Termín: 15.09.2012
Místo: Praha, Oddechová louka U Soutoku, Praha 12
Všechny, kdo si chtějí prodloužit prázdniny, bychom rádi pozvali v sobotu 15. září na oddechovou louku U Soutoku, kde se bude konat tradiční akce Pražské cyklozvonění.
Z několika míst Prahy vyrazí cyklistické pelotony, které budou společně směřovat na soutok Berounky a Vltavy. Tady se bude…
Moc se vás zatím k akci nepřihlásilo :-O, přece mě tam nenecháte samotnýho ;-)
Já se domluvila až teď v sobotu, takže tam budu.
Ale autmo :o)))
Zvonek si ovšem přivezu :o)))
To je takove hodne cykloaktivisticke :o)))
...hoj ...jedu v 10´30 z křižovatky cyklostezek u dětského hřiště v ulici Na Mlejnku...tak taky jsem zvědav...zda nepojedu sám...což se doufám nestane...:-)))...
Já bych se rád zúčastnil, jsem zvědavý, jak to bude vypadat za vodou, ale má to z ruky...
To jsou jen výmluvy :o)))
V pátek busem na jih a v neděli zase nahoru.
Mimochodem - říkal jsi, že nejsou žádné přímé spoje, ale teď jsem koukala, že SA jezdí stále přímou linku Praha - Oslo, takže do Švédska se lze dostat celkem bez potíží a tam vlakem.
Jak jsi to spojení hledal?!?
ehm, nechci ti do toho rejpat, ale Oslo je v Norsku a ne ve Švédsku...
No to ano, ale tahle linka tranzituje Švédsko a má tam 3 nebo 4 zastávky.
To by jsi se taky musel kouknout do jízdního řádu :o)))
Myslím, že naprosto ideální by bylo jet s tím do Göteborgu, kde to staví přímo u vlakovýho nádraží, a odtamtud pokračovat na sever Švédska.
Aspoň já bych to takhle řešila, páč přestupů z bagáží bych chtěla mít co nejmíň.
Nenapsal jsem, že jezdí do Osla? http://www.nakole.cz/diskuse/15424-s-bananem-na...
Ale pro mě jede strašně hloupě a v blbé dny. Objektivně nejrychlejší bylo jet z Kodaně (což popíšu záhy v blogu, možná), protože tam jezdí přímý vlak do Linkopingu, kam jsem měl namířeno. Zatímco studentem bych musel strašně hloupě přestupovat. Z "Jeteborj" je to do Linkopingu asi 5 hodin cesty, zatímco z Kodaně tři :-D Jo a eurolines měli akci s O2, která mě zařídila hodně levný lístek :-D Už to máš?
Ochutnávka z odpoledního programu:
- Poradna pro jízdu do práce nebo do školy na kole – cyklomapy Prahy s vyznačením stezek a tras, mapy tras Greenways, katalogy objektů s certifikací Cyklisté vítáni, informace o novinkách v pražské cyklodopravě a nových dopravních značkách pro cyklisty.
- Cyklistická dílna Bajkazyl – servis kol zdarma (v rámci akce účastníci zaplatí pouze použitý materiál), workshopy věnované opravám a údržbě kol.
- Cycle Chic – jak obléci kolo a sebe pro cesty po Praze.
- Přívěsné vozíky za kolo – nová pravidla platná od května 2012.
- Škola bezpečné jízdy po Praze – základní pravidla pro bezpečnou jízdu na kole, dětské dopravní hřiště, znalostní kvízy, dětské řidičské průkazy vydávané Městskou policií Praha (doporučujeme přinést s sebou 1 průkazové foto).
- Testování elektrokol – vyzkoušení modelů z půjčovny PREkolo.
- Ukázky první pomoci.
- Výroba džusu šlapáním do pedálů jízdního kola.
- Hrátky s vodou – síla vody na maketě vodního mlýnu, vhodné použití pitné a dešťové vody, jak zahřívat či ochlazovat město na příkladech termosnímků z Prahy.
- Výtvarné dílny.
- Projížďka na lodích po Vltavě.
- Ukázka a vyzkoušení hasičské techniky.
- Soutěžní stanoviště pro děti.
- Občerstvení – originální jídla domácích kuchyní z Gruzie, Afghánistánu, Arménie, Íránu, Běloruska z dílen InBáze Berkat, vegetariánské občerstvení, čerstvě pražená káva Fair Trade…
mám to pod kopcem, ale nemám tyhle hromadné akce ráda, ale možná bych se mohla přijet podívat, uklízet a vařit můžu jindy. Dokonce mám od ortopeda písemně, že mám jenom jezdit na kole, v pondělí mi musel opíchnout koleno a berle jsem odhodila teprve ve středu.