Asi není nutno říkat, při pročítání kterého tématu mě napadlo tohle téma - zkrátka když už je ten předvánoční čas a z kuchyně začíná vonět vanilka, jaké cukroví máte nejradši?!?
Já se přiznám k cukrové tlačence (která je bez cukru !!!) a k úlkům a pak ještě... prostě ke spoustě dalších dobrot :o)))
Míval jsem nejradši "vosí hnízda", ale pak se to ve mě zlomilo a přestal jsem cukroví jíst. Sladké jím jenom při jízdě na kole.Muesli a pak když je nejhůř tak mám vždycky tyčku chalvy, tomne odstartuje.
Mám recept i na domácí Müsli tyčinky :o)))
To mi připomíná, že jej musím oprášit, neboť dcera si žádá své...
Teprv teď jsem si všiml, že ty vosím hnízdům asi říkáš "úly"?! No to je legranda.
Vždycky jsem s nima pořádal soutěže mezi rodinami. Některé kamarádky šly až k slzám. Stačilo poznamenat např: špatně přilepený piškot, nevýrazná chuť náplně, bledá náplň, drolící se vnějšek, ulomená špička.
...teda takhle kamarádkám kazit radost :o)))
Ovšem sežrat to ti určitě nevadilo, že?!? Hele a nedělal ty si tohle hodnocení jen proto, aby na tebe víc zbylo :o)))
A se soutěží - člověče, to je dobrý nápad. To si ukládám na hardisk :o)))
Miluju vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy, recept ještě po mojí babičce.
Jinak můžu všechno, marokánky, pracny, perníčky, jetelinky...a domácí vánočka, ta musí být!:-))
Až tak jsem to nezkoumal. Ty úly do mne padaly jak němci do krytu. Úly bylo to první co z cukroví zmizelo. Nejodolnější byly perníčky. Díky tvrdosti přišly některé na řadu až v únoru.
Na to žraní mám doma lidi. Jeden manžel, ale hlavně dva synové (téměř 18 a 12). Co ti všechno sežerou. Ten starší to "sežere" a pak se jde vážit, měřit si tepovku, tuk ...
Copak váha, ale neříkej mi, že na tepovce a tuku je nějaká změna :o)))
Kydž přibere , míň se hýbe. Když to bude trvat dlouho, určitě se klidovka změní. No a tuk. Pořád mi ukazuje jaké má "špíčky". Na jaře se chystá opět na vyšetření do CARSI (v říjnu 10,2). On se vůbec moc hlídá.
Jo a nejlepší jsou máslové rohlíčky. Ty peču z 1,5 kg mouky. A sežerou všechno. Nezbude nic.
Z 1,5 kg mouky?!? Probůh, to snad zaděláváš v rokli a mícháš to ponorkou?!?
Já jsem zrovna včera byla v CASRI na vyšetření pohybového aparátu a 5.1. jdu na laktát, tak to abych se přes Vánoce trošku držela zpátky...
To zadělávání mi docela jde. Mám 10 letou praxi (dřív jen z 0,5 kg) . Jsou fakt moc dobrý. Lepím je marmeládou a konce namočím do čokolády. Mňam.
Nevím, jak "žraní" ovlivňuje laktát, ale cyklističní nadšenci vedli diskusi na ivelo. Já sama už to tak neberu.
Jak laktát, to nevím, ale laktaci ovlivňuje určitě. :')
Co to je jít "na laktát",
Jít na pivo, tomu rozumím.
Jít na mlíko???
Doufám, že nejsem indiskrétní.
Co je to CASRI a jakej aprát si jim tam nesla?
;-)
www.casri.cz
Jejejej, kam jsem se to já chlapec z vesnice dostal, vždyť to CASRI je pro vrcholové sportovce !
Pro mne to taky asi nebude...I když by bylo zajímavé zjistit jak jsme na tom.
