Termín: 25.09.2025
Místo: Strážnice,
Tož, milí přátelé kol všeho druhu, Vánoce jsou za námi, za chvíli jarní sraz, prázdniny a je tu podzim. Nejvyšší čas Vás pozvat na Podzimní sraz, který se bude konat v kempu Strážnice (www.camp-straznice.cz) 25.9. - 28.9.2025.
Chatky jsou různorodé, proto nechť si každý vybere a rezervuje dle…
https://www.camp-straznice.cz/
Přidávám odkaz,tady snad bude fungovat.
Čas rychle běží, ani na kole jej nemůžu dohnat, bude to chabou fyzičkou. :-) Připomínám nutnost rezervace chatky do konce června, heslo Nakole. Chtějí zaplatit zálohu, tak s tím počítejte. Chatky jsou s různou úrovní výbavy, proto nechávám na každém, ať si vybere, která bude vyhovovat a zarezervuje sám. Několikrát to takto zafungovalo, tak to jistě klapne i nyní. Děkuji za pochopení a hrrrr na ně. :-))
Díky za připomenutí. My jsme si dnes rovnou rezervovali tu dvoupokojovou chatku. V objednávce u všeho píšou bude upřesněno, tak snad je to OK.
i ja už mám rezervaci na dvouluzkovou chatku,přijedu ve čtvrtek!
Výborně, už se na tebe těšíme. :-)
Připravuji si náš kalendář akcí na letošní cyklosezónu a mám dotaz k termínu podzimního srazu. 25.9. ve čtvrtek je nájezd účastníků do kempu? Nebo už mám počítat s nájezdem 24.9. a ve čtvrtek 25.9. už bude první vyjížďka? Musíme si podle toho zařídit dovolenou.
Oficiálně sraz začíná ve čtvrtek odpoledne. Ale jestli chceš přijet dřív, samozřejmě můžeš.
Uvažovali jsem udělat ho delší, ale bylo by potřeba víc dovolené, když svátek vychází na neděli.
Včera jsme byli obhlédnout kemp. Paní na recepci mi i půjčila klíče od dvou chatek, abychom mohli nahlédnout. Malá chatka bez soc. zař. ujde, ta větší byla pěkná. Kuchyňka, plně vybavená,společenská místnost velká. Jen špatná zpráva hlavně pro Radka, kola nesmí do chatek. Jsou k dispozici kóje pro tři kola za 90,-Kč na den. Jinak u každé chaty je stůl s lavicemi, kolo není problém zamknout u stolu nebo u zábradlí.
Restaurace funguje, pivo čepují.
Která chatka byla ta "větší", nevíš?
Do malé známé čtyřlůžkové bych mohl chtít dostat kolo nanejvýš kdybych tam být sám. A to už vychází líp nejmenší dvoulůžková s komfortem. V ní se těžko budeme chtít mačkat dva, takže předpokládám, že při takovém luxusu se kolo prostě vejde.
Pokud by jste někdo nechtěli na srazu jet s většinou pohodové trasy "skoroporovině", pak je možnost si trochu zařádit v terénu a využit množství pěkných trailů v okolí.
Trail centrum na Lučině se nachází asi 9km od kempu.
https://www.trailoflife.cz/
Povytahuji téma, konec června se blíží. Kdo chce přijet, je třeba objednat chatku.
Počasí je objednáno, snad bude i vyslyšeno.
Vinohrad je obsypaný, hrozny zatím vypadají skvěle, burčák bude.
Mám volné dvě místa v chatě pro kluky, můžou být i dvě holky, když jim nebude vadit společná sociálka s kluky. Chata má dva pokoje.
Vyzva - je mezi nami nějako Lenka Pavlicová?? Volala mi paní z kempu , že došla zalohová platba a paní neví ke komu ji přidělit...takk mi volala zda ji nezname... toť vše a brzy ahoj Standa
Opravuji, jedno volné klučičí místo v chatě.
