Navštěvujete informační centra a kulturní památky při svém cestování?
Otevřeli sme u nás ve vsi infocentrum, proto by mě zajímalo, jestli by byl zájem o informace o okolí + nějaké letáky???
Jak cestujete z Prahy? Jinak přímo před IC mám parkoviště a restauraci. Jde mi hlavně, jestli by byl zájem...
Infocentra navštěvuji prakticky všude, kam dorazím, myslím, že jsou dost navštěvovaná (třeba těmi, co "loví" turistické známky nebo razítka). Zatím jsem nikde neměl ani problém s kolem - buď mi ho dovolili dovnitř nebo na něj vidím.
Ty kulturní památky už jsou trochu horší - chce to partu, aby jeden hlídal kola.
Z Prahy přece na kole :o)))
Anebo vlakem...
Mě by spíš zajímalo, jak často, protože, kdybych tam seděl i o víkendu a nikdo by tam nikdy nepřišel, tak by mě to akorát štvalo, ale já to nějak vymyslim :-D
Ale koukal sem, že Středočeský kraj má hromadu letáků a taky cyklomapy, to sem ještě nikde neviděl...
Jen bych k tomuhle dodal, většina pracujících lidí má čas o víkendu na nějaké výlety, takže o víkendu by spíš měla být infocentra otevřena.
A o svátcích...
Nejednou se mi již stalo, že v těchto dnech jsem marně lomcovala mříží chtivá nějakých informací a bohužel nic...
A ještě - uvítala bych u infocenter něco po zavírací době. Nějakou linku SOS nebo něco obdobného. Když je člověk v nouzi a potřebuje sehnat nocleh či něco podobného, pak mu zavřené infocentrum moc nepomůže.
Po 16 hod.a víkendy bohužel běžná realita.I když!Před 4 roky v Jindřichově Hradci potřebné ůdaje byly na vývěsce před infocentrem.Jestli tam visí ještě teď,těžko říct.
Ten Jindřichův Hradec + Třeboň mají velmi dobrá infocentra, o turistické sezóně otevřeno denně. To souvisí s tím, že to je turisticky (a Třeboň i lázeňsky) hodně navštěvované, bývá v nich hodně lidí.
Tak to jsem měl štěstí.Každopádně při hodnocení jiných infocenter nasadili laťku vysoko a to je jen dobře.
Já byl nejblíž v Tuchoměřicích, cestou na Okoř. Třeba kdybys vymyslel nějakou alternativu k té cestě na Okoř, řada cyklistů by ji uvítala. :')
Jakou alternativu máš na mysli?!?
Každoročně (již 8 let) jezdím na Okoř na zahajovací prvojarní jízdu (mimochodem když to se mnou vydržíte, budete zváni) a pokaždé jedu jinudy.
Myslím do oblasti Okoře jinudy, kolem Okoře jsou trasy k dobývání lokality, samozřejmě, neměnné :o)))
Já taky možná jezdím pokaždý jinudy. Aspoň vždycky se v průběhu cesty několikrát divim, kde to vlastně jsem. :')
Hele, aby se ti jednou nestalo to, co mému kamarádovi Mamutovi - ten se vydal jednou na Okoř s dcerunkou a podařilo se mu Okoř minout :o)))
Krnově má IC otevřeno:
Provozní doba:
v sezóně - od 15.května do 15.září
Po - Pá 8.00 - 18.00
So - 9.00 - 14.00
Ne - 9.00 - 14.00
V případě státních svátků a při akcích města konaných na Hlavním náměstí je
otevřeno jako v neděli
mimo sezónu od 16. září do 15. května
Po - Pá 9.00 - 17.00
So - 9.00 - 13.00
Ne - zavřeno
V případě státních svátků a při akcích města konaných na Hlavním náměstí je
otevřeno jako v sobotu
Je to hezký, takových ic sem na Moravě viděl dost, ale tady v okolí moc ne. Je to zajímavý, ale tady jsou většinou v nějakém muzeu, takže třeba na kladenském zámku se toho dá sehnat celkem dost. Jinak to je nic moc a už sem viděl muzea, co mají otevřeno jen v ůterý a neděli od 14 - do 16 hod. (Slavičín)
Jak se dá minout Okoř??? Minimálně všechny cyklotrasy tam vedou, dokonce i silnice. Jestli jinou trasu, napiš odkud jsi a já něco vymyslim...
pro potřebu ICQ 211 564 115
...stačí v Čičovicích blbě odbočit... :o)))
Jsem z Prahy, takže zatím si poradím, ale nabídku uchovávám do paměti :o)))
Do Středokluk bych přijel z výchdu, asi bych to otočil na sever a zhruba podél některého z potoků třeba do Kralup (nebo je tam jen jeden potok?). Někde v téhle oblasti myslím.
Jak se dá minout Okoř? Někomu se to těžko vysvětluje. Pleteš si levou a pravou stranu, nahoře a dole, trasy metra a názvy všech obcí ti splývají v jeden? Jestli ne, tak ještě počkej. Možná už pak nebudeš vysvětlení potřebovat. :')
Jo, je pravda, že v těch vzdálenějších oblastech ty venice hůř udržim, ale kdo by rozlišoval Cvrčovice od jakýkoliv podobný vesnice, ale nevzpomenu, jak se jmenovala :-D
Jinak kolem okoře je hafo možností, ani se to nezdá...
