reklama

Sezóna cestovatelských veletrhů a festivalů začne příští týden

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Zima je období, kdy většina z nás oprašuje mapy, pročítá staré deníky a uspořádává fotografie z dovolené. Zároveň je to ale období, kdy se plánují cesty k novým horizontům. Příslibem blížící se letní sezóny jsou cestovatelské veletrhy a festivaly. Kde všude můžete načerpat inspiraci na dovolenou...

Budou přívěsné vozíky za kola konečně legalizovány?

V České republice dnes jezdí tisíce vozíku, většina z nich je dovezená z Německa. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Přestože na českých cestách jezdí tisíce dětských přívěsných vozíků za kola, naše zákony se k nim stále neznají. Od příštího roku může být vše jinak. Ministerstvo dopravy připravuje návrh novely silničního zákona, který by měl mimo jiné upravovat problematiku vozíků. Naše země by tak konečně dohnala legislativní zpoždění, které má vůči ostatním zemím EU. (aktualizováno 19. 1. 2011)

Přeprava dětí na kole – sedačky, vozíky nebo nákladní kola?

 (Tomáš Cach)

Český parlament by měl v roce 2011 rozhodnout o dalším osudu cyklopřívěsů, které slouží k přepravě dětí. Podívejme se, v čem se vozí děti u našich evropských sousedů.

Jak na výběr správné přilby

 ()

Cyklistická helma musí na hlavě především správně sedět. Jak nesáhnout vedle při koupi nové přilby a jak ji správně nosit, poradíme v dnešním článku.

Sametová revoluce v cestování

Dnes je možné přejet na kolech celou Evropu. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Devizové přísliby, zvací dopisy a kádrování „politicky spolehlivých“ osob – pamatujete? Výročí sametové revoluce je příležitost ohlédnout se za dobou, kdy celá republika byla obehnána dráty a my jsme mohli na kole vyrazit maximálně na chatu.

Bike Brno 2010: Mladá krev na kolech

Na veletrhu byla výrazně zastoupena nová generace cyklistů, stejně jako nabídka pro ní. (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Baby boom posledních několika let se nevyhnul ani cyklistice. Šatny ve školkách jsou zaplněné odrážedly a koloběžkami, počtem prodaných dětských cyklopřívěsů jsme se v Evropě vyšvihli na přední místo. V současné době probíhající veletrhy Sport Life a Bike Brno se otevírají mimo jiné rodičům s dětmi. Na brněnském výstavišti jsme se podívali, jaké zajímavé novinky přivezli výrobci a prodejci dětem.

Cyklistická přilba – povinnost nebo volba?

 (Jitka Vrtalová, NaKole.cz)

Následující článek se bude týkat vás všech, kdo jezdíte na kole, ale přesto vás rozdělí na několik skupin. Helma na hlavě (a přeneseně i v hlavě), to je oč tu běží. Jezdit s přilbou, všude nebo jen někde, všichni nebo jen někteří? Nad těmito a dalším otázkami se zamyslíme v tomto článku.

Slavnost Zažít město jinak zahájili velvyslanci tří států s ministrem dopravy

Projížďka Prahou na kole za účasti ministra dopravy Víta Bárty. (Auto*Mat)

Pouliční slavnost spojenou s uzavřením části Prahy 2 pro automobilový provoz pořádá již tradičně občanské sdružení Auto*Mat. Akci, která je součástí Evropského týdne mobility, zahájili velvyslanci Dánska, Nizozemí a Rakouska spolu s ministrem dopravy Vítem Bártou a radní Prahy 2 Aleksandrou Udženija. (aktualizováno 30. 9. 2010)

Jak se dělá Cyklozvonění

Účastníci se zapsali do knihy rekordů, když tlačítka cyklistických zvonků současně stisklo 387 cyklistů. (Václav Vrtal, NaKole.cz)

V neděli 19. září 2010 se konal 4. ročník akce Pražské cyklozvonění, na kterou se sjela tisícovka účastníků v celkem sedmi pelotonech z různých míst Prahy. Účastníci akce potom společně překonali rekord ve zvonění na cyklistické zvonky. Jen málokdo ale ví, že celou akci organizačně zajišťovalo naše občanské sdružení NaKole a že při jeho přípravě vydatně pomohli i spolupracovníci NaKole.cz. Přečtěte si, jak vznikalo Pražské cyklozvonění.