.... je to mimo mísu, ale....
Když jsme byli na základce, na druhém stupni, tak jsme se oslovovali pánové a dámy. A jak stárneme jsou z nás zase klucí a holky. A je hrozně vtipné to číst napsané, při běžném hovoru to tak nevyzní :-)
Jo, to máš pravdu. My se pravidelně dvakrát do roka scházíme s pěti dalšími kamarádkami z gymplu. Dokud jsem měla doma děti a hlásila jim, že mám sraz s "hokama z gymplu", znělo to normálně. Když jim to teď občas napíšu po "vocapu", tak mě to vždycky praští do očí. :-D
Tý jo, co si mám představit pod pojmem "hrozně vtipné"?
.... hele Pepiku, není nutné si něco představit...když ti to nejde nech to plavat...
jde mu asi o formu spojení- spíš "sedí" velmi vtipné. ( k hrozně patří spíše nebezpečné,rychlé ap.). Málokdy si uvědomíme, jak je zaužívané slovní spojení nelogické a odporující si....
Mnohdy si to uvědomuji taky, protože vždy oslovuji kolegy "chlapci" :-)
Hrozný = vyvolávající hrůzu, děs
https://www.nechybujte.cz/slovnik-soucasne...
Hmmmm... člověče teď jsem si dal k večeři zeleninový salát a byl hrozně dobrý. Aby taky ne, když mám zeleninu z vlastní produkce :-)
.... a prosím Plusjedničku, aby ty moje plky smázla... díky ...
...ta zelenina je asi hrozná- když salát z ní je hrozně ... :-) Nebylo by lepší použít "velmi .., znamenitý, výborný, velmi zdravý" ap. ?
Matikářka na gymplu nás oslovovala Chlapci a děvčata.
Jednou na začátku hodiny reagovala na šum ve třídě: No tak uklidněte se, chlapci, děvčata, Běhounku!
Přišlo mi to hrozně vtipné.
Né že bych dělal chytrého, určitě jsem :-D Ale na Slovácku běžně dojdeš mezi přátele a zahlásíš mezi dveřama "Nazdar děcka!" . Otázka je pak zbavení toho zvyku při přestěhování, v kostele mi to nezkousli :-D
Tento týden máme ostrou přípravu na sraz. Po týdnu s touhle tlupou se budeme opravdu moc těšit na srazovou pohodu s Nakoláky :-)
Nebudeš je brát s sebou na sraz? Že bych vymyslel nějaké dětské trasy. :-)
Neříkej dvakrát, už krom Klárky na kole jezdí všichni :-)
Svezení vláčkem po zahradní železnici by se jim líbilo. Snad to klapne, mám jim ještě zavolat. Ale za fungl novou výpravku musí.:-)
Pěkná smečka štěňat :-))
Zdar,
bolo by fajn niekam zavesit trasy, nech sa vieme pripravit :) Trojkolky s stvorkolky by mohli mat s niektorymi terenmi problem :)
Palo
... nestahuj kalhoty, brod je ještě daleko :-)
Organizátoři nejsou na srazu poprvé a jistě s touto alternativou (vícestopé šlapohyby) počítají. A do sklípku půjdem stejně po svých :-)
Je podzim, všichni máme natrénováno, tak můžeme " ísť aj hore kopcom" :-)
Tak to preformulujem, nech vieme na co sa mozeme tesit :)
Snad to nebude tak drsne ako na Mikulcaku, kde sa protacaly predne kolesa 4 kolek. Straznica a blizke okolie je v rovine ( okrem Radejova, Zlatnickej doliny atp.) .... :)
A co ty Bílé Karpaty na blízku?