Dá se jet na Kralupy, ale jsou alespoň tři podobný cesty, nejrychlejší je údolím pod viaduktem a přes Zákolany po silnici nebo po červené přes Budeč a lesem, jiná varianta je přes Noutonice a Hole, tam je zase super výhled...
nebo přes Libochovičky, údolím, příjemná cesta, prostě toho je hafo.... Je toho tu dost......
Jenom poznámku na okraj - navštívil jsem několik infocenter vedle v Rakousku, byla otevřená i v sobotu a v neděli - živá obsluha tam sice nebyla, nicméně každý si mohl "vzít" co potřeboval - prospekty, mapy, nabídky ubytování, jízdní řády... Zaujalo mě, že i když tam o víkendech nebyla žádná služba, tak si každý vzal skutečně jen to, co v tu chvíli potřeboval, žádné masové rabování.
Na druhou stranu - více mně vyhovuje ta živá obsluha, ony ty prázdninové studentky mají něco do sebe a když navíc dokážou poradit... :-)))
...tak takhle to tedy je a já si pořád říkala, proč zaměstnávají v turistické sezóně neschopné studentky :o)))
Otázka je, jak by to u nás fungovalo, vandalů je hodně...
Jaký studentky??? Tak to sem ještě neviděl... většinou to byly starší ženský, který si přividělávaly k důchodu :-(
Ale zase studentky proč ne???
Uvidim, jak si to zařídim... Minimálně stačí dát vědět chvíli dřív, třeba na icq výše a můžeme se dohodnout...
No vždyť to asi Airline myslel. Celoživotní vzdělávání, univerzita třetího věku. A ty hned "důchodkyně". :')
Jo aha, studentky univerzity třetího věku?!?
Teda chlapci, ty vaše příspěvky občas pochopit :o)))
Znáš Érlajna, jakej on je gentleman. Nelze si představit, že by řekl třeba "stará tlustá bába". To on raději mile řekne "studentka", čím lehce naznačí i to, že se má ještě hodně co učit. Nikdy neřekne "blbá jak štoky". Místo toho s lehkou ironií konstatuje, že "navíc dokáže i poradit" - patrně v nějaké mimořádné světlé chvilce. Co je na tom těžkého k chápání. (Ty Radko někde studuješ? :')
Já se přece chystám na to studium generace třetího věku, ale zatím mě nechtějí vzít ani do přípravky :o)))
Ale doufám, že nebudeme diskutovat o tom, zda dokážu poradit, že ne?!? Myslím, že stačí, že dokážu pomoct, že jo :o)))
Radíš výborně, ale když pleteš levou a pravou stranu, je to málo platný. Museli bychom udělat poradní skupinu. Ty umíš číst mapu. Airline sice neumí rozlišit nahoru a dolů, ale pravo a levo myslím rozeznává. Já zas ovládám dopředu a dozadu, vše ostatní mi splývá. (Umím i nahoru a dolu, ale nahoru znamená většinou sever a dolu jih, takže se to bez překladu použít nedá. Večer ale dolu znamená domu a nahoru neznám.) Jen s tím tvým pokymen "teď jeďte tam, kam pojedu já potom" si nevím dosud rady. :')
Joe, tu moji vadu nerozeznávat "nahoru - dolů" eliminuju - dám si na řidítka takový ten předozadní náklonoměr, co maj na palubní desce džípy - pak už to natuty poznám :-)
Ale pokud se týká problémů nerozeznávat "doprava - doleva", tak s tím jsem se setkal už u více lidí, přesněji řečeno u žen...byly to všechno blondýnky. Tak jsem si vydedukoval teorii, že by to mohla být nějaká blonďatá nedokonalost :-)))
Dokonce jsem viděl fotku "kolo pro blondýnky", kde na řidítkách byly dvě cedulky s nápisy "vlevo, vpravo".
Jinak ovšem obecně proti blondýnkám nic nemám, koneckonců - jsou to živí tvorové a taky maj právo na život :-)))
Tohle...?
http://www.ftipky.cz/pic.php?id=4973&ko=5...
A jak to vyřešíte, když mi někdo ty cedulky zpřehází?!? Ještě že nejsem dokonalá bruneta... :o)))
Já si dycky myslel, že to, co je tam označený DO ĽAVA a DO PRAVA, je obojí dozadu - podle těch šipek. Ona jsou dvě různá dozadu, levé a pravé? Je to opravdu pro blondýnky? To vypadá spíš jako pro nějaký hlavy študovaný, nejmíň pro "studentky". Nevyráběl to nakonec ňákej inženýr?
A vůbec, je to nějakou cizí řečí. Měl by nějaký slovák posoudit, zda je to vůbec gramaticky správně. V češtině žádný levo ani pravo neznám, takže ani "do leva" či "do prava". Jen doleva, vlevo, doprava, vpravo. Ani "zad" a "před" "do" kterého by se dalo směřovat neznám. Jen dozadu, dopředu, vzad a vpřed.
Já to mám srovnaný - já přece zásadně říkám "ke mně" - "k tobě".
A každej přece ví, že "ke mně" je sem a "k tobě" je tam. To je přece logický, ne :o)))
Jasně že můžou :o)))
Hlavně si to ale nepleť s labilní :o)))
Tak sem si přinesl do Ic první várku letáků od Středočeského kraje a nejlepší je Cyklistická mapa, 1:230 000, je celkem obsáhlá, je tam celý kraj, plus nejbližší okolí, cyklostezky, zajímavosti, zezadu popis ve 3 jazycích. Jen je málo podrobná, ale jako nouzovka, až si vyjedu z mapy je super.... To se kraji povedlo...