Ahoj,
rád bych si pořídil nějaký držák na kolo, tak bych se rád zeptal, zda mi můžete nějaký doporučit?
Vzhledem k tomu, že mám kolo značky Author, zvažoval jsem nad tímhle:
http://cz.author.eu/batohy-brasny/brasny-na...
Trochu praktičtější mi ale přijde spíše něco jako je:
http://cyklisticke-brasny.heureka.cz/m-wave...
Chtěl bych to hlavně kvůli GPS v mobilu, tzn. použití né zas tak časté. Druhá varianta se mi zamlouvá o trochu více, ale nevím zda to takhle z toho kola při prudší zatáčce nespadne :-) Či zda se ten telefon dá ovládat přímo přes fólii. Pokud něco takového používate a jste s tím spokojeni, určitě mi dejte tip.
Děkuju
Hele, tohle tema tu uz bylo reseno 3x ci 4x.
Jde o zasadni rozhodnuti - mas nebo nemas vodovdorny foun?
Pokud mas, pak dle vseho nejlepsi universalni drzak, co fakt drzi je tohle
https://www.alza.cz/iottie-active-edge-bike-bar...
Drzi do stran i zezhora, kolo muzes polozit a foun nevypadne. Pokud nemas vodotesny, kup si ho, protoze vsechny ty futraly maji svoje musky, ktere poznas, kdyz pojedes par dni prutrzi.....
Pořiď si pouzdro co má uchycení více dopředu abys při kontrole mapy co nejméně sklonil hlavu, loni prodávali v Lídlu levně šikovné pouzdro a snad ho dají i letos, spojení s držákem jednoduchým klipem s bleskovým oddělením, do pouzdra vlezl mobil(samostatná přihrádka)+powerbanka+ peníze+doklady, při pauze u občerstení jednoduše odepnu a mám vše po ruce, při jízdě zapnu mapy.cz a občas kontroluji kam mířím, akorát to uchycení klipem ve středu pouzdra nebude vhodné na adrenalinovou jízdu cesta necesta. Ovládání i přes folii pouzdra. Volba pouzdra než držáku mi přijde vhodnější z hlediska možného poškození mobilu při pádu nebo nárazu.
Chlapi, vy se nepoucite.
Pouzdro (vodotesne) od cinaka (a to jsou vsechny, lhostejno kde je koupis) ma problem. V prutrzi zvlhne zip, nebo se dovnitr dostane kapka vody. Telefon trochu topi,tak se ti ta folie zamlzi a uvidis prd.
A hur, to vlhko a teplo z pouzdra udela pareniste, a nevodovzdorny telefon ti to zabije.
Tedy pokud jedes par hodin a ne minut.
Moje rada je vodotesny, a chces-li padat, odolny foun.
Protoze se snazim nepadat a ten drzak foun fakt udrzi, je uspokojive reseni pro telefon na riditkach plastove pouzdro zezadu a zestran, a na dotukove obrazovce mit nalepene ochranne tvrzene sklo,funguje, vymenil jsem ho uz 3x.
Sklo prasklo, displej vydrzel.
Vypada to asi takhle...
Teda nepoznám ve svém okolí nikoho, kdo by musel každou chvíli čučet na GPS a nezapamatoval si trasu tak aby se jen občas ujistil o správnosti směru(krom pustiny v terénu).Do mapy se taky kouklo jen semtam na neznačené křižovatce- pak je lepší řešení (než držák či nový voděodolný foun) zastavit a mrknout na jednodušší, ukrytý před pádem i deštěm- vždyť nejde o sekundy...;-)
Tady s Tebou nesouhlasím. GPS mi pomáhá hlavně při průjezdu velkoměst a nalezení té správné výpadovky. A vytahovat jej pokaždé z úkrytu si dost dobře neumím představit.
Na to ti ale stačí i hlasový výstup ne?
Souhlas. Kolikrát klikatíme takovýma neznámýma řitěma, uličkama, rozceztíma. Ani na to není potřeba velkoměsto, stačí členitější vesnice a terén.
....však nečekané poznání neznámého má cosi do sebe, ne? Proč se furt honit? Pokud jde o velká města, těm se pokud možno vyhýbám a když už není vyhnutí, jedu podle odhadu- zatím jsem nebloudil ani nezajížděl. Je třeba být furt ve střehu před auty, koukat na řazení před křižovatkou a ne ještě do GPS- a když už zastavím, tak se taky "obtěžuju" sáhnout do kapsy a jen se ujistit....;-)
Proč se furt honit, ale taky proč se furt kochat ? Někdy tak a jindy onak. Třeba při přesunu odněkud někam hrábnu do pedálů, nezdržuju se pak študováním mapy, mrknu na budík na řidítkách. A pak tam někde se courám, kochám, bloudím... :-)
Pokud nemáš vynikající paměť na mapu, trasu a odbočky, tak tě ujišťuju, že nejpozději na 3. odbočce zastavuješ a hledáš kudy tudy a pak stále častěji.
Pokud jedeš po hlavní silnici nějakého čísla s dálkovým jasným směrem, tak navigaci opravdu nepotřebuješ. Takhle jezdím roky autem a celkem to jde, ale ne mimo jasně značené cesty.
Pokud pojedeš po silnici, tak souhlas. Křižovatky jsou vzdálené, je jich pár a jsou zcela zřejmé. To se dá bez problému dopředu zapamatovat. Pokud pojedeš po neznačených stezkách, tak budeš mít problém vůbec tu správnou křižovatku identifikovat. V tu chvíli nebudeš navigován, ale budeš tu navigaci používat jako mapu s ukazatelem, kde se nacházíš. No a budeš mít potřebu do toho často koukat.