Nepodcenuj se tak,vzdyt jak pravi klasik:" I skladnik v sroubarne si muze precist Vergilia v originale" :-)
Ano, ano, já rozhodně nejsem žádný vrcholový sportovec.
Vyšetření pohybového aparátu jsem absolvovala proto, že mám problémy s kyčlí a krkem - vyšetřili a účinně poradili. Podle mého dobře investovaných 490,-- Kč, pokud hodlám své tělo ještě nějaký ten rok používat a to já tedy rozhodně hodlám :o)))
A laktátová křivka?!? Proč neznat své hodnoty, to mi dneska přijde naprosto normální...
A vůbec tam na člověka nekoukají skrz prsty, že není bůh ví jaký sportovec. Naprosto v poho...
Pro Lada: já mám spíš strach, co se dozvím:-)) i když si myslím, že by to nebylo zas tak špatné..:-))
Pro Radku:
O prachy nejde, určitě je dobré vědět, jak jsi na tom. U mne je také problém v lenosti - zjistit, kde je tu nejbližší sportovní lékař a zajet si tam.
Ale přece jen pro to něco dělám- plánuju to už delší dobu..:-))
Teď budu mít možná po vánocích více času a ty jsi mě motivovala, tak to zkusím taky.
Ja jsem byl zatim jenom u beznyho sportovniho doktora - potreboval jsem to k pilotnimu prukazu jeste v dobe kdyz jsem lital na plachtaku.Taky jsem myslel ze tam budu jako obcasnej jezdec na kole ta nejvetsi lemra ale kdyz jsem nahlidnul do papiru co lezely na stole,zjistil jsem ze prede mnou tam byli nejaci kuzelkari ktere jsem svym vykonem prekonal o nekolik konskych delek.CASRI je sice asi jeste nekde jinde nez beznej sportak ale kdybych to mel pod nosem klidne bych tam zasel.Pres pul republiky tam ale nepojedu.
Mě to taky přijde rozumný a naprosto normální. (Jsem tam byl včera. :')
Jak jsi z toho vyšel? Borec? :-))
Kvůli tomu se tam nechodí. Není každý tak krajně soutěživý typ, jako ty. :')
Ještě pro lada:
ovšem pokud ten skladník umí latinsky:-)
Tak jsem se Radko koukla na tvůj webový odkaz, tedy to je úplná věda. Až se rozhodnu být minimálně mistrem republiky, tak si tam skočím, ať mi to naměří. Zatím takové ambice nemám (cha,cha) a tak nevidím důvod, proč se za moje prachy nechat někde honit na mašinách. Jo a cukroví peču, klasika, ale bez něj si neumím vánoce představit. A vánočky jen domácí, ty nemají chybu!
Tak se děvčata tužte, ať má rodina o vánocích co "sežrat"!! Když si představím, v co se za pár hodin přemění moje mnohahodinová práce v kuchyni - no nazdar! Raději nemyslet. :-)))
Švestičko, to není o tom být mistrem a žádné vyšetření z tebe také sportovce neudělá.
Víš, když jsem před cca 3 lety končila rehabilitaci, byla tam taková starší sestra, která mi podávala papíry a místo pozdravu mi jen řekla "holčičko, vás mi je líto..."
No a protože to s mou kyčlí a krkem už opravdu bude jen horší, snažím se najít cestu, jak se s tím naučit žít a bolesti zmírnit na minimum. Tohle vyšetření a další spolupráce s fyzioterapeutem, který vyšetření dělal, mi přijde jako rozumná cesta. Normální ortoped ti totiž udělá RTG, sono a odešle tě na klasickou RHB a to je na nic...
Takže já jsem to neabsolvovala jen z hloubého plezýru :o)))
To Ane: prosím, prosím, tak se na můj mejl poděl o recept.
Mě to stačí i z toho 0,5 kg mouky :o)))
No kliďo, ale až dnes dorazím domů. To bude asi tak po desáté hodině. Já to totiž v práci miluji.
