Po dobré zkušenosti z loňska, kdy jsme si užili dovolenou na kolech na Vltavské cyklostezce na cestě z Krumlova do Prahy, jsme se rozhodli s manželkou a osmi letým synem, že pojedeme opěvovanou Labskou.Naplánoval jsem cestu z domova do Prahy vlakem a pak podél Vltavy a Labe do Děčína a přes Hřensko…
Tak jste to zas vzali přes ubytování :) Důležité ovšem je, že se vám cesta povedla a líbila a užili jste si ji a sebe navzájem. Já jsem si zvykla na takových cestách (spíš před nimi) ubytování neřešit, spíš se s ním nezdržovat, nebo vlastně řešit až cestou - hledat nějaké místo, kde by se mi líbilo večer, v noci, ráno ... Sám přiznáváš, že místa, kde jste nocovali, nebyla vždy OK. Což se nakonec nemusí podařit ani v přírodě. Ale já potřebuji mít hlavně v noci klid. No, zklamalo mě při čtení, že už jste z Hřenska nepokračovali po proudu dál :) Zaujalo mě info o koupání v Račicích, možná se mi brzy podaří ještě neprojetý úsek podél Labe mezi Štětím a Křešicemi. A co ta kavárna s párou? Ta je v tom pivovaru v Litoměřicích? A jestlipak jste odlovili kešku i na soutoku Labe a Ohře? Koukala jsem, že je trochu mimo.
Kavárna s párou je podle mě ta u bývalého železničního tunelu.
vřele děkuji za report z ubytování v českých penzionech. Opět mi chybí v tom reportu info o ustájení kol. Ale nevadí na cyklovandru je nejhezčí to, že člověk neví kde bude spát a zda vůbec. A i při spaní pod širákem občas se člověk vyskytne v doslechu svatby takže radost až do rána, anebo jako poslední noc kdy jsme měli "štěstí" na žně a na poli vedle lesa hučel kombajn, a houkaly auta, když dávaly znamení, že jsou plní a tak to byla taková veselá noc. :-)
To jo, po 30 kilácích nastává to pravé drama "kde budu bydlet" a těch dalších 12 hodin nejistoty, jestli stihnu něco najít, než se setmí....