Po Labské stezce s vozíkem

 (NaKole.cz)

Pro rodiče, kteří své ratolesti vozí v přívěsném vozíku, máme další tip na pohodový jednodenní výlet. Tentokrát se vypravíme podél Labské stezky v srdci Českosaského Švýcarska.

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 Další »
Blogy

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

 ()
4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme peníze na obživu, tak se nedivte, že se nám po jídle nechtělo „civilizaci" hned zase opouštět. Ještě jsme si chtěli někam zajít na kafe (tedy na čaj) a trochu otdychať. Moc možností tu…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

 ()
3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti alespoň malou satisfakci - byl tu jediný McDonald za celou cestu. Tedy - v Almatě jsou celkem asi čtyři a nám stačil jenom jeden, zas takoví fanoušci nejsme :-) ale mám na mysli, že pak nikde…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

 ()
2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu v Biškeku, konzumovali večeři, první jídlo v Kyrgyzstánu, a rozhlíželi se u toho kolem sebe. Ne že bychom se v těch asijských obličejích vyznali, ale že se všude pohybovala jenom mládež, a…
Peggy | 28.04.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 1. část

 ()
Sen o krajině s jurtami a divokými koni 1. část - Cesta do budoucnosti Na úvod... Naše první cesta s koly letadlem. Jiní cykloturisté se takto přepravují dávno a běžně, já ale měla z létání strach. Nemám celoživotně ráda výšky a otevřené prostory, ale jednoho dne jsem si řekla: nemládneme, síly a…
Peggy | 24.04.2024

Z Linze do Budapešti přes Alpy

 ()
Linz - Budapešť, 2. - 14. 7. 2023 Po velkém úspěchu s cestou z Bratislavy do Splitu a mém sólu kolem Polska, bylo potřeba se podívat po další výzvě. Koukám do mapy, vzpomínám, jaké že to mám cyklo sny, až mě z toho vytrhne Peťa s dotazem, jestli jsme vůbec byli v Budapešti s kolama?No vida, na kole…
Monolema | 16.04.2024

O čem se mluví:

Komentáře k blogu Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část včera v 23:00
Vyjížďky, srazy, akce Návrhy na jarní sraz 2024 včera v 22:47
Technické rady Výběr radaru na kolo, značka, mobilní app včera v 22:28
Vyjížďky, srazy, akce Přes Písecké hory na kole i pěšky včera v 22:10
Ostatní – cyklo Jaké to bylo 146. včera v 21:50
Trénink a zdraví Co vás zaujalo 278 včera v 20:55
NEcyklo Ukrajina 43 včera v 20:27
Ve městě na kole Pujčení kola v Paříži včera v 15:27
[ Nahoru ]
e-mail:
heslo:
  zapamatovat

NaKole.cz se právě projíždí

172 cyklistů (2 přihlášení)

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 4. část

4. část - Chtěla jsem Kyrgyzstán, mám Kyrgyzstán... Podepsaly se na nás únava, hlad a stres, jestli seženeme…
Peggy | 06.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 3. část

3. část - Krát dvě to mělo bejt Čtvrtý den od startu jsme vjeli do velkoměsta, do Almaty. Zde měly děti…
Peggy | 02.05.2024

Kazachstán a Kyrgyzstán 2022 - 2. část

2. část - Welcome to Kazachstán!   „Tahle země není pro starý!" všimnul si Luděk, když jsme seděli v bufetu…
Peggy | 28.04.2024