Ahoj. Včera jsem zjistil, že můj luxusně šedý airlinek má značně "prohoblovaný" přední ráfek, takže velice rychle uvažuji o novém. Chtěl bych něco skutečně odolného, aby to vydrželo. Slyšel jsem dost dobré recenze na remerxy (ale pouze slyšel). Má s nimi někdo osobní zkušenost? Nebo něco jiného? Rád bych, aby to nestálo majlant, na druhou stranu - za opravdovou kvalitu jsem ochoten pustit korunu navíc... Dík, A.
Mam na kole remerxe a je to solidni rafek.Predtim jsem mel rafky od Araye,byl to druhej nejlepsi typ co delali,byly znatelne lepsi nez ty Remerxy ale taky by asi byly drazsi.Krome toho uz se davno nedaji sehnat - obvykly problem veci se kteryma ma clovek dlouholety dobry zkusenosti.Vydrzely (mimo jine)dokonce i obrzdeni spalku od Shimana,ktere sice nijak vyjimecne nebrzdi,ale jsou to proslule soustruzice.Ale Remerx zatim taky drzi.
Mám je na krosu a unesou i mých 120kg. Jediný problém byl, že otvory na niple prořezávaly podložku pod duši i s duší. Je potřeba dát tvrdou plastovou podložku.
S těma 120 kilama jsi mě příjemně naladil, to bych na ty ráfky mohl i přibrat...
Já se pro ty remerxe vpodstatě už rozhodl.
Remerxy mám také a před zapletením jsem vzal pilník a obrousil hrany všech děr pro niple. Otřepů tam bylo požehnaně.
Remerxe jezdim taky, sice jak určitě víš na horáku, ale nemůžu si na ně jakkoliv stěžovat. Jsou to dvoustěnný véčka, myslím že lépe snášejí větší zátěž. V krossovém provedení určitě taky nějaký Vráfky najdeš. S prořezáváním podložky a duše jsem problémy neměl. Jen - pokud vím, na Airlinovi máš hydrovéčkový brzdy že jo? Poptej se, jestli ten velkej přítlak špalíků nebude chtít zesílenou brzdnou plochu, to z hlavy nevim.
Díky. Andy, dneska po práci se na ně půjdu podívat.
Co ty Tvé, pardon - naše - stránky? Už druhý den nic...
No, to je problém. Všechny aktivní prvky, tedy především debaty, hostuju u maxsite.cz. Už jednou měli závažný provozní potíže, to určitě pamatuješ, ale ted aspon dali vědět, co se děje. Takže nezbývá než trpělivost a doufat, že to vyřeší co nejdřív.
S remerxy mám zatím velmi dobré zkušenosti. Mám remerx grand hill.
Pro první náhled - www.remerx.cz Minimálně Ti bude jasný, který typ je v kterých rozměrech k mání a po čem se v krámu ptát.
Remerxy mám taky, ale jsou v podstatě nové, takže nic o nich nevím. Mám ale metrák a na kole ráfky 622, 32 děr, kotoučovky a nic se zatím nehnulo. Ostatně by to od jara bylo dost smutné.
Jo a céska firma tópra firma. Ja félka flastenka.
Mám remerxy do V, ale opravdu do V. Jsou dost vysoký a ventilek mi z nich kouká asi jen 1 cm a mám problémy s pumpováním. Buď musím použít klasický šlaufek nebo ventilek povolit, protože pupička mi nezamáčkne ten čudlík na ventilku, a pak zase utáhnout.
Za to ale na nich můžu sjíždět z chodníku v podstatě bez problémů i plně naložený.
Mám na nich najeto přes 5 500 Km a v podstatě jsem nemusel centrovat, i přes to skákání z chodníku.
Stály asi 360 Kč (možná 480, to už opravdu nevím, víc asi ne) a musel jsem do nich koupit nové, kratší dráty.
Také je třeba zajistit niplíky barvou aby se nepovolovaly, protože je duše nedrží proti otáčení.
Jo a na překrytí děr pro niple jsem musel použít dva pásky, protože duše při maximálním nahuštění se provalila do díry a po čase praskla.
To jsou moje zkušenosti s dutýma ráfkama.
Opravuju cenu, stály 280 Kč - jeden kus. Jsem byl u svého prodejce, tak jsem se zeptal.
A ještě upřesňuju: to sjíždění z chodníků je bez přibrždění. Je to docela rána a drží.
Typ: Grand Rock
Sjíždět z chodníků bez přibrždění? To je snad normální, ne? Já na svým celopéro lehokole bez přibrždění na menší obrubníky (tak do 6 cm) i najíždím někdy až 40 km/h (to už teda v tom kole něco slyšitelně cvakne, asi tlumič, udělal jsem to jednou a od té doby v tom místě většinou radši zpomalím na těch cca 25 km/h). Ale dolů je skoro jedno jestli skočíš převýšení 10 cm v 20 km/h nebo 70 km/h, dolů to jde i na galuskách v libovolné rychlosti.
Připojuji se k ostatním a pěju chválu poměr cena a výkon je super.U nás doma je máme celá rodina už léta a jsme spokojení.A to kluci běžně jezdí po schodech atd.Možná jen nekupovat moc tvrdé špalíky jinak je za chvíli osoustružíš.
Taky jsem měl remerxy,ale bohužel ne dost dlouho na to abych moh dělat nějaké velké závěry.Ale problémy s duší ani podložkou jsem neměl,a že by byly ráfky likvidovaný špalkama jsem vůbec neregistroval.Spíš naopak.
Zalezi jakejma spalkama je "likvidujes". Na predku mam po druhe Alex rims a Coolstop botky - cerne, malo tvrde. Myslim ze cokoliv co ma znacku neco vydrzi, nez produkce od pingpongu.
ja mám Remerxy Dragon sú velmi dobré.
Ja mam spatny zkusenosti se spalkama Shimano,ty dokazou poradne zabrat sponu,a naopak dobry s sedyma Koolstopama a trojbarevnyma Baradine.