Ahoj, doteď jsem myslel že se stačí řídit podle průměru kola-u 26" to tak bylo-ale mám nově 27,5" a tam tomu evidentně tak není. Už podruhý jsem koupil duši která je už od pohledu ÚZKÁ. Vidím značení 28/40-622/630 (Průměry 27,5 nikde nevidím takže kupuju 28). Nejdřív jsem myslel že se duše po dofoukání roztáhne po celém průřezu pláště což se stalo ale asi ji takový tlaky už nesedí protože po 30 kilákách plíživej defekt. Dál už se mi ji nasazovat nechce. Jak to teda je s těma šířkama, jezdí někdo úspěšně tyto úzký duše na MTB? Případně co na té duši v krámě musí být za čísla aby v MTB ráfku seděla tak akorát, dík za info.
Na 27.5 se prodávají duše. Mají rozměr 584 a k tomu pak honíš průřez podle použitého pláště. Ty jsi tam dával duši do crossového kola, pro poměrně tenký plášť. jestli tam máš "balony", tak duše byla pěkně přešponovaná.
např. : http://www.kupkolo.cz/duse-schwalbe-sv21-27-5x1...
Jo to by mohla být ona. Udivuje mě že jsem tyto průměry nikde neviděl, v kamenných obchodech se běžně prodává 26-28-29 což mě zmátlo.
Nesmí se pomíchat značení průměrů kol v palcích 26", 27,5", 29" a značení průměru samotného pláště v milimetrch (u tvých duší rozsah 28 až 40 mm).
Jinak koukat i po rozměrech průměrů kol v mm
26" = 559
27,5 = 584
28 = 622