To by mě nenapadlo, co se bude řešit na cyklo webu.
žádná Ana , ale Ane .
Neva, díky, já si zatím vyčistím rokli a připravím ponorku :o)))
Z půlkila mouky, to je teda pěkný obžerství! :-))
Když jsem v roce 84 bydlel asi rok v paneláku, tak jsme nějak pozapomněli na lodžii jednu papírovou krabici s cukrovím...objevil jsem to za stolečkem až koncem května...vyhodit - to bych nepřežil, bylo vynikající.
A jinak mezi mé oblíbené patří úplně všechno.
Tak tak, nejlepší cukroví je všechno a pokud možno dostatečně uleželé... Jenže ho vždycky sežereme dřív, než dosáhne té správne kvality...;-)
Koukam ze ty nachazis veci nejen pri jizde na kole :)))
No to je dost, že o sobě taky dáváš vědět :-) Pečeš wewerčí pracičky?
Presne tak :) mam udelane pracny a uz napul snedene :))
Moje babička pekla cukroví už začátkem listopadu. A na vánoce bylo pěkně měkkoučké a dobroučké.
Bejbísová ho peče koncem listopadu, a když je už skoro sežrané, tak teprv začíná být nejlepší. :-(((
Já mám ze všech vánočních cukroví nejradši řízek s bramborovým salátem.
A já nejradši kapří polívku.
Cukroví teda jím, někdy možná až moc... Ale také uznávám, že vepřový kapr je také moc dobrý...
Moje řeč.. Cukroví se hodí kdyžtak ke kolu, na Vánoce už mi to skoro nic neřiká. :')
No,tak minulý týden rodinná rada:manželka,syn(19),dcera(17)-rozhodla,že medové perníčky se upeče 2x tolik a ostatní cukroví o 1/3 míň.Jinak když to tady čtu,dostávám slintací reflex.
No, nevím jestli jde štrůdl nazvat cukrovím ale po tom bych se taky dokázal utlouct. Nebo když je na tácu poslední kousek, tak ty ostatní.
Štrůdl je mooooc dobrý:-))
Někdy si jej dám i v restauraci po obědě, teplý, se šlehačkou a uvnitř jablka, rozinky a ořechy, no to je super...
Nojo, jenže dneska najít restauraci, kde mají teplý štrůdl se šlehačkou...
Loni a letos, když jsem jela Brno - Vídeň-Praha, tak jsem na něj měla strááááášnou chuť a všude měli jen ten přiblblý medovník.
Jo, časy se mění...
Teda pardon - akorát v Táboře ho měli, ale tam to obohatili ještě zmrzlinou. Bez ní mi to odmítli dát, respektive musela bych ji zaplatit i kdybych ji nechtěla...
Připomněls mi řešení problému posledního kolečka salámu na mejdanový míse. To se zhasne a po rozsvícení drží kolečko jedna ruka, probodnutá vidličkami ostatních.
Linecký kolečka, ještě jste zapomněli na linecký kolečka. Jak nebudou linecký kolečka, tak tady s váma na vánoce nebudu.
...jakoby promluvila má starší dcera. Jenže ta si je také již upekla :o)))
Jste hříšní rozjedenci ! Vzpomínám na Nevrlého jak radil , týkalo se to stravy na cestu, že jídlo má být nedobré. Pak člověk s sebou netáhne nic navíc a je lehčí. Tehdy jsme to dodržovali. Zimní přejezd v Karpatech, na pět dní jen nejobyčejnější slanina (1,70 Kčs 10deka), bramborová kaše a vločky.vše dávkováno s předpokladem, že se poslední šestý den nějak přežije. No fakt je, že pak v Budapešti to odnesla nejedna restaurace.
No tak jestli se nám mělo udělat špatně, tak u mě teda nastal naprosto opačný reflex. Takováhle slaninka s chlebíkem - no to je přece lahůdka.
