Napadlo mě, co tady vytvořit takový seznam institucí, to už je jedno z jakého oboru (obchody, firmy, knihovny, školy...), kde je možné při návštěvě bezpečně uschovat jízdní kolo. Nemyslím tedy vhodné zábradlí před vchodem, kde je možno kolo přivázat. Myslím taková místa, kde instituce převezme alespoň částečně odpovědnost za váš dopravní prostředek během vaší návštěvy (kolo vám pohlídá nebo někam zamkne vrátný, prostor kolostavů je snímán kamerou...). Takových míst podle mě není v Praze mnoho. Hodně cenných informací by podle mě mohli poskytnout pražští pošťáci se žlutými taškami, ti objíždějí kdeco.
Vedel bych o jednom: Fakulta Stavebni v Dejvicich, budova "D" (zadni trakt vpravo od hlavni budovy, smerem k cervene menze), ve dvore. Je to za vratnici a na noc a navikendy se to zamyka.
Tak zrovna sem bych se tedy na kole nikdy nevypravil. Anonymní budova jako kráva... To už bych to moh rovnou zaparkovat třeba na hlavním nádraží. Ale vy tam zřejmě máte vlastní kabinet, pane inženýre, tak tam na kole jezdit můžete. Řadoví studenti tuto výhodu nemají. No, musím se holt snažit pohnout s diplomkou...
Nesuď podle prvního dojmu. Ten dvůr je relativně bezpečný a za majetek na tomto dvoře uschovaný fakuta ručí. Kolo jsem tam zamykal přes dva roky, nikdy nebyl problém. A že by možnost vložení kola do stojanu byla omezena jen na zaměstnance fakulty, je pěkný nesmysl. Kolo si tam může nechat profesor, doktorand, student prvního ročníku i návštěvník.
Přeju hodně zdaru s DP.
I ja jsem tam parkoval jako student 3 roky 2x tydne.
Já nezpochybňoval stojany, já psal, že mě štve, že nemám kabinet. U nás si jeden doktorand nosil kolo až do kabinetu, což je samozřejmě ideální, nepustit to z očí.
Jinak už toho sem radši moc nepište, založil jsem to téma před jedním výletem do Prahy na neprozkoumané místo, kdy jsem jako vždy horečně přemýšlel, jestli mě s kolem vyrazí nebo ne. Ale postupně si uvědomuju, že tenhle způsob řešení je pěkně blbej, cokoliv se sem napíše, už není bezpečné místo, že... Ani za 5 let užívání internetu sem se nenaučil si včas řádně uvědomovat rizika jeho užívání.
Budova FSV, Celetná 20 - za vrátnicí prostor na kola (nevím jak moc hlídaný, ale kolo mi tam nikdy neukradli)
Budova FAMU, Smetanovo nábřeží 2 - za vrátnicí zamykatelný prostor se stojany - klíče ve vrátnici