Chřiby jsou krásné a pro kolo i zajímavé, proto mě docela mrzelo, že jsou pro mě docela z ruky.
Nějak před třemi týdny jsem se chtěl alespoň na mapě podívat kde a jaké by se tam daly naplánovat nové trasy a pokud by bylo opravdu hezky tak bych si tam kolem …
Už jsem lovila v paměti naše sporadické návštěvy Chřibů (letos dvakrát, ale pěšky), na tandemu jsme kdysi jeli jen ze Starého Města do Velehradu, dále ne.
Ale tyto Chřiby mi teď daly chvilku hledání :-). Dle popisu v článku jsem je nakonec našla, netušila jsem, že tu takové místo máme. Večer vyzkouším z místopisu Orlických hor pilota!
Taky jsem o nich nevěděl, ale jsem rád, že jsem je našel.
Má to tam výhodu, že tam potkáš spíš jelena nebo divočáka než jiného člověka. Na horáku dobře zvládnutelné, ale tandem bych radši nechal třeba na Plasnici :-)
Poblíž už jsme vlastně chodili, je to čtyři roky.
Bezva inspirace. Podle fotek se mi líbí Libchyňský důl. To poutní místo na Rokoli jsem taky neznal, i když z Orliček a dál podle Olešenky jsem jel mnohokrát. Díky
Samozřejmě je příjemnější a méně náročné jet po zelené ze Sendraže podél toku Libchyňského potoku. Podobné to je po červené z Bystrého přes Zákraví.
Když se jede z Nového Města a zase zpět, tak si člověk musí vybrat kterou nahoru a kterou dolů :-) Ale obě trasy stojí za to si je dát oběma směry. Přírodní a neregulované toky potoků, brody Libchyňského a meandry Janovského potoku stojí za projížďku.
A když jsem u toho, tak i trasa po žluté Klopotovským údolím podél Bohdašínského potoku z Nového města do Slavoňova je také hezká trasa a stojí za projetí.
Nové Město je vůbec šikovné místo pro vyjížďky jak na horáku tak na treku.