A já osobně futruju ve velkém i tu bramborovou kaši :o)))
Hlavně když je s cibulovými krutónky... mňam :o)))
Slaninu bych teď už do úst nevzal. To víš, hříchy mládí. Měli jsme na každého 15 deka na den. K obědu dva plátky Knacebrotu plus 7,5 deka slaniny. Večer ta kaše a dalších 7,5 deka. Taky jsme měli batohy jen 18 kg, vlastně na týden se vší výbavou na bivaky. Ruský vařič Primus turističnij. Ty jo, ten svět se změnil!
Batohy jen 18 kg se vším všudy a na zimní přejezd?!?
Jo tak to jste v těch Karpatech docela snadno splynuli s původním obyvatelstvem, že :o)))
Obyvatelstvo nebylo, jen medvědi.Naštěstí jsme s nimi nesplynuli. V těch 18kg byly i vosky na běžky a kus šńůry z ŘEMPA místo lana na vrcholové partie.
Já žádný "nedobrý jídlo" neznám. :')
Třeba takový lilek s mletým masem...
:o)))
Tak to jsi asi ještě nejedl vařenou mrkvičku s hráškem.
z vlastní zahrádky...
Dle sdělení mých nejbližších, je mrkvička z vlastní zahrádky nejlepší. Ale sám to posoudit nedokážu. :-)))
A co takový rýžový nákyp se švestkami...? Jedl jsem to poprvé v životě asi ve 4. třídě ZŠ, za půl hodiny jsem jsem ten oběd viděl podruhé a od té doby až do dneška jenom když to vidím... No, tak tohle opravdu ne...;-(
To samé s dětskými rozmixovanými pokrmy... Ingredience jsou úplně normální, ale když je z toho ta jednolitá hmota...
Však ty svůj názor změníš, až nebudeš mít zuby.
Všechno je otázkou vývoje. :-))))))))
Už si šetřím na klapačky, neboj...;-) Toho bych se nikdy nechtěl dožít, mixovaná strava...
:-))))))))))
Jo, jo, jednolitou hmotou a plínama to začíná, jednolitou hmotou a plínama to končí...........
A nejhorší na tom je, že to co z Tebe vyleze vypadá úplně stejně jako to, co jsi předtím snědla...;-)
To jsme už ale hodně daleko od cukroví...;-)))
Hlavně, když to chutná stejně..:-)))))
Kdysi jsem chtěl být, jako každý malý kluk , kosmonautem... Po zjištění, že se tenkrát jejich kosmická strava podávala jen z tuby, mne to ihned přešlo...;-)))
Nejlepší vánoční cukroví, které přímo miluju:
Řízek z kapříka
Vepřo, knedlo, zelo
Pečená husička
Vepřový či kuřecí řízek
Svíčková
Gulášek
.
.
.
a na závěr, když už musíte mít ten cukr, tak oslazené kafíčko. :-))))))
Hmmm, hmmm...jak ten den krásně začíná :-)
...hmmm, to teda začíná.
Tak já si jdu uvařit kafíčko a o kachničce si ještě 14 dní nechám zdát :o)))
Všechno sedí, akorát místo tý drůbeže vinný klobásky a kafé bez cukru s pořádným lógrem. :-)))
...mě ke štěstí stačí tři deci ferneta, pořádnej flák kapra, kopice bramborovýho salátu a tři piva...pak vrnim jak kocůr :)
...na tenhle seznam se vždycky těšim víc než na dárky :))
Závidím ti,fernet a bramborový salát společně tvoří třaskavou směs s následkem žlučníkového záchvatu,v lepším případě aspoň pálení žáhy. Nemáš náhodou kachní žaludek :-))
...asi mám teda, bo my nikdy nic neni :))
No teda. Bando rozežraná. Styďte se!!!!!!!!!! Co vaše (naše) -:)) kolečka???? Myslíte vy vůbec na to, že vás, resp. vaší váhu po Vánocích ty vaše kola budou muset vozit??? To zas bude témat. Jak zhubnout na kolo, jak vyztužit zadní kolo, jak ze zadního kola odstranit "nadváhovou osmu", příp. zavést debatu o vhodnosti zadní dvojmontáže:-)).
