Rano takhle doprovazim dcery na kole do skolky (Bojasova) a do skoly (Zernosecka). Stojany nejsou a na plote skolky je vyslovny zakaz opirat kola (se zduvodnenim ze poskozuji plot), takze u skolky zamykame ke stromu, u skoly k zabradli. Policistka dohlizejici na prechod me informovala, ze k zabradli ho davat nesmim (dopravni zarizeni blabla). Podotykam, ze zabradli je mezi parkovistem a travnikem, dal jsem ho ze strany travniku, aby nikomu neprekazelo. Chtel jsem preparkovat, ale pry ke stromu taky nesmim, strom je majetek mesta a mesto nejakou vyhlaskou neco zakazalo. Na travnik nesmim ze stejneho duvodu. K plotu nesmim ze stejneho duvodu a podle policistky to reditelka skolky nemuze zmenit, zakaz vychazi z vyhlasky mesta Prahy. Jedina moznost je pozadat mesto o zrizeni stojanu. Je to pravda? Tusi nekdo o jakou vyhlasku se jedna?
Taková vyhláška je pouze v Brně a opírá se o výklad zákona, že na značky a dopravní zařízení/vybavenost se nesmí přidělat nic co neslouží k účelu značky a dopravního zařízení. Brněnská rekola pak klientům rovnou říkají aby kola nepoutali i ke kandelábrům.
V Praze jsem se s tím zatím nesetkal...
zamknout k té policistce
Dost často se mi osvědčila věta:
Promiňte, mýlite se paní policistko.
Zábradlí není dopravní zařízení, ale stavební objekt.
jenže ten stavební objekt někomu patří a když patří městu a ty nemáš povolení tak se dopouštíš přestupku zvaného Neoprávněný zábor veřejného prostranství. Akorát sem netušil, že to dolezlo i do Prahy. Normálně za tohle buzerujou v Brně.
Proč jsi ji neřekl, ať ti kolo podrží a pohlídá.
Pak je nemusíš k ničemu zamykat. :-)
Je to prostě špatný ...
U vás v hotelech lze parkovat i mimo stojany, hotelieři?
Pro srovnání. Budova jakého úřadu v Lipsku.
Hm, desítka(?) klíč a máš kolo aji se zábradlím :-)
To si mohu mnohem pohodlněji odnést některé z volně stojících kol před nádražím.
Ale takový pěkný zábradlí se hodí...
To jo, ale musíš si ho označit, aby ti ho někdo nešlohnul dřív.
Již obsazené zábradlí v Mnichově:-))