jeden můj kamarád, Jožka, si na podzim pořídil MTB a docela ho to chytlo. Chystá se ne svůj první závod (krátká Šela) a furt mi olizuje mozek. Na tuto neděli jsem mu slíbil vyjížďku na které mu půjčím kolo s pořádnou vidlí a gumama (ať ví co je sjezd), brzdy jen V-ka, ale ty nejsou tolik potřeba (a hlavně zatím nemám na hydry) ;) Bude nabrífován (čupr novotvar co?) základní technikou jízdy- postoje, šlapání, tep atp.
Čekám asfalt do 20%, dost možná nějaký freeride (nicméně na klasickém XC hardtailu, takže žádná divočina) kolem 50km (tohle si říkám vždy a pak natočím trojmístnou cifru, tentokrát ale budu mít brzdu...) žádný chrtění. Hospody sporadicky. Rozhodně nestojím o cykloruristickou vyjížďku od hospody k hospodě.
Pokud taky uvažujete, že byste chtěli zkusit první závod a necítíte se na to, připojte se, získáte motivaci a pár základních rad. Jestli se nechystáte na závody, ale rádi blátíčko až za ušima (a chcete se mi chechtat za zády do obličeje jaký blbý to mám slinty) a chcete se jen rekreačně projet, taky vítáni.
Trasa zatím neznámá, ale jsme oba ze severu Prahy, zatím uvažujeme o vlaku a okolí Jizery. Klidně i Brdy, fakt zatím nevím....
Helma a MTB nutné, crossy neberu. Lékař se šitím vítán.