Termín: 28.10.2023
Místo: Český Brod, Sraz v 8 hod, na Masarykovém nádraží u pokladen
Pojedeme z Českého Brodu do Kolína .
Nejdříve z kopce pak po rovině.
Vhodné pro ty, kteří nechtějí do kopce.
Jaká rozlučka? Proč? Někdo tady nejezdí v zimě na kole?
Ano, třeba my v zimě na kole nejezdíme. Taky jsme letošní cyklosezónu už ukončili.
Proč, co je za problém?
Nevím, jak u ostatních. U mě za prvé zima, za druhé krátké dny. (Ale současně se nijak nedivím, že jsou lidi, co to mají jinak a ani tma ani zima jim nevadí. Nemusíme být všichni přes kopírák.)
OK, udělejte si svoji rozlučku:)
Zkouším se ovládat abych se neválel smíchy.
Nejsi ty nějak příbuznej s jistým mustafou?
To je od tebe nesmírně laskavé, že nám to dovolíš.
Pojďte holky jezdit i když je kosa.
To takhle třeba u vesnice Zwentendorf an der Donau potkáte člověka s obrovským psem, který vám nabídne nocleh v hájovně, před chvilkou:)
Jen jestli nepotřebuje zdarma nakrmit toho psa...
Já myslím, že ne. On jí sám sebe
https://images.app.goo.gl/hDHVqw1KktWfuWmJA
Právě ta zima. Jak je pod 10 stupňů, tak chodíme radši pěšky.
Přesně, nejen kolem živ je člověk.
Jistěže nejen kolem. Ale je to jedna z věcí, které vnáší do života radost. Tak proč se o tu možnost na celou zimu připravit?
Ale vždyť to přece nikdo nikomu nezakazuje!
Nechť si každý jezdí kdy chce a na čem chce dle vlastní libosti.
Nějak nechápu, proč tady zrovna kolem téhle akce vzniklo tolik hysterie...
Vždyť je to jen název jedné z mnoha akcí...
Taky mi příjde, že rozlučka je ještě celkem benevolentní termín - ať se loučí, kdo chce s čím chce, to ostatní v ničem neomezuje.
To takoví vodáci, když mají uzamykání té které řeky, to je mnohem restriktivnější výraz, který naznačuje uzamčení úplně pro všechny, nejen pro účastníky...
navíc aspoň třeba pro mě "cyklosezona" znamená něco zcela jiného, než období, kdy se jezdí na kole... Pro mě to je stav, kdy můžu počítat s otevřenou infrastrukturou cílící na cyklisty - tedy různé stánky, přívozy, cykloservisy mající otevřeno celý víkend... V tomto smyslu cyklosezobna skutečně končí a nevidím důvod se s ní nerozloučit a jezdit dál a užívat si volnější cesty :)
No ona ta radost s každým stupněm pod 10 celkem klesá, mě třeba při teplotách pod 10 furt teče z nosu. Kvalitní funkční oblečení do zimy stojí docela dost, ale to, že vzduch je studený a vlhký a, všude krom silnic mokro, bláto, listí, kluzko, krátká doba světla to stejně nevyřeší.
To ano, ale kolik těch skutečně "mrazivých" dnů je? Na poslední Novoroční drakiádu bylo kolem deváté dopoledne +10 stupňů. V terénu je to určitě horší, já jezdím na tříkolce, proto vyhledávám cyklostezky s asfaltovým povrchem. Také nejezdím v chladu stovky, vždy se dá cesta případně zkrátit.
koukám na trasu a tuhle nejezdím.. když se ráno probudím včas, zkusím dorazit.. mám to do Brodu 20, tak i s těmi 40 by to mohl být pěkný výlet. Aspoň bych poznal, jestli je to kolem řeky pro mou plečku z roku 1920+ sjízdný :)
8 a nikdo tu... Co odradilo? Ani nemrzne a prší málo.
hmmm tak až na Draka jsou ostatní včetně pořádající asi z cukru, že se zalekli pár kapek... přijel jsem v 7:45, a čuměli jsme tam do 8:30. Neobjevil se nikdo.. jen paní v sukni, co zamkla kolo a šla na vlak a nějaká slečna ve žlutém protidešťovém, která asi s akcí nic společnýho neměla, ani nezpomalila
Tak já se omlouvám, ale
a) mám to dost z ruky
b) ještě zdaleka se letos nechystám tříkolku odložit
V poho.. mě zarazilo, že se neobjevil nikdo z místních. Vstával jsem v 6, před 7 jsem vyrazil a jel co to šlo, abych se držel tý díry v mracích, kde jen drobně pršelo a nelilo... 20 km za 45 minut :) .. holt odpoledne vyrazím ještě na Prahu a vejlet bude taky, sice v dílech, ale to nevadí :)