lepší" ??? .... jednadvacet-dvaadvacet ... hmm, tak to ne, člověk se musí řídit heslem "hůř už bylo" a je OK (jen kdyby to tak fungovalo :o))
http://www.novinky.cz/domaci/o-vikendu-zacne...
:o(( :o(( :o((
A druhý...
Něco veselejšího, pánové, nemáte?!? :o)))
Aspon mam duvod si koupit zimni tretry, jupiiii :)
Zrovna před hodinkou jsem ty svoje měla v ruce, když jsem uklízela letní boty. Ale říkal ajsem si, že je ještě brzo :o)))
Ale zimní přilbu jsem už vytáhla :o)))
No ja vytahnu pres 6 papirku a pujdu si zitra podivat po obchodech :) V tehletech co mam ted mi mrznou packy uz pri 10C.
Kolik?!? To si snad chceš koupit pozlacený, ne?!?
Já mám za necelý dva a stačí mi. No, ale je fakt, že ty jsi náročnější, co se cyklo oblečení týká :o)))
Kdyz me urcite zadny jiny nebudou nez Sidi...
A to si stěžuješ anebo se chlubíš? :-))
Stěžuje... copak by se wewerka mohla chlubit :o)))
Ale vážně - docela jsem si oblíbila ty exustary - sandály i zimáky od nich jsou příjemné a obojí za veli slušnou cenu. A až si budu kupovat běžné boty na kolo, tak zatím pokukuju po Lake - ty se mi teda fakt líbí.
Lake mi nesedi, Specialized mi nesedi, Shimano mi nesedi, Exustar jsem nezkousela, Sidi jsou bajecny. Je na tom strasne moc k chlubeni, kdyz mi vetsina znacek nekde tlaci nebo jsou volny...fakt ze yo
Jejej, ty máš teda nějaké divné nohy :o)))
Ale je to fakt, jak boty nesedí, tak sičlověk radši připlatí...
Mozna bys mela vyzkouset jeste Jurymirovu variantu podzimniho obuti - sandaly a silnejsi ponozky. Nikdy jsem nezkousel, ale muze to fungovat.
Hele, to mělo být asi na wewe, že?!? :o)))
Já jsem se svýma Exustarama spokojená :o)))
Tak vysledek dnesniho zkouseni. SIDI maji jen velkou velikost, ale uz na pohled sedi presne jako letni tretry. Dokonce si rikam, ze v mensi velikosti bych tam nemusela davat ani teply ponozky.
No pak NW a ty teda nesedly vubec. Ted vecer jsem zkusila jeste Lake a ty byly dobry, ale pri chozeni se mi zvedala pata, coz asi neni moc dobre.
Jinak vsude me dostavaly bezva hlasky typu "nojo, ono to prijde az na jare s dalsi dodavkou" :))) Tak mozna pri mem stesti budu mit v cervenci bezva zimni botky ;)
A pořádný ponožky + návleky nestačí? Mě je taky s tenkými ponažkami v letních tretrách při 10st. už zima. Pořídil jsem celkem teplý ponožky, který jsou tloušťkou materiálu téměř srovnatelné s normálními ponožkami (žádné z tlustšího materiálu nebo dvoje ponožky bych do treter nenarval, mám je akorát), které vozím. Ty mi stačí tak do těch 8st.
Do 5st. k tomu tenčí návleky na boty. Do nuly pak teplejší z NoWindu. A vše v pohodě.
Je ale fakt, že když víc mrzne, že už nejezdim. A do mrazů by to už zimní tretry chtělo.
A co mas za teplo-tenky ponozky? Ja tu mam jen zimni Sensory a do tretry se uz nevejdou.
Sidi maji vepredu pruchudy a uz pri tech 10C mi pekne mrznou palce. Navleky to resi, ale ve vetsi zime to bude stejny. Mam je totiz vepredu roztrhany od podrazky. Navic mam pocit, ze bude zase zima od zeleza zespoda.
Tyhle:
http://www.vseprokolo.cz/cyklisticke-potreby...
Sneslo by to samozřejmě i ještě teplejší ponožky, ale teplejší ponožky, které by se mi do boty vešly jsem neviděl.
Jinak do těch teplot kolem 0 musí být návleky z nějakého neprofuku, aby se foukající studený vzduch nedostával do bot přímo. Pokud jsem vozil jen návleky sice celkem teplé, ale né z neprofukového materiálu, tak to byla bída.
Ale jinak samozřejmě zimní tretry jsou v zimě lepší. Mě od nich odrazují tři důvody:
- v zimě toho zase až tolik nenajezdim
- pořádný zimní tretry jsou hodně drahý
- potřebuju mít naštelované sedlo přesně na milimetry (výškové nastavení) a pokud střídám dvoje tretry, které nikdy nejsou přesně stejně vysoké, tak musím pořád přenastavovat sedlo a to mi nebaví
Teda to nastavení sedla, to mne udivilo. Fakt je tak znát rozdíl v podrážce bot?!? Myslela jsem, že v místě SPD je podrážka vždy stejně silná nebo je tam zanedbatelný rozdíl.
No, rozhodně je to zajímavé...
Spešly Sport 04 x Spešly Comp carbon 05 byl rozdíl cca 4mm, což už je na mě sakra hodně.
Hmm, tak to ano. To je fakt docela dost...
ráno nelých 5 st. a kolem vody mlha, že nebylo vidět k dalšímu mostu, kostky trochu kuzké. Zima mi byla jen na nohy, ale už jsem rozmrzla a odpoledne doufám bude trochu teplo.
Kolik bylo u nás na teploměru, to netuším, ale mlžný opar byl jen mírný a zima nijak zvláštní nebyla.
Jelo se parádně, nádherně se dýchalo. Z Letné byl úžasný pohled do údolí Vltavy zahalené do mlhy, ze které prosvítala rozličná světýlka pouličních lamp a neonů. Prostě krásné tiché podzimní ráno :o)))
Teda až na toho statného labradora v letenských sadech, co se dožadoval, abych zastavila a já jeho důrazných pokynů nedbala :o)))
a nezhřejeme se výjezdem do kopce? Asi to neprojde, složení je řekla bych dost lenivé.
Chceš říct, že odpoledne jedeš?!?
Já si myslím, že ten švih kolem Vltavy bude dostatečný :o)))
Tak u nás kolem 2 stupínků, vzal jsem poprvý zimní bundičku a bylo mi fajn, horší to bude odpoledne, včera jsem to zas neodhad, takže dnes nějaký jiný vrstvení, ale myslím si, že už to bude lepší. Horší to bude až začne padat to bílý svinstvo, to už pak pověsím kolo na hřebík.
u nas +1°C. Navíc mlha a inverze, takže v Říčanech pěknej smrad:o(( První tři čtyři kilometry mi byla docela zima, pak to bylo fajn a ke konci mi už bylo děsný vedro :o)
Cesta zpátky byla nádherná! Krásný počasí a trochu jsem si jí protáhl, protože jsem z kola viděl několikrát houby na kraji lesa a tak jsem nakonec zastavil. Bylo na večeři a zbylo i na snídani a to jsem nebyl dál než deset metrů od cesty. Chtěl jsem si vzít s sebou na víkend na šumavu kolo, ale kašlu na to a beru větší košík na houby :o))