Vždyť přece Radějov a Zlatnická dolina jsou na chvostu Bílých karpat. A tadyma se projet v pohodě dá, sice nevím jak čtyřkolky např. cesta z doliny (SK) na Mlýnky (CZ) kudy jednou vedla trasa na JMS. Ale každopádně Východní Morava není žádná Vysočina. Tady rovina je. A když chceš kopce, mosíš si kůsek popojet. Cesty aj i c.z. sů tu pěkné. Aj v těch kopcoch. A za mě já beru za Bílé Karpaty Javořinu , V. Lopeník atp. To jsou kopce. U Strážnice jen kopečky = nuda. A když chceš možeš ešče na Chřiby. Ale pravda je že nejezdím na MTB. Ale na Azub Max na kterém se do velkých terénních stoupáků lesem moc nedá.
Trasy budou, vydržať. :-)
Pátek delší varianta: https://mapy.com/s/covevukanu
Kratší varianta: https://mapy.com/s/mamulezebo
Sobota: https://mapy.com/s/pubukajuma
Kdo bude chtít v neděli: https://mapy.com/s/nujehezago
Skvělé, díky. Jel by se někdo podívat na Velkou Javorinu? Lelku, co ty?
Já jsem pro každou srandu, jen to není úplně blízko a nějakých 800 m nahoru, což je bez velkého zdržování na celý den.
Příští rok na český Lehosraz 2026 chystáme tu samou jahůdku, ale výrazně pochybuju o větším počtu než 5 takových dobrovolníků :-D
Javořice
https://mapy.com/s/mahoturohu
Bohužel z Javořice není nikam videt,ale je tam krasne ano v Žirovnici byl sraz a jeden jediný den bylo bez deště a jeli jsme přes Javořici na běd do Telce
Javořina je na pohodu - skoro až nahoru vede asfaltka s mírným sklonem, kterou v horní části střídá štěrková cesta. Ze slovenské strany je asfalt až nahoru, jen sklon je větší.
Možná trasa: https://mapy.com/s/jotuzusude
Lepší je horské kolo, kvůli hřebenovce přes Durdu. Na krosu bych dolů raději jel po modré přes Vadovskou na Vápenky (cesta částečně zpevněná).
Pokud bude možnost nechat v neděli v kempu zaparkované auto až do odpoledne, pak si s Ivou projedeme tuhle "malou Javořinu" přes Kobylu s návštěvou větřáku u Kuželova.
https://mapy.com/s/nehakamela
Právě tam probíhá rekonstrukce a vstup je částečně omezený. Ale mlýn by měl být přístupný.
Když už budete na Kobyle, můžu doporučit zajet si ještě kousek na rozhlednu Žalostinná. Rozhledna je sice malá , ale rozhledy stojí za to. Jen tam pořád fouká. :-)
a bude ještě stát? Všechny okolní rozhledny bez údržby už su tu neni-byly sneseny )-:
Neboj, zatím ještě stojí. :-)
Tahle varianta vypadá dobře, asi bude zahrnuta do plánu.
https://mapy.com/s/fecojotovu
Malá změna trasy. V Moravské není možné se najíst, neb burčákový pochod a v hospodě očekávají pohromu. V Mikulčicích to půjde.
Už se nám to blíží a vypadá to čím dál zajímavěji. Předpověď počasí se mění co chvíli, ta poslední k lepšímu a tak to i zůstane. Sem řekla!:-) Jarda ochořel a přiznám se, že já trasy nemám projeté. Trasy jsou zveřejněny, navigace funguje, jistě trefíme.
V pátek máme domluvené poježdění na zahradní železnici až na 15. hodinu. Kdo nebude chtít trávit čas u kafe nebo piva, může si vyjet ke kostelu sv. Floriána. https://mapy.com/s/gazomokazu
Bude to trochu zdlouhavé, nezapomeňte světla.
Kde jsou plánované obědy na jednotlivé dny? Nějak to nedokážu z tras pořádně zjistit.
V pátek ve Bzenci U lokálky a v sobotu v Mikulčicích U Peruna.
