Jelikož mne štve bidon tak zvažuji camel. Napište mi prosím své zkušenosti nebo rady co je lepší. Nechci aby se mi pak camel jen tak válel nepoužíván. Jezdím turistiku do 100km. 10kkm ročně.
A zdržte se ujetých komentářů ať tu z tohoto informačního toku není guláš nebo bulvár. Což je tu jakýmsi pravidlem nebo dost dobře nechápu některé místní diskutující.
Ja osobne kdyz muzu tak jenom bidon, a na silnicce jedine ten, navic tam mam i 2 kosiky :o)
Camel vlastne jen na MTB a to jeste jenom na dlouhe vyjezdy, kdyz sebou beru i o neco vic veci. A to spis nekde v horach, kde neni nejaka hustota obchodu nebo hospudek, abych mohl doplnit tekutiny.
Nekomu zase Camel na zadech nevadi a vozi ho porad. Ja hodim to nejnutnejsi minimum proste do kapes od dresu, flasku do kosiku a je to, proste vec nazoru a zvyku.
Podle mne říci "co z toho je lepší" jednoznačně moc nejde... Obojí má trochu jiné určení.
Já na krátké výlety vozím bidon, na dlouhé většinou už camel. Na celodenním výletu neustále dolévat bidon, shánět co do něj, a kde, vůbec natankuju, tak to mne fakt nebaví :-)
Ani jedno, petku vozím v tomhle http://kolokolo.cz/_/topeak/drzak-na-lahev... a nebo v batohu. Při obojím používání mám hadičku která má uzávěry na různé typy petek. Hadička je od firmy Source, takže zaručená kvalita, už si ale nevzpomínám kolik sem za ni dal ale určitě to bylo levnější jak camel. Výhoda petky je že do ní o proti bidonu více vleze a na rozdíl od bidonu nebo camelu když začne zavánět, koupíš za pár kaček novou i s vodou. :-)
.. mne osobne camel na chrbte nevadi, mam 2,5 l .. vozim ho zo sebou stale, je to velmi pohodlne, ak napr. ides po frekventovanej ceste, tak si len hadicku prisunies k ustam a pijes, nemusis sa zohynat po bidon .. ale je to vec preferencii .. ja by som camel za bidon nemenil a nelutujem, ze som si ho kupil, pouzivam ho stale .. je tiez pravda, ze ja aj dost casto pijem, preto som si kupil 2,5 litrovy .. mam znacku camelback, som spokojny .. do camelu davam len cistu vodu, ziadne iontove napoje ..
Preferuji bidony (tenhle název musel vynalízt nejspíš magor :-) ) - nerad vozím cokoliv na zádech. Zbytečně bych se pod batůžkem potil.
Kazde francouzske slovo vymyslel nejaky magor? :o)
Proč rovnou magor? Prostě to vymyslel francouz; to k osvětlení zcela stačí... :-))
Dík za vysvětlení, nevěděl jsem, že to je francouzské slovo. Nicméně to vymyslel magor, byť francouzskej :-)))
A co toto http://en.wikipedia.org/wiki/Bidon
Pánové přečtete si pořádně téma.
Toto je klasický "nákolácký diškutér" ?
Toto je klasický nákolácký diškutér...
Nic k tématu nemá a jen se tu vyzvrací.
Zakoupil jsem si camel a nezvykl si na něj. Vadí mi batůžek na zádech, vadí mi voda okapávající z hadičky (překvapivě mi nevadí že si bidonem pravidelně polejvám nohy a někdy i kule).
Žena, která jezdí stejné výlety jako já, si ten samý camel nemůže vynachválit.
Prostě kup, co se ti líbí a vyzkoušej, jiná cesta není;-)
Origo Camelbak koncovky neodkapavaji, sam jsem si kdysi koupil jeden cyklobatuzek od jine znacky a brzy jsem vymenil prave tu koncovku, podle me zatim nic lepsiho jiny vyrobce nevyrobil.
První a poslední vodní rezervoár od Camelbacku co jsem měl se plnil víčkem na boku. Těsnění poměrně rychle odešlo a vak začal téct do batohu, fakt paráda. Od té doby mi nesmí do baráku. Ale nevím jestli u toho systému zůstali nebo mají už nějaký lepší. Každopádně, začal jsem používat rezervoáry od Hydrapaku, které se nahoře přehnou a uzavřou plastovou sponou a od té doby naprosto bez problému. Jednodušší je plnění, čištění a s naústkem taky bez problému.
Ja mluvil o odkapavajici, resp. neodkapavajici :o) koncovce, takze naustku. Mozna uz se od drivejsich dob poucili i ostatni vyrobci a uz to dokazou taky.
Camelbak ma vic systemu plneni a ja od nej mam 2 ruzne modely, s zadnym jsem nikdy podobny problem nemel. Neodeslo ti tesneni treba proto, ze jsi uzaver moc pretahoval?
Tak nějak, mám tuhle koncovku s uzavíráním a neukápne ani náhodou.
http://www.camelbak.com/sports-recreation...
Nezlob se na mě, ale Ty požaduješ, aby Ti někdo mluvil do toho, s čím budeš jezdit. Navíc sám píšeš, že Tě bidon štve - co tedy vlastně chceš? Máš - li obavy, aby se Ti camel nepovaloval nepoužívám, bidon Tě štve, rada jedna, která to řeší - nejezdi na kole.
Dobře se pije z bidetu.
Už jsem to jednou psal, ale jen zkouším, jestli jde příspěvek smazat, když je přiložená fotografie.
Tak to já jsem mu našla pár zajímavých bidonů :o)))
http://www.google.cz/images?hl=cs&q=bidon...
Když jeden nevyhovuje, proč nezkusit jiný typ :o)))
Tenhle je zvlášť pěkný:
Zajímavě nafocené....