Musím si pořídit nové kolo.Doposud jsem jezdil na "Amulet fanatic". Celkem se mě zamlouvá AC Star "Everest ONE" nebo Kelys" salamandr" nevím co upředenostnit. Nebo mám jít raději do MERIDY?????
S Kellysem ani s AC Starem zkušenosti nemám, ani nevím jaká je to cenová kategorie. Mohu ti jen říct, že s Meridou mám ty nejlepší zkušenosti jak já, tak i několik mých přátel. Dobrý poměr cena/výkon, dlouhá životnost...
a co doporučuješ od Meridy.U zmiňovaných značkách byla cenová hladina +-20000
Já mám Merida Matts 700, ročník 2004, ale dneska bych si asi koupil Matts Speed, pokud teda nechceš kotouče. Koukni na www.merida-bike.cz
btw. Merida teď má 20% slevy takže za 21 tis můžeš mít i kotouče. Počítej ty ceny co tam jsou uvedeny, -20%
Mam Kelly's Quartz DSC, som s nim velmi spokojny, Kelly's mozem iba odporucit.
myslel jsem spíš na hydr.brzdy.Jak jsi spokojený s tou mechanikou
Pokial viem, rozdiel medzi mechanikou a hydraulikou v pouzivani je, ze hydrauliky su lahsie na stlacenie paky. Moje mechaniky zatial idu presne tak lahko, ako pozadujem, a totiz si presne davkujem, ako silno chcem brzdit resp. pribrzdovat, pricom ak chcem, nemam problem zablokovat koleso (zadne, samozrejme) ani pri 50km/h.
Niekde som tu cital, ze hydrauliky su vhodnejsie pre "tazsich" jedincov, tak 90kg a vyssie, ti lahsi si uplne vystacia s mechanikami.
A taktiez ze mechanicke kotucovky su jednoduchsie a lacnejsie na udrzbu...
Takze ja spadam pod kategoriu tych lahsich, a na prvy pohlad som sa zalubil do Quartzu DSC, nemal som inu volbu. A som spokojny...
+-20000? No to už je skoro Amulet 11,1. Dá-li se ovšem vůbec sehnat. Všichni netoužej po kotoučích, je to něco za něco. :')
neber to ako podryvanie alebo co, ale mohol by si mi tu napisat, co si tym myslel?
Resp. nejake jednoduche (alebo aj zlozitejsie) porovnanie kotucoviek a V-ciek...
No, kotoučovky jsou dražší a těžší. Hydrauliky navíc možná vyžadují i náročnější údržbu. Takže kromě zřejmých výhod mají i svá mínus. Profíci dávají myslím přednost véčkům, asi kvůli hmotnosti. Běžně se i drahá kola, kde rozdíl v ceně už není tak důležitý, dodávají ve verzi s kotoučovkama i véčkama.
Chtěl jsem říct, že není-li deyv jednoznačně přesvědčen o nutnosti kotoučů, nemusí véčka považovat za odepsaná.
profíci na davají jednoznačně přednost kotoučům...tak si to snad chtěl napsat že jo? Pokud nevěříš zajdi se podívat na nějaký bike maraton a můžeš počítat kolik potkáš závodníků s kotouči a kolik s véčky :-)
No dobře, měl jsem tedy napsat "profíci, kteří vyhrávají". Všichni asi ne, když to říkáš. Vycházím ovšem pouze z fotek v Pelotonu. Možná si tam na závody schválně vzali kolo s véčkama, aby nás zmátli. :')
Neměl by být takový problém to najít na jejich stránkách.
http://meridateam.cz/2/fotogalery/2005/b52.php...
Pro mě z toho vyplývá tolik, že véčka nelze považovat za odepsaná či zastaralá. Je to každýho věc. Žádné kategorické závěry z náhodně vybraných případů dělat nehodlám. :')
omlouvám se, nechtěl jsem tě nějak pozlobit. Souhlasím s tebou, véčka nejsou a myslím že ani dlouho nebudou odepsané! Seřízení jednoduché, nízká hmotnost a především pro spoustu lidí plně dostačující :-)
Pro jistotu jsem se do toho Pelotonu ještě díval, a hleďme, trochu jsem se zmýlil. Používaj obojí. Asi vždy ten nejdražší model sponzora, zřejmě si vybírat nemůžou. Takže třeba Author je tam s véčkama a Meridy zas na kotoučích. Asi je to stejně jedno, protoče profíci prej nebrzděj. Asi to neuměj. :')
james74 a Joe. Myslím, že hádky nejsou na místě. Chtěl jsem jen vědět, jestli upřednostňovat kotouče nebo V, ale jinak díky za názor
Můj názor je ten, že si pořizuju kolo s véčkama, i když docela drahý kolo. Zdaj se mi nějak jednodušší, znám je a myslím, že mi budou stačit. Tak je to. Ale výhody kotoučovek rozhodně nepopírám. :')
já doteď taky jezdil na véčkách. S kotoučema nemám zkušenosti.Těžko mě někdo půjčí kolo na 1000km, abych jen posoudil jestli chci kotouče nebo véčka.Za 100 km nic nepoznáš.
http://ivelo.cz/diskuze/horska_kola/1593
díky za odkaz, už jsem se rozhodl.Jdu do hydr.kotoučů.Teď ještě správně zvolit tu značku kola?!?! :(
jak sem psal...Merida Matts Speed-D....základní cena cca 27tis, ale je tam 20% sleva..
už jsem se na ni díval,ale tam jsou mech.kotouče
sorry,díval jsem se špatně.jsou tam hydrauliky