Volala jsem do kempu, chaty budou připraveny již dnes, takže zítra můžete dorazit klidně už ráno. Pro opozdilce také není problém, po pracovní době recepční je na recepci hlídač a ten vydá klíč od chaty. Když bude zavřená brána, vejít malou brankou a hlídač bránu odemkne. Ve Strážnici je skanzen, muzeum, možno zajet do Petrova do sklípků Plže na lov burčáku. Jistě se tam dá zabavit.
Takže survival?
Ráno se rozdají mapy a kdo večer dorazí, dostane medaili :o)))
Já se snad začnu i těšit :o)))
Na co v dnešní době mapy? Dostaneš gps souřadnice několika průjezních bodů a trasu si naplánuješ sama! To musí stačit. :-)
Navigaci budu večer přepájávat kvůli akumulátoru, ale na trasách mi chybí otočné body s cukrárnama. To je úplně, ale úplně demotivující :-D
Burčák je taky sladký, to musí stačit.:-p
Ještě něco sladkého bude...
Jejich vůně zrovna dýchla až sem ke mě :-)
Nějaká cyklistická svatba?
Ne, běžný standard od plusjedničky :o)))
Už je to i blbé, ale dostala jsem hlášku, že v plánované trase je hodně hrbatá polňačka. Obávám se, že bude pěkně blátivá a mokrá tráva, prostě fuj. Nevhodná pro ležáky. Tak jsem udělala ještě úpravu kolem Baťáku a myslím, že tama pojedeme všichni.
https://mapy.com/s/furozomoma
A Výklopník vynecháme ?
Je to kousek bokem, to nebude problém si odbočit, jde o to jestli to už nebude zavřené.
Proč by měla být tma. Když v 10 vyjedem, tak jsme v 17 zpátky (maximálně ;-)
Záleží jak dlouho se budeš kochat vláčkama. Z Vracova vyrazíme nejdřív ve čtyři. Před námi bude ještě kus cesty.
Vrtá mi hlavou účast, bo bych rád před Štafetový kolík , který si uzurpuju z loňska. Ano, ten bájný kolík :-D Bo příští rok něco takového neplánuju. Možná účast. Bude Lehovová Kamenice 2026, že. Nebo to někomu poslat, čí vrátit Václavovi?
Jen kdyste se nechtěli nudit :-D
Tak pokud by šlo o tak důležitou věc jako je vrácení kolíku, tak bych se teda případně se spoluúčastí a odvozem přece jen nabídla. Ovšem nemám už dovolenou, takže až v pátek po práci, tj. příjezd na místo večer. Což teda možná nestojí za to... (?)
A opravdu ho máš? Mám za to, že zůstal u HMS?
Tak jsem se byl v panickém "pro jistotu" podívat a je u mně pořád pečlivě zabalen od zpražáka ve skříni :-D
Ano já ho poslala zprazakovi,pokud ho do Strážnice přivezeš,odvezeme ho do Prahy a třeba na příští rok vymyslíme program,aby nezahalel
Chcu přijet tzv. za každou cenu :-D Letošní podzimní sraz ostatně bude i oplývat účastí a to mně taky láká :-D
Předání toho kolíku je zásadní pro Štafetu v příštím roce.
Jsem zvědavý, jak moc bude sraz oplývat účastí vzhledem k tomu počasí. Ale zaplacená záloha za chatku je tentokrát poměrně dobrá motivace k tomu přijet "za každou cenu" ;-)
Aspoň bude změna... Podzimní srazové počasí, jak ho známe.
Prostě to není sraz pro sraby :o)))
Ve Sněžném jsme se také ráno hledali v mlze a jaká tam byla účast :o)))
Pršet by snad nakonec nemělo a kdyby, tak v chatkách se dá zatopit (jestli jsem to správně pochopila).
u vlaku se sejdeme určitě promočené, to má pršet nejvíc, už mám připravené vysoušeče do bot :-)
Také jsem je přibalila. I neoprenové ponožky.
