Njn, máš to blíž. Já zatím dělám aspoň jiné stopy, ale kafíčko na sněhu piju taky.
Taky jsem se tento den "radoval" ze sněhu. Bosna, nadmořská výška přibližně Velké Deštné
Den hor mě konečně přiměl zahájit SKI-sezonu.
Dnes první běžkování této zimy. Dali jsme malý okruh - Souš, Smědava, Předěl, kiosek ( čert samozřejmě nechyběl), Smědava oběd, protrženka, Souš. Úprava tratí výborná, fialový swix pěkně držel odraz.
Teď uvidíme co se sněhem udělá předpovídaná obleva...
Na horách bílé království. V noci krásné světlo.
mildakh: Mohli jsme se potkat, u chaty Smědava jsme byli asi ve 12:45.
To jsme se minuli docela těsně. My tam byli před polednem a odjížděli asi v půl jedné.
Dnes jsem se do těch míst dostala také ze Souše, oběd ve Wittighausu byl výborný.
Úplně jiný svět tam, doma prší.
Co říkáš té nové boudě? Docela se před její výstavbou zvedla vlna odporu - jako že monstrum a krabice ...
Ale mě přijde docela v pohodě. A pokud funguje jak píšeš (do starý dováželi jídlo z Darré), tak super!
O bourání a výstavbě jsem nějaké zprávy četla, ale nijak zvlášť jsem to nesledovala, hodnocení nové byla spíš negativní.
Já nemám námitky. Parkování v pohodě, obsluha vstřícná. Uvnitř jsem byla poprvé, mají to tam pěkné, moderní bouda. K jídlu jsem si vybrala guláš, spokojenost s porcí masa, talíř naplněný po okraj, cena nižší než jinde za poloprázdný talíř.
Mínus není ode mě.
Byly předpovědi, že to nebude pro "normální lidi", že běžkaři a cyklisti budou odkázaní na bufet venku, atd.
Mě ta nová bouda při pohledu zvenku nijak nevadí, okolí je taky upravený a jsem teď potěšen tvojí zprávou, že i "zevnitř" (ještě jsem tam nebyl) je v pořádku :-)
Plus je ode mě!
Ta jídelna ve sklepě je dobrá. Na jaře byly ceny trochu vyšší než jinde v samoobslužné jídelně, ale oorce dobrá a na hřebeni akceptovatelná.
Na horách to vypadá jako po jarní oblevě.
Dnes nade mnou držel ochrannou ruku sv. Petr. Koukám, koho je patronem, co by se hodilo k lyžování ... přece něco - je prý ochráncem proti bolesti nohou. Nohy mě bolí, ale vydržely od 8:30 do poslední jízdy dolů v 16:00.
Pozdrav z kraje zapadlých vlastenců.