Zdravim Vsechny cyklisty.Potreboval bych poradit ohledne male pumpicky na kolo.Znacek hodne ,po ktere se asi podivat.Potreboval bych ,aby s ni slo nafouknout co nejvic atm.Muzete dat nejaky typ.Dekuji.
Co nejvíc atm? Tak to se dívej po pumpičce s přepínacím pístem - širokým pro rychlé nahuštění, úzkým pro dosažení vysokého tlaku. Obecně se mě líbí od pohledu pumpičky značky Blackburn.
Zkusil jsem už několik různých malých pumpiček, třeba dvě různé od BBB. Dle přiloženého prospektu měly obě hustit až na 7 barů - nesmysl!!!, víc, než 4,5 jsem z nich nedostal (kulturista by možná dostal). V letošním katalogu progresscycle je nabídka hustilek Blackburn, tak jsem jednu koupil - mají ji jednak v karbonu (údajně hustí na 11 barů), velikostí totéž mají i v hliníku (v katalogu je chyba, je tam uvedeno, že hustí rovněž na 11 barů, ale na přiloženém prospektu je uvedeno, že fouká na 8 barů - to můžu potvrdit, těch 8 udělá, je vynikající a vzhledově taky hezká) :-)
Já vozim normální, klasickou pumpičku na kolo, jelikož minipumpičkou kolo nikdy pořádně nenafouknu.
Osobně beru ruční pumpičku co s sebou vozím jako nouzovku v případě defektu. Je to tato česká:
http://shop.vella.cz.windows9.ignum.cz/shop...
Fouká dobře ale... uchycení ke kolu nic moc. Sklopná hlavice se během jízdy vyklopí a klepe se - vyřešila gumička. Celá pumpička je přidržována v závěsu za pomocí suchého zipu takže ji běžně hledám někde u klik během jízdy.
Doma mám dvouruční SILCU made in Italy již 16 let. Ta umí 220 PSI (15,47 atm)