Sssakra. Ale takový vosí hnízda, pracny, nugátový kouličky, linecký, čokoládový kolečka, atd., atd., atd....... to je věcička:-)) Co teda nějak nemusím, je vánočka. Nevím, přijde mi to nějaký suchý, asi to bude tím, že není politá čokoládou:-)))
PŘEJU KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM, LIDIČKÁM I KOLEČKŮM!!!!!!!
No právě. Já jsem začala péct,musím říct, že letos se mi vanilk.rohlíčky a linecké obzvlášť vydařily!
Ale taky jsem ochutnávala a jsem o kilo těžší, nevím, je-li to možné, a už musím brzdit:-))Aby byla na vánoce rezerva, ještě něco přibude.-))
Budu muset přidat pár lekcí aerobiku či spinningu navíc, aby se na jaře kolo nezlobilo:-))
A vánočka Miro, když jsou v ní rozinky namočené předtím v rumu a sekané mandle a navíc nahoře ji posypeš mandlemi, to je bašta:-) Na tvém místě bych ji klidně tou čokoládou polila:-)) Proč ne. Proti gustu žádný dišputát, jak praví klasik....
Nevím jak u vás Danielo, ale u nás mandle na vrchu vánočky jsou sežraný nejdřív z celýho cukroví :o)))
Člověče také mě napadlo, nechť si mira tu vánočku polije čokoládou, ale po pravdě řečeno si vůbec nedovedu představit tu chuť.
Za to rozinky namočené v rumu uvnitř tak to jo, to by šlo :o)))
A proč ji rovnou nenamočit do rumu celou, aspoň zvláční a nedusí. Ale rychle sníst, rum by se vypařil. :-))
Anebo přímo jenom rum bez vánočky, třeba by si vánočkou někdo kazil chuť:-))
Tak konečně jsme oddělili zrno od plev! :-))
Ovšem ty mandle navrchu bych nevynechávala.
Teď mi to připomnělo - ve Švédsku se pije na štědrý den odpoledne speciální svařené víno zvané Glöck (možná se to jinak píše). Je to vlastně normální svařák, ale ochucený vícero kořením než jen hřebíčkem a skořicí (prodává se v lahvích v Ikee!!!).
Do skleničky si každý podle chuti přidává sekané oříšky, mandle, rozinky nebo kandované ovoce.
Zní to divně, ale je to výborné.
Sakra, ten pavlovův reflex, to je ale prevít... :o)))
Ten člověk by zasloužil za to, že ho vynalezl :o)))
A to je po něm ke všemu pojmenovanej Slintáč. :-))
radka má pravdu, pokaždý mi rodina dloubala z povrchu vánočky vykřupané sekané mandle. Tak to teď dělám tak, že vánočku našmrdlám vajíčkem, loupané mandle už nesekám, dávám celé a vánočku jimi doslova zasypu, že skoro není vidět. Mandle se opraží dozlatova a je jich tolik, že už nikdo nemá potřebu ňoumat je ven. V tomhle stavu vydrží asi tak 2 dny, než je snědena. Tak peču dvě velký.
Cukroví letos co do počtu ošidím, už dávno jsou pryč doby, kdy jsem dělala 15-20 druhů. Teď stačí 4 klasické a jedno dědičné - rodinné a šlus, má milá rodinko, kdo se má na ty tlusťochy a sedřenou matku pak koukat? :-)))
No koukám, že jsem rozpoutal menší vánočkovou diskuzi:-). Samozřejmě že rozinky a mandle máme na a ve vánočce taky, a to je asi to jediný, co mě přinutí na Štědrý den kousek sníst. Prostě je to suchý a navíc se to lepí na patro, pokud to člověk vydatně nezavlažuje:-)) No a posypat nebo spíš polít čokoládou už jsem taky navrhoval, ale nějak to neprošlo a byly u toho nějaký řeči o vepřových zvířatech:-)).
