Dobrý den, moc mě zajímá obec Jinočany.
Kybych napsal, že tam chceme jít bydlet, co by jste mi na to řekli ???
Zajímá mě hlavně dění v obci, občanská vybavenost, kulturní vyžití, kam se dá jet v okolí na kole, kam jít na procházku atd. Prostě vše co se tam děje, nebo neděje.
Moc dík Kolínovic
Drahý Kolíne, od Středokluk to je do 15 km, takže je to ideální místo. Jinočany jsou asi 3km na Stodůlky, jezdí tam celkem často busy myslim, že k metru na stodůlky, který sou obecně občansky vybavený dost.
Jinočany samy o sobě jsou pěkná vesnice. Na ch.kulturní dění v obci se ti zeptám místní, ale nestěžovali si.
A teď to nej! Z Jinočan je kousek do prokopáku, na Zličín i celkem k Berounce, na Kačák to taky vůbec není daleko. Já tam jezdim rád, je tam krásně. Ideální místo k žití.. :-)
Ahoj Banáne, moc dík za info. Jmenuji tě informačním důstojníkem.
Když něco zjistíš, dej vědět.
Jinočanama projíždím s Arabici vždy,když vyrážíme z Barrandova na Rudnou,Svatý Jan pod Skalou,Červený Újezd,Loděnice,Kačák apod,jako dobré místo k žití doporučuji,Jinočanští svoji ves neustále zvelebují,se srovnáním o 10 let zpět je to velká změna k lepšímu.Je tu výborná pizzerie,zahlídli jsme zmodernizovanou poštu,u rybníčka sice hospoda dle ušmudlaného vzhledu třetí kategorie,ale snad jsou třeba někde další,nevím.když tak doporučuji v sousedním Ořechu restauraci Rapír.Prostě ten okres Praha-západ má neopakovatelné kouzlo pro cyklisty,což je znát zejména od jara do podzimu,kdy těmi místy projíždí denně houfy cyklistů a Jinočany se Zbuzanama a Ořechem slouží jako průjezdní místa do Českého Krasu.Nyní,řekl bych,že po zdejší krajině se dá pohledět se zalíbením,ale kdoví co během dalších 10 let s ní udělají,modlím se,aby zásah do krajiny byl co nejšetrnější,nejlépe,kdyby investoři s ní již nedělali nic a nechali ji na pokoji a šli raději hrát karty či se odstěhovat do Kazachstánu,tam jim budou líbat nohy.Zde aspoň odkaz na stránky obce:http://www.jinocany.cz/