Našel jsem tam nedaleko jeden brod, to by se mohly hodit :-)
Jdu přibalit teplouše do bot :)
Dost zima na brodění a Velička se mi už nezdá jako něco rozumného pro brodění v téhle době :-)
přesně tak.....záloha by přišla vniveč,toz já dorazím
hlásím,že rum a slivovice budou!!!
Přijedu až v pátek za tmy. Nedostal jsem volno málem ani na víkend...
To si tak zlobil? :-)
Vážení přátelé, ač pořadatel, bohužel se nebudu moci tohoto srazu zúčastnit neboť mě schvátil nějaký moribundus (asi Covid) a jsem na neschopence. Organizace tím zůstala jen na Petře, čímž se jí ještě jednou omlouvám. Mrzí mě to, těšil jsem se vás.
Snad to klapne a i počasí se má postupně zlepšovat.
A byl si vůbec u toho správného doktora? :-)
https://www.youtube.com/watch?v=tESv62TlnC8&...
Jenom malá poznámka k trasám - všichni dneska máme chytré telefony, tak snad není problém stáhnout si trasu a být tím nezávislý na celé skupině, pokud někde zahnu jinak nebo se třeba zdržím, tak o co de ? Sakra. :-p
přesně tak... ja budu taky upravovat delku trasy, neb v paátek budeme s Blankou vyjiždět až okolo oběda... i z chatky bude muset pracovat...
O nic, sakra :oP
Hele, příště už může organizátor z gaučíku říct v jakém kempu se máme ubytovat a pak jen vyvěsí trasy :o)))
Chystám se zítra vyjet, teprve až se ta studená sprcha přežene, takže čekám příjezd někdy k desáté večer. Taky se může stát, že předpověď zas pěkně kecá a večer se na ty 3-4 mm/h teprve rozprší.
Dřív ale stejně nevyjedu, protože balit začnu až ráno.
Napínavé až do konce...
Počasí přeje, tak mám dotaz. Je místo u někoho v chatce na noc z pátku na sobotu a ze soboty na nedělu, nebo si mám vzít kajak?
Misto je. Jsi vítán s otevřenou náručí.:-)
Jsem v hospodě sama, že bych tu byla první?
Chčije a chčije...
Sedl na mě morybundus, ale v pátek bych mohl být uschopněn. Ale stejně asi nebudu moci trávit večery s vámi, na vyjížďku bych ale chtěl. A tak se ptám kdy se vyjíždí/startuje? Trasy/mapy mám.
Ještě jednou děkuji všem za účast a toleranci.
Něco ze čtvrtka, kdy jsem náhodně navštívila synagogu a židovský hřbitov. Při skoro odchodu si tam přihasil v bílém fáru s Italskou značkou ortodoxní žid jsako z obrázku. V cihlovém domečku je mikve. Možná inspirace na příští návštěvu Strážnice.
Kolem zámku jsme projeli několikrát, kostel Nanebevzetí panny Marie. Plže všichni neviděli.
,, Dopravní kancelář "a jedééém :-)
Milotický zámek.
Cestou domů jsem se chtěla vyhnout všem silnicím s nechutným provozem. Vzala jsem to kolem Baťova kanálu a Radějovky. I uzavřený úsek u Petrova jsem krásně projela. Výklopník byl již v obležení žíznivých cyklistů a dál trochou nejistoty, co mě čeká. K nové plavební komoře Rohatec je asfaltka, až na malý úsek. Za ní dva mosty, dojela jsem až k druhému, odkud byl jedině výhled na soutok Radějovky a Moravy. Od mostu se klikatila sotva znatelná polňačka, která vedla někam do útrob lesa. To jsem neriskovala. Vratila se k prvnímu mostu, přes pole, vydrápat se na násep s cyklostezkou. Pak už to frčelo.