Tak to máš Miro blbé:-)
Leda že by ses do výroby vánočky pustil sám a udělal si ji podle své chuti, ale to by asi nedopadlo, že?:-)
Tak nezbývá než nedráždit manželku a být rád, že něco upeče:-))
Je tady ještě ta možnost jak píšeš - důkladně zavlažovat, aby se nelepila na patro - čím, to záleží na tobě, do toho ti snad nikdo mluvit nebude:-)
Moje rodina naštěstí mandle neloupe, nevím, jak je to možné, jíme vánočku normálně. Ještě je to nenapadlo :-)
Moje dobračka podlehla nátlaku a mísí vánočkové těsto s rozemletým pečeným bůčkem. Je to hrozná lahoda, do krku to klouže samo a ty mandle! Akorát to blbě vstřebává rum, ale experimentuju dál. :-))
Konzumní škrob s podřadým tukem nastavený pitnou vodou? Tomu se neříká vánočka, ale libový párek! Přídavkem žluklých mandlí a zvýšením podílu tuku z toho pak povstane mandlová paštika.
Dík za inspiraci. Pitný vody je škoda, trouba na 450 st. všechno vysterilizuje. I prošlej tuk od Julia změní na máslo. A mandle nahradím bukvicema. :-)) Nějak jsem se dobře vyspal.
He. Tak musím upřesnit několik drobností. Do samovýroby takovýchto pochutin bych se teda určitě nepouštěl. Viz. pejsek a kočička - jak pekli dort. Co se týká dráždění, tak nikoliv manželku, to by ještě scházelo:-)). Ale maminka.......
No a to zavlažování...... To by asi muselo být v kýblu, a krom toho zas je z toho pak taková mazlavá vlhká hmota, taky nic moc.... Radši zůstanu u toho cukroví čokoládou politýho a vanilkovým cukříčkem sypanýho:-))
Asi su ňákej divnej...........
Vánočka to sice není, ale přesto - včera mi moje kamarádka udělala štrůdýlek - byly tam rozinky, mandličky...panebože, to bylo tak dobrý, že jsem se ani nezdržoval s nakrájením a zhltal jsem tu šišku nonstop vcelku...
:'((( ..jestli ty peníze za trenažér nebudou oknem vyhozený.
Nemrač se na mě! Víš, co tam bylo vitamínů a výživných složek? Vlastně to byla zdravá výživa.
A trenažérek bude - v noci na dnešek se mi mihnul ve snu, už nevím, v jakém - a když se mi o něčem začíná zdát...
Ještě se ti musí zdát o hladkym plášti. Třeba o HUTCHINSON Top Speed Black: http://www.progresscycle.cz/zamereni.asp?ID=307...
Možná že na krosoej ráfek ale pasuje jakejkoli silniční plášť, to nevím. Ale hladkej bejt musí. Jako .. :')
Úplně hladký? Kvůli hluku? Nebo lepší přílnavosti? Nestačil by tam ten můj maxxis overdrive či jak se to jmenuje?
Kvůli hluku a kvůli šetření válečku. Píšou hladkej, no. Obávám se, že trenažér neukecáš. Ale zkus to, s kolaudacema máš zkušenosti. :')
To věřím, taky bych si dala říct. Ale mně štrůdl nikdo neupeče...Nemám takové kamarádky:-)
Jak mu začně chutnat štrůdlíček, je lapen !! :-)))
Já myslím miro že jsi úplně v pořádku, každý máme chutě jiné:-))
My ženské ale máme výhodu, že můžem péct a vařit hlavně podle toho, co máme rády my:-)
I když ráda samozřejmě upeču a uvařím i co má rád můj partner, a ještě mi to dělá nějakou zvláštní radost... Já jsem možná taky divná...:-)
No tak to mě uklidnilo, že jsem normální, já už myslel, že budu muset navštívit ordinaci MUDr. Chocholouška:-))
Může to bejt taky radost škodolibá. A vaříš mu kafe od žida nebo zatím z konzumu? :-)))
Ze spolku, ze spolku...:-))
Nojo, je to už dávno, co jsem ji viděl naposled. Takže zatím bez přísad? To přijde. :-)))))
Každá žena je přece divná, mají to genově zakódované ve své podstatě. Ale jestli se Tvoje divnost projevuje tak, že máš radost, když tomu Tvému chutná...to se promíjí, naopak - OCEŇUJE!!!
