Ahoj!
Jen tak pro pobavení připisuju nějaký slang, který jsem našla na internetu. Ale jsou to věci, který jsem na cetě nikdy neslyšela. Máte něco skutečně "z praxe"?
Do kopce se „prestiží“ = soutěží, kdo bude nahoře první
drž si odlep =nech si mezeru, odstup od kola před sebou
byl to pěknej polet - dal jsem si pořádně na dr*ku
jet šíšky - jet hodně rychle, jet kaši - jet ještě rychleji.
Jet podlahu - bez jídla, když máš fakt hlad, že se ti zdá i o jídle, který by sis nikdy jindy nedal
Tady je toho víc:
http://www.bajk.cz/web/data/slovnik.asp?pismeno...
Ale tazatelka si nesmi zapomenout v tabulce vpravo nahore prepnout volbu na "slangovy slovnik", to je asi to, co ji zajima :o)
A po zvolení slovníku kliknout na tlačítko "go".:-)
_____Jet podlahu____ - znamena jet absolutne naplno a bez respektu,ne to co si psala:)
Tak tohle mně pobavilo nejvíc : Holohnát - cyklista s oholenýma nohama
Mně se už hrozně dlouho a stále víc a víc líbí výraz "kriplplacka" ;-)
:-) Tu používám skoro nejčastěji.:-)))
Nejčastěji, znamená pořád ? Máš na kole ještě nějaké jiné převody? :o)))
To víš, že mám, ale skoro jako zbytečnej balast.:-)))
Proč vozíš s sebou zbytečnou zátěž ? Já mám na zadním kole takové zvláštní zařízení, o kterém jsem si myslel, že to je ten Rohloff speedhub. Ale kdoví co to je. Je to velké, těžké a je na tom napsáno Torpedo Moskva. Asi to odmontuji, kdo se s tím má pořád tahat. :o)))
Žádná zátěž není zbytečná, v ruksaku vozím ještě náhrobek a v nosičovejch brašnách pytlíky cementu. Těžko na cvičišti, lehko v žárovišti.;-))
Co je na tom náhrobku napsáno ?
Tak krátce jel jsem
na kole s Vámi,
hle, tu se cesta dělí,
brdové špalíky
mi na křižovatce
píseň nedopěly.
:o))))
zn. darujem brzdové špalíky
Vozíš zbytečně moc zátěže - stačí pytlík vápna :o)))
A kdybys nevěděl jak použít, tak si najdeš pěknou loučku a rovnoměrně se posypeš :o)))
áááááááá
koho že tu zase nenajdem
pořádně a jako vždy OT???
No koho asi?
není diskuse
bez radky s OT
radko, nezlob se, jsi tak ujetá nebo tak blbá?
nebo obojí?
kdybys měla alespoň humor?
smailík :o))) je asi tvé maximum, že jo?
kdy to pochopíš ?
Podle budhistů je neschopnost tolerance názorů ostatních lidí
důkaz duševní zaostalosti.
Nejen podle budhistů.
Jsem tak blbá, takže to nepochopím nikdy...
Co to má bejt?- kriplplacka... Dík
Tady si to najdi ;-) Ale pozor, mají tam pravopisnou chybu, takže hledej "kryplplacka"... http://www.bajk.cz/web/data/slovnik.asp?pismeno...
Chlapi, osvětlete ně to...
Slangový slovník na bajku znám, ale tohle jsem ještě nepochopila, píší:
Jet jedna jedna - Zařazený nejmenší převodník a největší pastorek. Poslední záchrana nás máček. Viz také "Jet španěla".
- no a jet Španěla vysvětlují: mít zařazen největší převodník a nejlehčí pastorek.
Tak mám pocit, že jet Španěla popsali mylně. Nebo fakt nechápu?
viz. http://www.bajk.cz/web/data/slovnik.asp?pismeno...
Tak to rozhodně museli poplést. Alespoň pokud tím "nejlehčím pastorkem" mají na mysli "největší". Protože to by potom "jet Španěla" znamenalo "rozpojit řetěz bez pomoci nýtovačky" :o))) Otázkou zůstává, jestli je Španěl opakem jedna jedna, nebo synonymem.
http://clanky.cyklokatalog.cz/index.php?clanek...
Takže je to skutečně ta horší varianta, tzn. způsob jak roznýtovat řetěz bez nářadí a za jízdy ;o)))
No já bych to spíš chápala tak, že je to naprostá "guma", pro kterou je řazení "španělská vesnice" a tudíž řadí ten nejblbější převod , jaký vůbec může (zpravidla řadí 3 - 1, tedy velký tác a velký převodník).
Pokud vím, tak tohle opravdu dělají naprostí začátečníci, kteří nemají o kole a jízdě na něm ani ánunk...
Je to prostě "Španěl"...
Řazení 1-1 se říká celkem běžně "kašpárek", pokud vím...
španěl = kašpárek (pravděpodobně kdysi v minulosti točili španělští závodníci vyšši frekvence než ostatní. Teď to dělají američani. Takový Armstrong točil 90 i do kopce...)
Jinak tác=převodník ;)
Velká-velká řadím ve sjezdech- šaltr se přitáhne blízko k zadnímu kolu a jde hodně nahoru. Takže pak nedopadnu jako kolega z HH Smíchov:
BAJKOVÁ
Ptáci zpívaj píseň jarní
Takovou tu unylou
všichni doma čas svůj marní
já si svištim za milou
Snad sto stupňů,ta hra stínů
Černý brejle, novej dres
A já debil,vůl a magor
Urval šaltr vo pařez
Jako "nejlehčí" se neposuzuje pastorek podle váhy ale podle největšího počtu zubů.:-) Nejezdí se kvůli extrémnímu křížení řetězu (i při správné řetězové lince, natož při špatné, zejména když je delší osa šlapcího středu) a kvůli téměř vodorovné poloze ramínka přehazovačky.