Ohlizim se po novem ramu na kolo. Prohlizenim nabidek jsem zjistil, ze dost ramu ma uvedenou vetu z titulku. Nevite nekdo co to znamena? Z fotek se to moc zjisti neda. Muzu na tom rovnou postavit kolo nebo to musim jeste nekomu sverit na ohlodavani? Diky.
Řeknu to hodně laicky: není to opracované tak, aby byla zajištěna "kolmost".
Třeba u brzd: není-li to frézované, tak když tam našroubuješ třmen brzdy, tak se ti to nemusí dokázat vycentrovat - destičky budou stále škrtat nebo to bude i stále třeba přibržděné. Není to ale pravidlem - může to nastat pouze u některého rámu.
Asi se to nedá z tohodle pochopit, že jo.
Závěr: kup ten rám, normálně osazuj komponenty a s velkou pravděpodobností to bude ok.
Já bych takový rám naopak nekoupil, nebo bych ho před osazením komponenty odnesl do servisu s žádostí o frézování mufen a závitů.
To já bych ho nejdřív nenesl nikam a osadil tam ty komponenty, u kterých to frézování hrozí.
My skládali doma 3 kola - 2 rámy force + jeden merida - a bylo to naprosto v pohodě.
Jde o to že čela nejsou frézována tudiž se o ne můžeš maximálně pořezat nic víc.
Nejedná se o žádné vykřivené plochy.
Tak že by něco nepasovalo naprosto nehrozí.
Ale frézování dosedacích ploch vážně není jen nějaké grotování. Na to by bohatě stačil šábřík nebo kousek šmirglu. Zvlášť u Al rámu. Nepořizoval by se na to vercajk za tisíce.