...nóoooooo, hlavně, že vy muži divný nejste, že jo :o)))
Ale vona by s vámi jinak byla hróoooozná nuda :o)))
Danielo, můžu ti závidět, já vařím, co žádáno jest, Švestkoně můj jídelníček moc nezajímá. A tak mám na výběr - bramboráky, česnek, bramboráky, česnek, bramboráky ..., abych nebyla jednostranná, občas se to musí proložit hovězím na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem, přijat bývá i morabvský brabec, zelí, knedlík, toť asi tak vše. Jinak prý jí všechno, ale nemusí ....., no a do toho nemusí se vejde zbytek !
Já tady do vaření asi nemám co kecat... Ale zkusil jsi už někdy ten "krajíček" vánočky namazat máslem...? Já to už ani jinak nejím, protože pak bych měl stejné problémy jako Ty...;-)
...a marmeládou...
Jinak ale já osobně vánočku také nemusím. Jen ty rozinky v rumu a mandle :o)))
...a k tomu třeba dobře prorostlý vlažňoučký pláteček uzenýho...
Barbare...! ;-) Takhle znesvětit ten kousek výborného uzeného...;-))) Nechceš si to pak ještě posypat moučkouvým cukrem...? ;-)
...no fuj.
Ale mandlička s uzeným přece není absolutně nic špatného!!! Copak ty nedáváš do nádivky jak mandle tak uzené?!?
Já teda jo a jak se to spolu krásně snese a je tomu u mě v bříšku krásně :o)))
Už aby byly Velikonoce a maminčina nádivka. Mňam.
To ano, ona i taková pravá játrová paštika se sekanými mandlemi také není k zahození...
Ale míchat maso s cukrovím...? To jsem ještě nezkoušel...;-)
To víš, Jardo - všechno je někdy poprvý... :-)))
Pánové,bůček nebo uzený se švestkovou omáčkou - to je to pravý ořechový!!!
Právě snídám kus suchý starý veky...při tomhle čtení se to snadnějc polyká... :-)
Jo, jo, také mi k tomu webu stačí akorát hrnek kávy... :o)))
A to uzený vohřejváš? :-))
Uzený by nemělo být horké, ale právě jen tak akorát vlažné, proteplené - aby vynikla chuť všech těch vitamínů a stopových prvků v něm ukrytých...
Na mně jseš, Airline, moc velkej gurmán, já mám uzený nejradši studený. A ta tchýně už mi nějak nevadí, časem se vypracuješ.
...hlavně když si rovněž zachová správnou hladinu vitamínů a stopových prvků :o)))
P.S.
Jen doufám, že tyhle stránky nečte :o)))
Určitě ne, utajil jsem je před ní. Protože pak by k nám na vánoce přijela. :-[[
Tak to se mi ulevilo :o)))
Ale taky se mi přitížilo, protože jsem si díky tobě vzpomněla, že moje tchýně měla 5.12. narozeniny a u nás jsme zapomněli absolutně všichni.
To si to zase vyslechnu...
No teda, Poirote! Taková nedbalost.:-)))
Jednoznačně vyhrává třtinovej RUM.
Jiný pamlsek neuznávám. :-))
A učitě ho nemusíš mít ani slepovanej lineckou marmeládou a politý čokoládou, že :o)))