Při realizaci golfu Y v Mníšku u Liberce byly zrušeny všechny cesty, které dříve sloužily cyklistům a turistům. Přestože existuje projekt na náhradu cyklotrasy a je zaznamenám v územním plánu obce Mníšek, nedaří se prosadit zřízení náhrady za zabranou cestu. Proto jsme zorganizovali Občanskou petici - Průchod golfem (www.pruchod-golfem.cz). Přivítali bychom, kdyby bylo možné prezentovat toto bezpráví na Vašich stránkách a požádat cyklisty o přispění a podporu naší snahy svým podpisem. Náš mail : [email protected]. Děkujeme Josef Římek a Petiční výbor
Je pravda, že horní cesta je tak trochu horská prémie, ale zase nabízí parádní výhledy na krajinu. Část převýšení se dá ušetřit, když jedete nejdříve na konečnou autobusu v Radčicích a odtud, po neznačené cestě, se napojíte na novou "horskou" cyklo.
Mám tu novou cestu rád, i když je opravdu náročnější na fyzičku. Ale moje žena to ujela taky, i když kousek tlačila a tak to nebude tak děsné.
Rozhodně by to chtělo na celé trase zlepšit údržbu a intenzivně zabojovat o spodní trasu, která dnes vyleze kousek od Medvěda na hlavní silnici a pak už není nic :-(
O průchod přímo hřištěm moc nestojím, golfový míček už jsem viděl a nechci s ním dostat !!!
Pane Kolombo - to je názor zdatného cyklisty. A co turisti, důchodci, vozíčkáři ? Důchodci, jejichž oblíbená procházka byla od autobusu v Kateřinkách do restaurace U Medvěda ve Studánce a autobusem domů ? A cesta v létě z Radčic a Fojtky na koupání do Mníšku na přehradu pro pěší s dětmi ?
Úder míčkem po odpálení jistě bolí, ale vyprojektovaná náhrada cyklotrasy respektuje odpaliště a vyhýbá se nebezpečným místům. Nemusel byste se bát !!! Nemyslete jen na sebe - zdatný cyklisto. Díky za názor. Pepa
Já rozhodně podporuji řádnou spodní trasu, která obejde hřiště směrem, který negeneruje velké převýšení, ale myslím si, že nebude moc reálné vyžadovat průchod přímo skrz hřiště :-(
Raději bych viděl dostatečně kvalitní náhradu, než spor, hádanice a výsledek NULA ...
Děkuji za zařazení mezi zdatné cyklisty, vzhledem k věku, stavu kolen a nadváze je to takové veselé :-)
Pane Kolombo, pokud máte zájem se seznámit s naším záměrem náhrady cesty (neříkejme jenom cyklo - i pro tusity, vozíčkáře...), sdělte mi svůj mail a informace Vám zašlu. V žádném případě není naším záměrem vyvolat spor a nebo hádanice. Nikdy nás nenapadlo požadovat přůchod přímo skrz hříště. Pokud si toto myslíte, je zřejmé, že neznáte řešení na základě existujícího projektu a záznamu v Územním plánu obce Mníšek. Rád vysvětlím. Pepa