Ahoj, myslíte že můžu dát na favorita šestikolečko?? jestli to ta přehazovačka zvladne?
Muzes. Ja vozim osmikolecko, mozna by se do ty stavby vesla i devitka. Prehazka by mela sestku pobrat.
Šestikolečko bez problémů. Sedmi jsem zkoušel, ale zadní stavba se už musela roztáhnout, což se mi nelíbílo. To osmikolečko už nechápu... :-)
Osmikolečko mám na lehokole postaveném ze starého Favorita. Stačí si pohrát s podložkami mezi konusy a těmi krajními maticemi. Vpravo (na straně osmikolečka) asi o 3mm silnější, vlevo o to samé tenčí.
Já tam dostal devítikolečko, ale původně to byla dámská ESKA pouze s cvrčkem.
http://www.nakole.cz/diskuse/12467-homebuilders...
tady je na vobrázku
Šestikolečko se vejde snad do každého rámu vyrobeného v posledních cca 40 letech.
Tak narvat se tam dá vždy, ale třeba rám určený původně pro tříkolečko musíš roztáhnout celkem značnou silou, což imho není moc dobrý.
Otázka právě je, kolik rámů je určených pro tříkolečko. Myslím, že z těch novějších to moc nebude.
Kolik by vlastně mělo být mezi patkami, aby se šeslikolečko vešlo bez znásilňování rámu?
Dělaly se různé "cestovní" favority s 3-4 kolečkem, já bych tuto variantu nepodceňoval. Moje první "závodní" kolo jsem právě "upgradoval" ze čtyřkolečka na šestikolečko.
Favorití šestikolo je stejně široké jako Shimano sedmikolo. Sedmikolo jsem tam měl na běžné silniční nábě, 130mm. To je imho běžná šířka rámů F1 a F12.
Záleží, co tam máš za přehazovačku. Ta částečně plastová (první obrázek) z 80. let pravděpodobně ano, ta starší (druhý obrázek) určitě ne!
Taky záleží, jestli bude potřeba dát další podložky na osu, jestli pak vejde osa do rámu, a jestli rám nebude potřeba moc velkou silou roztahovat.
Favoritů je mnoho typů. CO to bylo původně za rám, a jaké na něm bylo původně řazení? Z toho by se to snad dalo odhadnout...