Dobrý den všem.
Pánové nemáte prosím nějaké zkušenosti se záměnou 10rychlostních klik Shimano do stávající 9ti rychetní sady Shimano ? Budu rád za jakékoliv ověřené názory. V současnosti používám dual řazení Shimano XTR / ST-M961 V- braker 3x9 + kazeta SHIMANO XT 9-kolo CS-M770 11-34 + kliky Shimano XT FC-M771 9kol 170mm 48x36x26.
Rád bych provedl výměnu klik za Shimano XT FC-T781 48z.
Děkuji Všem.
Ty konkrétní MTB kliky neznám, ale osobně mám ověřeno, že kliky, určené primárně na desítkové osazení (desítkový řetěz + kazeta) bez problémů pojmou i řetěz devítkový (a vzadu současně devítková kazeta).
Děkuji za Vaše info na můj dotaz. Ohledně přesmykače nebude komplikace v seřízení ? Tuším že převodníky na 10ti rychlostních klikách maní jiný rozchod...
U mě to (kupodivu) šlo, ale obecně to chodit nemusí: jsou-li tam devítkové kliky se třemi převodníky, tak to bude chodit na desítkové se třemi převodníky, ale nemusí to chodit na desítkové kliky se dvěma převodníky (což se teď už hodně vyrábí). Přesmykač pro tři převodníky má širší rozsah než přesmykač pro kliky se dvěma převodníky. Ten "trojkový" by nemusel jít stáhnout dorazy tak, aby nepadal řetěz. Musíš vyzkoušet.